míchačka prostorového zvuku

Ostatní audio software, obecná diskuse
toxin

míchačka prostorového zvuku

Příspěvek od toxin »

Čau

slíbil jsem kamarádce pomoc se semestrálním projektem jedná se o animovaný snímek se stopáží cca 2 minuty na mě bude smozřejmě jen zvuková stránka nebude to vůbec o hudbě ale spíš o míchánáí růchů atd...
"Bez problémů" jsem to schopnej doma namíchat ve stereu ale rád bych si zkusil namíchat zvuk i v 5.1 zajímalo by mě především jaký soft byste mi na něco takového doporučili s ohledem na intuitivnost ovládání ?Předem říkám že jsem v tomhle laik takže uvítám jakékoliv tipy případě nějáký odkaz na článek atd... díky moc za případnou pomoc

matucha

Příspěvek od matucha »

Tak to je spis otazka jesti mas dost repraku a dost vystupu ;-).

Cubase4 rozhodne surround umi. A ostatni DAW taky.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

u nas miesane v nuende .. cubase vie v podstate to iste ..

kexik

Příspěvek od kexik »

hoc aj vo fruity studio... potrebujes len moznost routovat insert do ineho insertu a vystup insertu na hw vystup. a samo mat 6 vystupov a 6 reprakov

toxin

Příspěvek od toxin »

Tak 6 výstupů bych měl s monitorama to už bude horší takže to bude taková nějáká provizorka na truthech a nějáké low end 5.1 sestavě.
Koukám že se tomu cubase asi nevyhnu vyrostl jsem na fruitech a nikdy jsem si s cubase nepotykal... S tím co popisuje kexík bych se asi něják vypořádal ale upřímně ani nevím jaký formát by měl výsledný zvukový soubor mít? a vzhledem k tomu že fruity umí export jen do wavka tak bych z něj dostal jen jednotlivý stopy nebo se pletu?

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

toxin píše:Tak 6 výstupů bych měl s monitorama to už bude horší takže to bude taková nějáká provizorka na truthech a nějáké low end 5.1 sestavě.
Koukám že se tomu cubase asi nevyhnu vyrostl jsem na fruitech a nikdy jsem si s cubase nepotykal... S tím co popisuje kexík bych se asi něják vypořádal ale upřímně ani nevím jaký formát by měl výsledný zvukový soubor mít? a vzhledem k tomu že fruity umí export jen do wavka tak bych z něj dostal jen jednotlivý stopy nebo se pletu?
Proboha to se na to radši vykašli, to nemá vůbec smysl a zaplať pánbůh za dobrý stereo než za špatnej pětikanál. :) A počítám, že míchací halu se tvý kamarádce asi platit nechce...

Navíc by ti stačilo jenom pět výstupů, ten sub se odděluje technicky. Ale jak řikám, imho kašli na to.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

toxin : to je ok .. vystupo je vzdy 6 waviek .. a potom s nimi robis co treba .. ak to ide na DVD , tak DTS alebo AC3 .. ak na DVD_AUDIO , tak MLP .. atd .. zavisi , kde sa to pouzije ..

kexik

Příspěvek od kexik »

Liquid Sound píše:
toxin píše:Tak 6 výstupů bych měl s monitorama to už bude horší takže to bude taková nějáká provizorka na truthech a nějáké low end 5.1 sestavě.
Proboha to se na to radši vykašli, to nemá vůbec smysl a zaplať pánbůh za dobrý stereo než za špatnej pětikanál. :) A počítám, že míchací halu se tvý kamarádce asi platit nechce...

Navíc by ti stačilo jenom pět výstupů, ten sub se odděluje technicky. Ale jak řikám, imho kašli na to.
ide o semestralny projekt, 2min animacka. nema ziadny zmysel ho tahat za vajcia a lakat do profi studia na ktore aj tak nema rozpocet. videl som desiatky studentskych filmov a na nejakych aj robil a vzdy je to hobby vec, ktorej cielom je aby sa nieco naucil reziser, animator alebo kameraman, zvuk je tam do poctu a o jeho kvalitu vobec nejde

toxin

Příspěvek od toxin »

Liquid Sound:
Fakt nejde o to aby to byl profi výsledek spíš jsem se chci něco málo přiučit a vyzkoušet.platit za profi míchačku fakt nepřipadá v úvahu.rozhodně to smíchám napřed klasicky ve stereu a když by ta 5.1ka byla moc velkej průser tak se to nechá plavat no...

pytkin:
díky za osvětu :) takže základem je 6 wavek a potom je potřeba tedy v případě DVD nějáký AC3 nebo DTS konvertor?

kexik

Příspěvek od kexik »

ked mas 6 wavov, na to su aj freewarove enkodery, ako aften alebo ffmpeg, existuju k nim jednoduche gui, kde len nasypes do okienok 6 wavov a nechas vyplut ac3 stream

otazka je ci animacka potrebuje 3d zvuk, ked de fakto nema obrazovu 3d informaciu

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

toxin : mozno su aj free programy .. kexik ti dal typy .. u nas pouzivame na AC3 soft encode a surcode DTS encoder .. A kludne sa do toho pusti .. je to super .. otazny je ten monitoring .. sice ak mas daky domaci 5.1 zvuk , tak je to lepsie ako nic ..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

kexik píše:otazka je ci animacka potrebuje 3d zvuk, ked de fakto nema obrazovu 3d informaciu
o tom to prave je.. mas animacku kde leti lietadlo trebars zo zadu do predu.. ty ako posluchac mas priestor okolo seba, cize vies lokalizovat kde je konkretny zvuk.. prichadza ti od chrbta, preleti nad hlavou a leti dalej.. a zvuk sa ti pekne presuva...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

inak nepodcenoval by som zvuk .. s dobrym zvukom aj horsi obraz chyti ine gule !

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

5.1 je prave pre nieco, co nema obrazovu 3D informaciu :) pretoze ti ju s tym plosnym 2D obrazom vytvori...

toxin

Příspěvek od toxin »

Pytkin píše:inak nepodcenoval by som zvuk .. s dobrym zvukom aj horsi obraz chyti ine gule !
taky si myslím že celkově se jedná o audiovizuální dílo a ani jedna z jeho složek by pokulhávat neměla

jinak dík za typy na ty prográmky určitěš pak nahodím vísledek (ale v horizontu několika měsíců)...

Odpovědět