MidiQuest 10XL ako VST editor

Ostatní audio software, obecná diskuse
hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

MidiQuest 10XL ako VST editor

Příspěvek od hubert » 29 led 2008 10:47

Mate stym niekto skusenosti? Pouzivate to takto niekto? Mne sa to nejako nedari pod Nuendom rozchodit ako VST editor. V standalone mode vsetko beha, naroutujem si vsetky HW nastroje na jednotlive MIDI okruhy. Ale pod Nuendom to proste potrebne MIDI porty nevidi. Pritom v Nuende samotnom mam vsetky MIDI porty dostupne a funkcne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2008 13:46

hubert : take neiexo existuje ? je to daco nove ? daka aktualna verzia ?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 29 led 2008 14:09

Hej je to aktualna vec......a ma to VST rozhranie....co je super myslienka mat pod VST pluginmi....cely HW setup.....zial robi mi to presne to co som popisal vyssie......

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 29 led 2008 15:42

je to docela stará vesta i v téhle verzi už to sleduju minimálně rok, ale ta try before buy verze se mi prostě jako plugin v Cubase 4 neobjeví tak nevím v čem je chyba ... tak dokud to nebudu vědět přesně tak to nekoupím
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2008 16:09

hubert : no ono to asi musi fungovat inak ako v standalone .. tam ma pristup ku vsetkym portom .. ako VSTi to treba asi dako prerutovat ..

Otvara sa to vo VSTi ? alebo ako INSERT/SEND ?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 29 led 2008 16:26

Otvoris to normalne ako VSTi uz priamo pod nazvom toho-ktoreho HW natroja.....len proste tie porty tam fyzicky niesu......priamo z Nuenda ale naroutovat idu....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2008 16:31

hubert : no VSTi ma vstup .. ten posielas do stopy , ktora vznikne .. ale midi vystup .. ten by bolo treba dakde narutovat .. neobjavi sa jeho midi vystup .. a ten musis rutovat cez prazdnu midi stopu ?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 29 led 2008 16:47

Keby som mal routovat cez prazdnu MIDI stopu tak by som musel mat v MidiQueste aspon nejaky virtualny MIDI vystup ktory potom nasmerujem do stopy a tu potom na fyzicky MIDI vystup......asi tak to myslis.....ale ziaden virtualny port v Queste nieje.....takze to nemam ako poslat ani do stopy.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2008 16:56

hubert : no vystup instrumentu je audio .. potom to nejak nedava logiku ..

ked otvoris ten MIdi quest , nepribude vystup ? tak ako urcite pribudne vstup .. no idem sa na to pozriet ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 29 led 2008 17:01

Skratka ty otvoris tvoj HW synth v podobe VSTi okna......ked mas nainstalovany MQ10XL a nasmerovany VST adresar.....tak vsetky instrumenty ktore si v MQ nainstalujes sa ti budu otvarat v projekte ako VSTi....hoci to je len MIDI editor.....podobne ako u toho ROlandu co sme tu riesili.....potom si MIDI stopu nasmerujes do toho VSTi.,.......z neho vystup v podobe MIDI by mal zodpovedat fyzickym MIDI vystupom co su v systeme.....lenze pod nim ich nieje vidiet.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2008 17:14

hubert : neviem .. nestartuje mi nuendo .. zastavi sa na midiquestVST ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 29 led 2008 17:18

No tak to som sa teda dostal o kus dalej......
Skus najprv otvorit standalone MQ.......tam sa nastavi HW na prislusne MIDI porty..../ale ty asi teraz ziaden HW nemas..../ ked to nemas nastavene tak to asi zblbne hned....jo a este sa tam nastavuje VST adresar....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2008 17:26

hubert : MQ mi islo spustit .. zmazal som MQ VST.dll z vstplugins .. uz sa nuendo pusta .. ked otvorim nainstalovany modul , tak sa otvoara a hned pise ze nema pristupne midi vystupy .. myslim ze to treba dako vynastavit .. asi to nie dobre spolupracuje s Nuendom .. resp. mozno spolupracuje len tym ze som disabloval to VST mi to nejde .. ja ked otvaram modul , tak pise ze nemoze accessovat midi porty .. vsetky vystupy .. tebe to pri starte nic nepise ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2008 17:40

hubert : po restarte uz to ide .. no priamo v module si mozes nastavit vystup .. ked stlacis v lavo settings .. ale koliduje to s pouzitymi portami v nuende ..

dalej je moznost pustit v instrumentoch Midiquest instrument .. tam sa tiez daco definuje okolo midi portov .. mam pocit ze si to tam treba dako vynastavit aby to fungovalo ..

Asi by nezaskodilo si prestudovat navod ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2008 17:42

help hovori .. ako prve otvorit MIDI QUESTS VSTI .. v nom nastavit porty .. a potom je upozornenie !

Important: It is also important to note that both Midi Quest and Cubase will need to have these ports open simultaneously so you need to use a MIDI interface with "multi-client" drivers (or constantly enable and disable MIDI drivers in Cubase and Midi Quest VST). Multi-client drivers allow more than one MIDI application to access the interface at the same time. Companies which offer multi-client drivers include MIDI Man, Opcode, MOTU, and Turtle Beach. You will find that the driver which come with your standard sound card, including those made by Creative Labs, are not multi-client. If you do not have multi client drivers, we strongly recommend that you install MIDI Yoke from MIDIOX (www.midiox.com) and use their virtual drivers.

Odpovědět