MOTU MachFive

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

MOTU MachFive

Příspěvek od Ondrash » 30 led 2007 11:08

Ahoj. Tak jsem včera trochu vyzkoušel sampler od Motu MachFive a musím říct, že mi připadá zajímavý. Líbí se mi práce v něm. Vše na jedné obrazovce. Trochu titěrné písmo, ale dá se na něj zvyknout. Zkoušel jste ho někdo? Můžeme se tady o něm pobavit?

Nepodařilo se mi najít manuál a tak se mi ani nepovedlo naimportovat samply a vytvořit nový preset. Import z Akaie mi taky nešel, protože utilita Uvid (je to vlastě CDXtract) mi nezobrazuje DVD mechaniku. Import z imige však dopadl na jedničku. Výběr naimportovaných samplů v rámci performanci je velmi rychý, práce mi připadá dost intuitivní a rychlá, vše mám při ruce. Efekty se mi taky líbily. To je tak všechno. Víc jsem zatím pořádně. Chce to ten manuál. :lol: Co jsem tak zběžně koukal na net, tak asi bude problém s automatizací parametrů.

Jinak jedu v Halionu, ale je takovej těžkopádnej, Kontakt je moc myšoidní, Vsampler zase není celistvej, pořád hledám nějakou lepší alternativu, než se zmůžu na Akaie....

Ricardo
Příspěvky: 116
Registrován: 29 črc 2002 11:19

Příspěvek od Ricardo » 30 led 2007 13:26

Ahoj, tohle téma mě zajímá. Mám dost podobnej názor, jak jsi psal ohledně výše zmiňovaných samplerů. Nedávno jsem ale objevil DirectWave... http://www.image-line.com/documents/directwave.html

Funguje fakt skvěle, zdá se mi easy na ovládání a dost rychlej...

Jinak manuál od MachFive mám doma v .pdf, jestli o něj máš eminentní zájem, tak dej vědět... MachFive se mi nepodařilo "rozumně" rozchodit, natož abych ho odzkoušel. Ten interface mi připadá opravdu neergonomickej. Možná je to taky tím, že se drželi HW předlohy, a je to už trochu out-of-date.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 30 led 2007 23:43

DirectWave neudrží samply do příštího Loadu songu. Možná vám to zatim funguje, ale pozor děje se nám to už dvoum lidem. Nedoporučuju.
MachFive mě taky zaujal až do doby, kdy mi pak Cubase v jeho přítomnosti nenačetla některé další (objemné) VSTi. Mach zřejmě blokuje pamět nebo co, takže jsem skončil u Kontaktu a musim říct, že se dá na něj zvyknout. Hlavně umí 16stereo outs, takže se dá vpohodě míchat. doporučuju Kontak only.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 led 2007 08:45

Poklop píše:DirectWave neudrží samply do příštího Loadu songu.
demoverzia neudrzi ;)

Ricardo
Příspěvky: 116
Registrován: 29 črc 2002 11:19

Příspěvek od Ricardo » 31 led 2007 09:41

RE: >> Poklop: Mě DirectWave funguje dobře, a normálně ten patch naloaduje, akorát ho musím mít předtím uloženej (v tom jejich nativním formátu, samply tam bejt nemusej...takže neduplikuje objemný files)

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 31 led 2007 11:45

Jen jsem na to upozornil. At si to kazdej prebere jak chce :-)

Odpovědět