MOTU mixer (odbočka z REAPER)

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

MOTU mixer (odbočka z REAPER)

Příspěvek od TAP » 28 úno 2013 20:16

Ještě k mému problému. Pytkin má (bohužel) pravdu. I v Sonaru trim mění jen úroveň poslechu. Ne nahrávaného signálu.
U mého MOTU mám pocit, že z beden jde ještě naprosto použitelný zpěv (ani indikátory nejdou do červené). Ale REAPER už peakuje. Když hrajem s country je všecko v pohodě, ale u pankáčů je naprosto nedisciplinovaný bubeník a gain mikrofonu je potřeba dost zesílit, aby byl zpěv slyšet.
Až budu nahrávat "naostro" dám tam paralelně kondenzátorový mikrofon u kterého si úroveň pěkně pohlídám. nebo zpěv nahrajem až pak. Na takové ty nahrávky, kterýma se hráči učí z chyb potřebuju rozumný kompromis. A k tomu mi myslím dopomůžou Dedkem doporučené efekty na vstupu.
Jsem v něčem uplně mimo?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od Pytkin » 28 úno 2013 21:30

TAP : ale preco ti chyba TRIM , ked tam mas VOLUME .. to predsa tiez musi PRIDAT/UBRAT odposluch ..

Ak reaper peakuje , tak je nastaveny moc silny gain .. to ze v motu neukazuje skreslenie , moze byt tym , ze volume fader v MOTU mixe je na nizsej hodnote ako 0dB , cize stisuje .. Samozrejme mozes si na stopy dat kompresory a vytvarovat sy v monitoringu zvuk ako potrebuejes ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 28 úno 2013 21:55

Jak píše Pytkin - jak máš nastavený MOTU mixer, safraporte??!!!

P.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 28 úno 2013 22:38

Fader na MOTU mixu už je naplno.
V úterý si s tím budu hrát. Momentálně nemám co řešit. Ještě jednou Vám děkuju za Váš zájem.
P.S. Problém nebude v technice, ale v obsluze. To se poddá.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od pavlii » 28 úno 2013 23:23

Jasnačka, poddá :-) držíme ti palce. IMHO může být v tom "fader je naplno". Jde o návrh v rámci MOTU mixu; já například u své DSPF mám vstupní fadery do hodnoty "0" maximálně (případně můžu pomocí Attenuatoru zesílit o dalších 12 dB). Nicméně z principu: mám-li u sebe fader vstupní konzole na maximu (= 0 dB) a Attenuator na 0 dB, tak mám zcela jasné informace o úrovni vstupního signálu, kterou si nastavím na preampu (gain). Ergo nemůžu to přehnat, pokud budu sledovat úrovně (a je jedno, jestli na vstupní konzoli DSPF nebo v DAW). Koneckonců - i při využití Attenuator knobu v rámci těch 0..12 dB je ta úroveň také jednoznačná, ale už to ukazuje na méně vybuzený vstup preampu (pokud už nemám kam zesílit knobem GAIN na něm).

Takže pokud má MOTU fadery s možností jít až do plusových hodnot, pak je docela reálná možnost clippingu; protože ale obvykle neděláš v tom mixeru kontrolu (já mám DSPF integrovanou do Cubase, takže na ní koukám vlastně furt), tak na preampu je vstup třeba OK, ale v DAW clipuje - zcela logicky.

P.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc » 01 bře 2013 02:05

Mix v MOTU neumí jít přes nulu. Kouknul bych na mixu v MOTU na přepínání +4/-10. Tam může být problém ...

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 01 bře 2013 08:42

To se dá přepínat? Kde to tam je? PAD?

Technická: Už jsme chvíli OT. Mohl by to pls moderátor střihnout to zvláštního tématu MOTU CUEMIX? Udělat si uplně jasno v cuemixu by bylo fajn. Určitě nejenom pro mě. Po dvou letech už ho celkem ovládám, ale stoprocentně určitě ne.

Tecnická2: A neměl by mít REAPER celý oddíl nejenom jeden thread? Vnitřně cítíme, že by si to zasloužil.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od PELF » 01 bře 2013 10:15

najdeš to pod tlačítkem Interface Option v Audio Consoli
Obrázek
TAP píše:Tecnická2: A neměl by mít REAPER celý oddíl nejenom jeden thread? Vnitřně cítíme, že by si to zasloužil.
+1
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od TAP » 01 bře 2013 10:36

Je možné, že to Ultra Lite Hybrid nemá? V manuálu nic takového nevidím ani nečtu...

http://cdn-data.motu.com/manuals/firewi ... id_Win.pdf

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: MOTU mixer (odbočka z REAPER)

Příspěvek od PELF » 01 bře 2013 11:33

Jestli to tedy chápu správně, vypadá to, že tahle zvukovka to má řešené trochu jinak, vstup se ovládá buď přímo ovladači na kartě nebo přes CueMix FX, mrkni na strany 20-21, o Input Trim se píše ještě na str. 67.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: MOTU mixer (odbočka z REAPER)

Příspěvek od markuc » 01 bře 2013 12:32

Přesně jak píše PELF, u mojí 828 je na každý šavli v Cuemixu přepínání +4/-10, tady to není ...

Odpovědět