Multi-client ASIO mód ve Windows

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
jardatop

Multi-client ASIO mód ve Windows

Příspěvek od jardatop »

Na svem notebooku jsem vypozoroval takovou anomalii:
Jakykoliv ASIO ovladac (M-audio ProFire2626, M-audio FW1814, Zoom H-series) muzu provozovat ve vice aplikacich naraz. Napr. Cubase 4, Cubase 5, Reaper a Vegas. Ve vsech mam nastaveny stejny ASIO ovladac a ve vsech funguje uplne normalne, nahrava, prehrava.
Nejprve jsem si myslel, ze to umi jenom ProFire2626, nebo je to zasluhou Software Audio Console, ktery umi pri zvuceni uvolnit ASIO i pro nahravani v libovolnem DAW. Vcera jsem ale zjistil, ze nezalezi na zvukovce ani na jednotlivych aplikacich. Nemam tam zadny ASIO multiclient ovladac, ktery by mel spusteny ASIO sdileci server.

Rad bych tuto moznost mel i na daslich svych pocitacich, ale nevim, co to zpusobuje, jak to udelat. Taky se bojim, ze kdyz preinstaluju OS (XP SP3) na tom notebooku, ze uz to bude pryc.

Setkali jste se s tim nekdo? Nevite, jak toho docilit?
Diky.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Re: Multi-client ASIO mód ve Windows

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

jardatop píše:Na svem notebooku jsem vypozoroval takovou anomalii:
Jakykoliv ASIO ovladac (M-audio ProFire2626, M-audio FW1814, Zoom H-series) muzu provozovat ve vice aplikacich naraz. Napr. Cubase 4, Cubase 5, Reaper a Vegas. Ve vsech mam nastaveny stejny ASIO ovladac a ve vsech funguje uplne normalne, nahrava, prehrava.
Nejprve jsem si myslel, ze to umi jenom ProFire2626, nebo je to zasluhou Software Audio Console, ktery umi pri zvuceni uvolnit ASIO i pro nahravani v libovolnem DAW. Vcera jsem ale zjistil, ze nezalezi na zvukovce ani na jednotlivych aplikacich. Nemam tam zadny ASIO multiclient ovladac, ktery by mel spusteny ASIO sdileci server.

Rad bych tuto moznost mel i na daslich svych pocitacich, ale nevim, co to zpusobuje, jak to udelat. Taky se bojim, ze kdyz preinstaluju OS (XP SP3) na tom notebooku, ze uz to bude pryc.

Setkali jste se s tim nekdo? Nevite, jak toho docilit?
Diky.
pokud vim, je to konkretnim asio driverem; mas zrovna zarizeni, jejichz drivery to vsechny umoznujou. takze i v novym OS by to melo jit. jediny zadrhel potom muze byt ruzna samplovaci frekvence: imho se pri pretaktovani v jedny aplikaci zmeni samplerate i jinde. ale tak to mas asi i ted.

jardatop

Příspěvek od jardatop »

Prave ze na jinem pocitaci (stejna verze Windows, stejny ASIO ovladace, potazmo stejne zvukovky, stejne aplikace) to takto nefunguje s zadnou s tech zvukovek a na tom notebooku se vsema.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

a ten iny pocitac ma tiez XP ? mozno je to tym windowsom ..

jardatop

Příspěvek od jardatop »

Pytkin: Jo, vsechny maji Win XP SP3 32bit.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to je divne .. ak je rovnaky system , rovnaky driver aj rovnaky hardware ..

Profesionál

jardatop píše:Pytkin: Jo, vsechny maji Win XP SP3 32bit.
a maji oba systemy nastavenou jako primarni tu samou zvukovku (stejny driver a kanaly)? (tj. zvukovku pro 'windows zvuky', co se nastavuje v ovladacich panelech.)

u RME karet treba se navic v internim softwarovym ovladacim panelu zapina optimalizace pro multiklient mixing.

EMKU

Příspěvek od EMKU »

Nemůže to být tím, že na jednom PC máš v Cubasu Release Driver When Application is in background a na druhém ne? Mě totiž Asio funguje vždy jen s jedním sftem.

Profesionál

EMKU píše:Nemůže to být tím, že na jednom PC máš v Cubasu Release Driver When Application is in background a na druhém ne? Mě totiž Asio funguje vždy jen s jedním sftem.
muze bejt, ale nemusi. mne funguje naraz s vice softy, i kdyz driver cubase nedeaktivuje -- rme ma tak napsany ovladace.

Odpovědět