Multi-client ASIO mód ve Windows

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Multi-client ASIO mód ve Windows

Příspěvek od jardatop » 10 úno 2012 13:33

Na svem notebooku jsem vypozoroval takovou anomalii:
Jakykoliv ASIO ovladac (M-audio ProFire2626, M-audio FW1814, Zoom H-series) muzu provozovat ve vice aplikacich naraz. Napr. Cubase 4, Cubase 5, Reaper a Vegas. Ve vsech mam nastaveny stejny ASIO ovladac a ve vsech funguje uplne normalne, nahrava, prehrava.
Nejprve jsem si myslel, ze to umi jenom ProFire2626, nebo je to zasluhou Software Audio Console, ktery umi pri zvuceni uvolnit ASIO i pro nahravani v libovolnem DAW. Vcera jsem ale zjistil, ze nezalezi na zvukovce ani na jednotlivych aplikacich. Nemam tam zadny ASIO multiclient ovladac, ktery by mel spusteny ASIO sdileci server.

Rad bych tuto moznost mel i na daslich svych pocitacich, ale nevim, co to zpusobuje, jak to udelat. Taky se bojim, ze kdyz preinstaluju OS (XP SP3) na tom notebooku, ze uz to bude pryc.

Setkali jste se s tim nekdo? Nevite, jak toho docilit?
Diky.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Multi-client ASIO mód ve Windows

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 10 úno 2012 13:48

jardatop píše:Na svem notebooku jsem vypozoroval takovou anomalii:
Jakykoliv ASIO ovladac (M-audio ProFire2626, M-audio FW1814, Zoom H-series) muzu provozovat ve vice aplikacich naraz. Napr. Cubase 4, Cubase 5, Reaper a Vegas. Ve vsech mam nastaveny stejny ASIO ovladac a ve vsech funguje uplne normalne, nahrava, prehrava.
Nejprve jsem si myslel, ze to umi jenom ProFire2626, nebo je to zasluhou Software Audio Console, ktery umi pri zvuceni uvolnit ASIO i pro nahravani v libovolnem DAW. Vcera jsem ale zjistil, ze nezalezi na zvukovce ani na jednotlivych aplikacich. Nemam tam zadny ASIO multiclient ovladac, ktery by mel spusteny ASIO sdileci server.

Rad bych tuto moznost mel i na daslich svych pocitacich, ale nevim, co to zpusobuje, jak to udelat. Taky se bojim, ze kdyz preinstaluju OS (XP SP3) na tom notebooku, ze uz to bude pryc.

Setkali jste se s tim nekdo? Nevite, jak toho docilit?
Diky.
pokud vim, je to konkretnim asio driverem; mas zrovna zarizeni, jejichz drivery to vsechny umoznujou. takze i v novym OS by to melo jit. jediny zadrhel potom muze byt ruzna samplovaci frekvence: imho se pri pretaktovani v jedny aplikaci zmeni samplerate i jinde. ale tak to mas asi i ted.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Multi-client ASIO mód ve Windows

Příspěvek od jardatop » 10 úno 2012 14:41

Prave ze na jinem pocitaci (stejna verze Windows, stejny ASIO ovladace, potazmo stejne zvukovky, stejne aplikace) to takto nefunguje s zadnou s tech zvukovek a na tom notebooku se vsema.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Multi-client ASIO mód ve Windows

Příspěvek od Pytkin » 10 úno 2012 14:44

a ten iny pocitac ma tiez XP ? mozno je to tym windowsom ..

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Multi-client ASIO mód ve Windows

Příspěvek od jardatop » 10 úno 2012 16:15

Pytkin: Jo, vsechny maji Win XP SP3 32bit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Multi-client ASIO mód ve Windows

Příspěvek od Pytkin » 10 úno 2012 16:48

to je divne .. ak je rovnaky system , rovnaky driver aj rovnaky hardware ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Multi-client ASIO mód ve Windows

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 10 úno 2012 17:06

jardatop píše:Pytkin: Jo, vsechny maji Win XP SP3 32bit.
a maji oba systemy nastavenou jako primarni tu samou zvukovku (stejny driver a kanaly)? (tj. zvukovku pro 'windows zvuky', co se nastavuje v ovladacich panelech.)

u RME karet treba se navic v internim softwarovym ovladacim panelu zapina optimalizace pro multiklient mixing.

EMKU
Příspěvky: 39
Registrován: 04 pro 2011 05:17

Re: Multi-client ASIO mód ve Windows

Příspěvek od EMKU » 10 úno 2012 17:10

Nemůže to být tím, že na jednom PC máš v Cubasu Release Driver When Application is in background a na druhém ne? Mě totiž Asio funguje vždy jen s jedním sftem.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Multi-client ASIO mód ve Windows

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 10 úno 2012 17:41

EMKU píše:Nemůže to být tím, že na jednom PC máš v Cubasu Release Driver When Application is in background a na druhém ne? Mě totiž Asio funguje vždy jen s jedním sftem.
muze bejt, ale nemusi. mne funguje naraz s vice softy, i kdyz driver cubase nedeaktivuje -- rme ma tak napsany ovladace.

Odpovědět