Bohuzel na to zatim nemam zbytecne penize. Vite prosim nekdo o necem, co by to dokazalo vicemene plnohodnotne nahradit? A treba freeware
Ale myslim, ze asi nic tak kvalitniho a zcela stejneho nebude, kdyz to maji patentovane a je to velice drahe. Presto budu hrozne rad za kazdou radu.
Ivo: Taky bych za to nedal 600 EUR ani nahodou, nebo kolik to stoji. Na druhou stranu mam rad pluginy od Algorithmix, prijemne a presne se mi s nimi pracuje. K-Stereo jsem chtel jen na nejake minoritni prace, k cemuz by mi to dobre fungovalo. Ale jinak je to plugin, ktery vylozene tak nutne nemusim mit. Ale stejne bych ho rad mel ve sbirce, ale ne za tu danou cenu, na to jim kaslu.
ekral: Diky, to je pekne srovnani. Nejde mi o to udelat z mono stereo, ale spis prave o to, co popisuje Bob Katz - coz je jinymi slovy i to, co rikaji o tom pluginu autori K-Stereo a to od toho ocekavam. Z toho linku je to tedy toto:
"K-Stereo is a process that literally extracts the inherent ambience, space and depth in a recording and allows you to manipulate it... I know this sounds implausible, but it can be done and there is a solid psychoacoustic (patent pending) basis for the principle. In mastering we often get recordings that are too small, and K-Stereo is one of the best cures for that disease because it does not affect the inherent mix, unlike typical M/S and other such 'widening' techniques. K-Stereo is totally natural and in addition, it improves the clarity and definition of the instruments and vocals as part of the psychoacoustics of the algorithm."
Ale v tomhle popisu nejsou vsechny zpusoby pouziti. I tak to od cloveka jako je Katz ale neni rozhodne zle hodnoceni. A me nejde o hodnoceni, me jde o ten plugin.
Ten Open Ambient urco zkusim - ackoliv podle screenu vypada ta grafika desive skareda a neprehledna, neva - dik moc za doporuceni, sam bych nenasel ani tohle.
na stereo skus bootsyho density http://rekkerd.org/bootsy-plug-ins/
ak nechces aby to aj komprimovalo, musis spravne nastavit kompresorovu cast, ale ide to. roztahovanie sterea to robi hodne prirodzene, z freeware nepoznam nic lepsie
zaujimavy je tiez g-multi vst, co je multiband komrpesor, ktory ale ma nastavenie stereobazy pre kazde pasmo. cize mozes mu nastavit kompresny pomer 1:1 (aby nekomprimoval) ale poriesit sirsie stereo na vyskach ako na stredoch http://www.gvst.co.uk/gmulti.htm