Nahrani audio tracku do sekvenceru.Co delam spatne ???

Ostatní audio software, obecná diskuse
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Nahrani audio tracku do sekvenceru.Co delam spatne ???

Příspěvek od nunu » 26 pro 2006 22:21

Opet mam dalsi problem,uz si s tim nevim rady.Mam v sonaru udelany nejaky midi track.Zvukarna je M-audio 1814.Midi mam pustene do syntaku.Analogove vystupy ze syntum mam navedene do analog 1,2 ...V sonaru nastavim audio track,dam input audio 1,2 zmacnu R pro record a spustim sekvencer.Normalni clovek by ocekaval ze to zacne nahravat.

Omyl,nenahraje to nic,uz s tim zapasim alespon hodinu,menim drivery jak v sonaru,nejde to ani pres asio,ani pres wdm,ku.va nejde to vubec.Pritom syntak hraje ven do beden,ale sonar nic nenahraje.Tak jsem s tim chtel vydrbat a nahrat to v SF.No,uplne stejny pripad,Sakra co s tim mam spatne,nikdy jsem takoveto problemy nemel ???

muzete mi nekdo v bodech napsat co mam jeste nastavit ?Nebo udelat?Jsem z toho na masli,jeste proto ze kdyz zapnu sonar a mam propojene midi,tak mi ten zm.d vypne na syntaku klaviaturu a nastavi jej jen na midi,cimz bylo neskutecne restartu nez jsem na to prisel co to je.Ovsem vypnout to nedokazu.Je to neskutecny opruz,a to jsem si myslel ze mne v nem uz moc neprekvapi.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 27 pro 2006 00:13

nunu : no .. sonar nepoznam .. ale vo vacsine inych programoch v ktorych som pracoval , musis napred na stope stlacit R alebo cervene tlacitko .. proste musis tej stope povedat ze ma nahravat (track arming) .. Tak ako na pase si stlacir record na danej stope .. a potom pri recorde na transport bare sa zacne nahravat ..

neviem ci to R o ktorom pises je track arming alebo record na transport bare .. v kazdom pripade ale nepises ze by si robil obe veci .. alebo som ta nepochopil .. Ak robis obe veci , tak potom je asi daky probem so zvukovkou , resp. problem v komunikacii SONAR zvukovka .. Ale to by snad malo byt v pohode ked vydis v sonare vstupy a vystupy zvukovky ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 27 pro 2006 00:35

Dik,to R je arm na tracku,to mam.Jsem z toho zoufaly,uz se mi to podarilo rozbehnout do stavu ze to nahrava alespon nekolik sekund...Ale jak...To by se jeden zblil.Kurna jak ja su nasrany.Slibil jsem kytaristovi ze mu poslu lopatu a tady se podivejte co mi z toho leze.Midi to zvlada,ale s audiem to ma neskutecne problemy.

www.touring.wz.cz/123.mp3

PS: samozrejme ze zahrane to mam dobre,ten bordel mi do toho udela sonar....Kdyz to pustim jenom pres midi je to uchazejici.uchazejici na to ze je to bez efektu.Je jasne ze ziva lopata z toho nikdy nebude,ale na syntak mi to neprijde uplne nejhorsi.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 27 pro 2006 00:52

navic tim sekanim mi to jak to rict slusneji nez co mam na mysli,no proste kdyz se to zasekne,jenom malinko,pomrvi mi to velocity.Ne v tracku,ale to co leti po midi do syntaku.Tim mi to natahuje tony,jinak bych to nepoznal -)Dalsi nemene fascinujici vec je ze mi neustale vypina lokalni klaviaturu a nastavi se jen na prijem midi.Dneska jsem ten sekvencer tak padesatkrat zapnul a pokazde musim v klapkach nekolika stisky tlacitek prestavit nastaveni midi.Uzasne,fascinujici...Nekde to musi jit vypnout,protoze kdyz jsem koupil klapky,dostal jsem k nim CD na kterem byly nazvy programu pro sonar.Pro ostatni sekvencery nic,jen pro sonar.Jeste mam ableton nebo jak se to jmenuje co jsem dostal ke zvukarne od ESI,ale v tom neumim delat...V cubase taky ne.Vaznym adeptem na zvukarnu (ten midiman neni muj) je EMU,protoze k ni davaji sunar jako bundle...No ale jak zjistuju,moc to nefachci,teda alespon u mne.Kdyz dam kopirovat eventy v piano rollu,tak mi nezkopiruje affter,vheel atd.fuck soft.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 27 pro 2006 01:03

jdi na Cubase, Sonar je divnej, používal jsem ho, Cubase je podstatně lepší, ve všech směrech....

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 27 pro 2006 01:10

Ja v klobase neumim zhola nic...Jde mi hlavne o midi veci,audio mne az tolik netrapi.Ted mam neco rozdelaneho jeste v sonaru,no asi se na cubase preci jenom podivam.Uz mne to unavuje.Jeste mozna je to tim ze mam starou verzi,mam sunar4,na webu uz maji v.6....Jestli se mi to neposralo treba servispackama pro widle nebo co ja vim proc...

Najde se nekdo kdo by byl schopny a ochotny mi ukazat alespon naproste zaklady v cubase???

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 27 pro 2006 07:51

2nunu: odkud jsi? :-)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 27 pro 2006 13:10

Opava,ale jsem schopny rozumnou vzdalenost dojet.Vcera jsem to nedal...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 27 pro 2006 13:20

2nunu: škoda, Praha je docela daleko :-( Kdyby tu nebyla již drahně času verze SX, odkázal bych tě na pár článků, co jsem kdysi napsal - ale je to pro VST verzi, což je celkem odlišné (i když principy zůstaly...).

P.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 27 pro 2006 13:35

I tak dik,ono se treba nekdo jeste najde.Mozna zjistim ze je to velmi podobne...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 27 pro 2006 13:52

OK, třeba ti to k něčemu bude: http://www.dreamface.net/modules.php?na ... ex&catid=7

"Tvorba hudby na PC" - je toho asi 15 dílů.

P.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 27 pro 2006 16:45

nunu : ja myslim ze vo vacine programov je to velmi podobne .. skorej sa treba len rozkukat ze kde co je .. raz som sede za sonarom a tiez som mal pocit ze chybaju zakladne veci na ktore som zvyknuty . potom som trosku popozeral menu , pozapinal dake panaly a uz som videl vsetko co treba na zakladnu pracu .. je to vacsinou otazka zvyku na ovladanie ..

Ale samozrejme .. najrychlejsie je nechat si to ukazat .. aspon zaklady, nech nemusis tapat ..

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 27 pro 2006 17:50

nunu píše:Dik,to R je arm na tracku,to mam.Jsem z toho zoufaly,uz se mi to podarilo rozbehnout do stavu ze to nahrava alespon nekolik sekund...Ale jak...To by se jeden zblil.
Nastav vyšší latenci. Tohle tohle je typický nestíhání.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 27 pro 2006 18:45

Tak jsem si dneska poridil klobasu,nastesti meli otevreno,tak jsem se domluvil ze to zkusim.Prvni dojem,je to stejne,podobne.Druhy dojem je to v prdeli,vsechno reaguje jinak nez jsem zvykly.Nejvic mne stve ze se budu muset ucit dalsi system.V milem sunaru mi uz nejede ani midi...Asi pozustatek toho co jsem s nim vcera provadel.Takze preinstaluju a na cas se na nej vykaslu,stejne tady drtiva vetsina umi prave v SX.

Nicmene kdyby se nasla nejaka dobra duse z blizsiho okoli ktera by mi ukazala co a jak,bylo by to super.

Zkousel jsem zvysovat samply z 256 na 1024,nepomohlo.Ted po reinstalu budu rad jestli rozchodim to midi....

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 27 pro 2006 19:09

Kluci,je to akutni...Sunar je nerozchoditelny,to midi mi vydrzi fungovat asi 5 sekund,pak to vytuhne.Kaslu na nej...

ALE MAM VELKOU PROSBU,POTREBUJU NEKOLIKA MINUTOVOU NALEJVARNU,PTAL BYCH SE NA RUZNE HOVADINY A POTREBUJU NEKOHO KDO BY MI UMEL DAT ODPOVED.

PRIKLAD:
OTAZKA: POTREBUJU ZMENIT AKTUALNI TEMPO Z 96 NA 102 .
ODPOVED: NAHORE LISTA,ZALOZKA INSERT,PODZALOZKA TEMPO NEV TEMPO OD POZICE 44.1... ALESPON TAK TO JE V SUNARU....

POTREBUJU FAKT JENOM ZAKLADY,NEMAM MOC CASU SE ZAOBIRAT DNESKA TIM SOFTEM,POTREBUJU NATRISKAT JESTE KILA A NEJAKE HOVADINY,POTREBUJU TO DO ZITRKA...

MYSLIM ZE TO ZVLADNE ASI KAZDY Z VAS...JENOM BYCH POPROSIL PRES MSN,SKYPE ANI ICQ NEMAM,ALE NAINSTALIL BYCH,DOST MNE TO TLACI...KDO BY MI CHTEL POMOC,PROSIM PM A ADRESU NA MSN NEBO NEJAKY KONTAKT. VERIM ZE TO BUDE ZA PAR MINUT VYRESENE.

Odpovědět