Nedestruktivni editace v Sound Forge 8

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
xZoomer
Příspěvky: 35
Registrován: 03 led 2005 13:37

Nedestruktivni editace v Sound Forge 8

Příspěvek od xZoomer » 05 úno 2006 19:33

Muzete mi nekdo podrobne popsat jak se dela nedestr. editace v SF 8? Zkousel jsem to pres Plugin Chainer, ale nejak mi to nefungovalo.
Dik xZmR

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 úno 2006 23:47

xzoomer : no zavisi od teba co si predstavujes pod pojmomom nedestruktivna editacia .. SF to uz ma davno .. tusim od 6 .. znamena, ze ked zmazes na zaciatku hodinoveho suboru kusok audia , tak nemusis cakat 5 min , nez sa to zmaze .. az pri savovani sa to spravi .. Plugin chainer je nieco ako ma wavelab ..

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 06 úno 2006 08:35

On myslel nieco ine. V okne Plugin Chainer je take pomerne nenapadne tlacidlo na "Preview", ktore zahra "prevju" aj s efektmi, inak obycajne prehratie prehra bez efektov. Je to take dost ne-intuitivne, treba pohladat to tlacidlo ktore prehra aj s efektmi.

A dalsie tlacidlo hned vedla je "apply" a to naaplikuje celu retaz efektov na zvuk.

xZoomer
Příspěvky: 35
Registrován: 03 led 2005 13:37

Příspěvek od xZoomer » 06 úno 2006 14:21

...no myslel jsem jestli je tam neco jako treba v Cubasu, kam si dam vsechny efekty a muzu si je vypinat, zapinat, ladit apod... a nemusim je hned aplikovat na wave. A az to vyladim tak to teprva muzu vyexportovat komplet. Jak jsem z toho pochopil tak tu fci tady zastava ten plugin Chainer...nic jinyho tam asi neni ze?

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 06 úno 2006 14:29

Nic ineho ani netreba. Kazdy efekt v retazi sa da vypinat cez BYPASS a ladit. Len treba playback pustat s efektmi, nie nasucho. A potom ked je to hotove tak APPLY.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 úno 2006 23:44

no neni to tusim tak jednoduche .. lebo si nevies povedat od kial sa ma prehravat .. preview vzdy hra od zaciatku .. alebo neee ? to moze byt dost otrava .. hlavne pri 2oj hodinovom zazname ..

synth
Příspěvky: 182
Registrován: 18 čer 2005 13:35

Příspěvek od synth » 08 úno 2006 08:20

Pytkin píše:no neni to tusim tak jednoduche .. lebo si nevies povedat od kial sa ma prehravat .. preview vzdy hra od zaciatku .. alebo neee ? to moze byt dost otrava .. hlavne pri 2oj hodinovom zazname ..
nehraje ...
zadefinujes si od-do a on ten usek v preview přehraje ...je to ok pokud chces aplikovat efekt pouze v danem miste....dost to pouzivam ...... je logicke ze uslysis efekt pouze v miste ve kterem chces ..... jinak to nema smysl :)

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 08 úno 2006 08:59

No to sa klikne alebo presunie kurzor na to miesto kde chces preview prehravat. Alebo si vytiahnes do bloku oblast, zapnes loop a potom prehras preview. To musis ... :)

Doktor zajac radi medvedovi, ktory nemoze mat deti:
... Medved, a mrkvu jes ?
- Nie, to musim?
O tyzden:
.... Zabralo ?
- Nie.
... A jes tu mrkvu struhanu?
- Nie, a to musim?
O dalsi tyzden:
.... Zabralo ?
- Nie.
... A medvedicu trtkas?
- Nie, a to musim?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 úno 2006 00:30

no jo .. ale ked mas 2 hodinovy material .. a chces prehravat stale nieco ine , tak je to dost otrava .. vzdy vyskocit von , zmenit selekciu , atd . atd . toto by som teda radsej robil v nuende ..

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 09 úno 2006 09:08

Paneboze, ludia, trosku si to v tych prgramoch aj poskusajte. Vsetko ide. Konkretne toto ked ukotvis okno Plugin Chain alebo ulozis tak, aby sa neprekryvalo s hlavnym vyobrazenim oknom zvuku, mozes kliknut na ziadany bod prehravania a potom klinkut na Preview v Plugin Chain. Ide to svetko na jeden klik. Akurat presnot trafenia sa do ziadaneho bodu v 2hod zazname je umerna zoomu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 úno 2006 22:31

kazdemu , co mu vyhovuje ..

Odpovědět