Nejstabilnější DAW na Mac?
Nejstabilnější DAW na Mac?
Jake jsou vase zkusenosti s DAW na Mac? Hlavne se stabilitou.. mam Mac Pro 2010 6core a cubase 6.5.5 a je to dost tragedie.. pada to vic jak na windows a dost nahodile.. hlavne pri praci s VST.
Pripomina mi to chovani jako kdyz mas na PC vadne ramky. Problem je v tom, ze to delal jak muj predchozi macbook pro s uplne jinou verzi OSX a delam to tenhle Mac Pro a pouzivam i jine verze plug inu nebo i jiny plug iny a samozrejme original. Zkousel sem jak verzi 32bit tak 64bit. Jedine, co zustava stejne je cubase a motu zvukovka.
Jak je na tom Logic X nebo Ableton?
Tam zas je ale problem s 32bit plug inama..
Jsem ochotnej investovat a ucit se jinej DAW za cenu vyssi stabulity a spolehlivosti.
Pripomina mi to chovani jako kdyz mas na PC vadne ramky. Problem je v tom, ze to delal jak muj predchozi macbook pro s uplne jinou verzi OSX a delam to tenhle Mac Pro a pouzivam i jine verze plug inu nebo i jiny plug iny a samozrejme original. Zkousel sem jak verzi 32bit tak 64bit. Jedine, co zustava stejne je cubase a motu zvukovka.
Jak je na tom Logic X nebo Ableton?
Tam zas je ale problem s 32bit plug inama..
Jsem ochotnej investovat a ucit se jinej DAW za cenu vyssi stabulity a spolehlivosti.
Re: Nejstabilnější DAW na Mac?
ze odbocuju, ale ja si nepamatuju, kdy by mi cubase 6.5 na win spadla (to jen k tve poznamce, ze to pada vic jak na win)
Me spadla sem tam a nejvic v kombinaci s Virus TI. Nerikam ze je to vina cubase, ale nejake daw muze slapat na Mac stabilne. Jako 5spadnuti behem 2hodin prace je na me moc. Ono asi kdybych jen nahraval a strihak tak dobry, ale jakmile stavis vse na VSTi a VST, tak je to problem..
Jo a mam tam Mavericks OSX
Nejhorsi je, ze cubase tam nema buhvijak udelany zalohy. Pamatuju si, ze ableton ti dovolil nejak se vratit k zalozni verzi, ktera byla tesne pred padem aplikace, coz se hodi pokud to padne 1x za tyden ale ne tak casto jako mi to pada ted.
Jo a mam tam Mavericks OSX
Nejhorsi je, ze cubase tam nema buhvijak udelany zalohy. Pamatuju si, ze ableton ti dovolil nejak se vratit k zalozni verzi, ktera byla tesne pred padem aplikace, coz se hodi pokud to padne 1x za tyden ale ne tak casto jako mi to pada ted.
mne dela auto backup file myslim kazdejch patnact minut? pisu to s otaznikem, protoze jsem to vyuzil snad jen jednou...
- Jirka Štolfa
Studio One mi nepadá vůbec... Nepoužívám ale 32-bit pluginy a celkově jich moc nepoužívám.
Logic 9 byl taky zcela stabilní, nevím jak desítka.
Padání není jenom o DAW, ale i o pluginech v něm (teda hlavně o nich). A taky o tom jestli vývojáři těch VST mají odlazenou kombinaci, kterou používáš. Třeba si pamatuju, že dřívější verze PLAY od EW shazovala cokoli... po nějaké tuším verzi 3 to pak začalo být opravdu velmi stabilní.
Je to alchymie. Musíš zvolit správné VST developery v kombinaci se správným DAW a máš vyhráno. Není to jenom o DAW.
Logic 9 byl taky zcela stabilní, nevím jak desítka.
Padání není jenom o DAW, ale i o pluginech v něm (teda hlavně o nich). A taky o tom jestli vývojáři těch VST mají odlazenou kombinaci, kterou používáš. Třeba si pamatuju, že dřívější verze PLAY od EW shazovala cokoli... po nějaké tuším verzi 3 to pak začalo být opravdu velmi stabilní.
Je to alchymie. Musíš zvolit správné VST developery v kombinaci se správným DAW a máš vyhráno. Není to jenom o DAW.
Tak ja pouzivam jmenovite: Waves renesains balik, UAD2 to sem zatim do Maca ani nedal.. pak FabFilter Mastering bundle, Cakewalk: z3ta 2, Virus Ti control, reFX: Nexus2, Par vengeance veci - Philta, Valhalla Room, NI Massive, Reveal Sound Spire. Nejvic pada Massive a pak Nexus2. Samozrejme vse mam original koupene..
Jo a vlastne TI a waves v projektu taky zatim nemam a ani nainstalovany.. zatim testuju a uz narazim. Pak se mi dejou i v systemu zajimave veci.. napr. chci v cubase zalice covat plug in, tak urcim cestu k xml klici, ale po jeho otevreni vyskoci alert jako ze jsem to dobre zaregistroval jenze je schovany pod oknem pro vybrani cesty, takze to okno nejde posunout a tim padem ani na alertu kliknout OK a musim shodit daw. Ale kdyz si to okno presunu predem s tim vyberem cesty, tak se na nej pak uz dostanu. No je to pakarna.. ani jabko tab se na to okno neprepnu.. naka chyba z-indexu bo tak neco... ale to je detail.
Osobně mi Logic X padá asi méně než 9ka... shrnul bych to tak, že takový ten pocit kdy si máš tendenci trhat vlasy když to crashne už jsem dlouho neměl.
Logic X mám od první bety Yosemita... a 32bit pluginy jsem vyřešil pomocí 32 Lives (levnějš v packu se Sylenthem1) a žádný problém... jen se občas oddělují pluginy z wrapu.
Logic X mám od první bety Yosemita... a 32bit pluginy jsem vyřešil pomocí 32 Lives (levnějš v packu se Sylenthem1) a žádný problém... jen se občas oddělují pluginy z wrapu.
-
- Profesionál
logicky by mel bejt stabilni na macu logic :]
jestli ti je ale blizkej workflow cubase, urcite bych zkusil i to studio one, rekl bych, ze to maji vymysleny ergonomicteji, ale zaroven jestli jsi zvyklej na cubase, vetsinu veci najdes tam, kde bys je cekal (vcetne defaultnich klav. zkratek).
jestli ti je ale blizkej workflow cubase, urcite bych zkusil i to studio one, rekl bych, ze to maji vymysleny ergonomicteji, ale zaroven jestli jsi zvyklej na cubase, vetsinu veci najdes tam, kde bys je cekal (vcetne defaultnich klav. zkratek).
Ty jo tak nad studio one sem popravde vubec nepremejslel a asi mu dam sanci. Obecne jine klavesove zkratky a prace s wav soubory sou nejvetsi blocker.. neni nad to zatahnout za ruzek pro fade in / out a pro ctverecek na gain.. tohle mi proste v abletonu vadi.. plus treba to ze nelogicky sou instrumenty vpravo byt se cte zleva doprava.. Mate tyto DAW nekdo otestovane s NI plug iny a waves, fabfilter apod.? Treba sem koupil sonic academy Ana a normalne se mi freezuje grafika.. kliknu na preset s prepne se ale graficky se nic nezmeni.. VU meter sviti nejak ale nehybe se.. sem fakt zvedav jestli je to DAWkem nebo kombinaci daw a verze plug inu, ale obcas mam pocit ze try before buy release slapu lip jak ty, za co sem zaplatil Takze asi budu testovat DAWka a pak naformatuju MAC a nainstaluju nacisto setup, ktery mi bude makat nejlip.
- Jirka Štolfa
V S1 na macu spolehlivě fungují: LinPlug, discoDSP, Fabfilter, u-he, Voxengo, Camelaudio
To mám vyzkoušené.
To mám vyzkoušené.
Ok, diky! Ja asi stahnu demo od DAW, ktere pujde a vyzkousim tj. studio one, ableton 9 a Logic X mozna koupim a otestuju taky. Jeste zkusim jestli je lepsi 32live vs. jBridge.
idem na Cubase 7.5 a spadne mozno raz za mesiac, nemam s tym ziadne problemy... 7.0 padalo celkom casto, po prechode na 7.5 absolutna spokojnost, tiez fungujem cez Mavericks...
A co pouzivas za plug iny a v jakem mnozstvi?
pouzivam Kontak, Massive, Battery... vratane vst ktore su sucastou Cubase, v podstate vst tvori 80-95% tracku