Nenarocny SW kompresor

Ostatní audio software, obecná diskuse
jardatop

Nenarocny SW kompresor

Příspěvek od jardatop »

Mam takovou ideu na softwaru vsthost a vicevstupove zvukovce s ASIO ovladaci postavit softwarovy rack pro live zvuceni. Jedna se predevsim o kompresory, nejaky spektralni analyzer by se taky hodil.
Nemate nekdo typ na nejaky plugin - kompresor (popr. expander), ktery by vynikal svou nenarocnosti pro procesor? Zvukove to nemusi byt uplne spickove. staci, kdyz to odvede svou praci jako napr. Alesis 3630.
Muj notebook neoplyva prilis vykonnym procesorem, tak abych jich tam mohl provozovat co nejvic (nejlepe 8x mono) pri co nejmensim bufferu.
Pokud by takovy jednoduchy (nenarocny na procesor) plugin byl jeste k tomu freeware, tim lip!
Dekuji.

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

...já používám Kjearhus efekty, řada classic je free ... ---zde---
Potom doporučuji projet stranky kvraudio.com a take dontcrack.com

mám Celerona 1,6 GHz a jede to v poho :)

jinak je tu přímo téma - http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=4239

jardatop

Příspěvek od jardatop »

diky. tohle tema o freepluginech studuju taky. Myslel jsem, ze nekdo bude mit zkusenost s nejakym konkretnim "low load" softem. Zkusim ty tvoje. Dik.

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

jardatop píše:diky. tohle tema o freepluginech studuju taky. Myslel jsem, ze nekdo bude mit zkusenost s nejakym konkretnim "low load" softem. Zkusim ty tvoje. Dik.
Jasne ... jsou to jenom jedny z mnoha. Urcite Ti nekdo doporuci i neco dalsiho...snad vice konkretniho :)

S-CORE

Příspěvek od S-CORE »

Ahoj, jak psal Judik - také používám Kjaerhus Classic compresor a plná spokojenost. Malé, zadarmo a rychlé.

btw: používal jsem ho kdysi na živé hraní ještě když jsem měl HP 512 RAM, 1,5 (myslím) Ghz :)
FruityLoops studio expert :D

Fractal

Příspěvek od Fractal »

anebo digital fishphones

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Analyzer je skvelej a free Voxengo SPAN, pouzivam stale.

Ten classic compressor je asi fajn jako zaklad, ale zvukove to zadna slava bohuzel neni. Digital fishphones (blockfish, endorphin, dominion) jsou zvukove rozhodne dal, jakou maj zatez na procak to jsem nezkoumal. Za zkousku myslim stoji i tenhle http://mdsp.smartelectronix.com/classic ... ressor.php

invisible_E

Příspěvek od invisible_E »

Amorph píše:Analyzer je skvelej a free Voxengo SPAN, pouzivam stale.

Ten classic compressor je asi fajn jako zaklad, ale zvukove to zadna slava bohuzel neni. Digital fishphones (blockfish, endorphin, dominion) jsou zvukove rozhodne dal, jakou maj zatez na procak to jsem nezkoumal. Za zkousku myslim stoji i tenhle http://mdsp.smartelectronix.com/classic ... ressor.php
len jednu otazocku - spektralny analyzer_ ako sa da vlastne vyuzit? dam si ho na vystup / master / a on mi ukaze nieco ale moc neviem ako mam s tym vlastne poracovat - resp co mi ma ta anlyza priniest a ako sa z toho poucim teda co musim zmenit aby analyza bola ok?

samozrejme ze nemam ani sajnu moc o tytho analyzerou / zobrazuje to neak odlisne farebne freq. pasma / band a tak ale neaky link na basic info o co vlastne ide by pomohlo. :oops:

Dik!!!

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Spektralni analyzer v tom provedeni, jako je treba SPAN ti ukazuje frekvencni slozeni signalu v urcitem case. Na ose x mas frekvence (vetsinou v logaritmicke stupnici) a na ose Y intenzitu v decibelech (vetsinou si muzes nastavit na tehle ose rozsah). U SPANu si muzes vybrat, jestli se ti na grafu bude ukazovat signal v realnem case - stale se menit (to vetsinou nic moc nerekne), nebo prumerna hodnota za urcity cas - to da lepsi predstavu a ten cas si muzes take vetsinou nastavit. K tomu lze jeste zaznamenavat nejvyssi dosazene intenzity - nekdy se hodi, treba, kdyz chces zjistit, na jaky frekvenci ma kopak nejvetsi impuls.

Analyzer v podstate nepouzivam na master, nebo na doladeni nejakych detailu nebo nuanci - to se spoleham spis na usi, ale spis na lokalizovani vetsich chyb, nebo vyraznejsich udalosti. Typicky, kdyz mam vokal, ktery je nekde ve vyskach prilis rezavy, tak se na analyzeru kouknu, kde ma ve vyskach nejvetsi kopce a na te frekvenci (nebo vice frekvencich) to pak elvalizerem stahnu.
Naposledy upravil(a) Amorph dne 04 zář 2008 11:41, celkem upraveno 1 x.

delay

Příspěvek od delay »

Analyzer ti přece analyzuje frekvenční pásmo typicky od 20 Hz do 20 kHz... S dobrým analyzerem získáš rychlý přehled co se ti děje v mixu. Já ho používám na řešení problémů kopák VS basa a na oddělování frekvencí jednotlivých nástrojů... Pokud výborně slyšíš, tak ho ani nepotřebuješ :)

edit: Amorph by první a vysvětlil to asi líp...

invisible_E

Příspěvek od invisible_E »

... Pokud výborně slyšíš, tak ho ani nepotřebuješ :)

dik. ved jasne pokial sa tam bije kopak basa alebo vokal je mimo tak sa pohrajem s eq. Samozrejme ten analyzer pomoze rychlejsie reagovat ale mne to nic nehovori / pasma,osi,frequencie / v tomto som magor - na to treba inziniera alebo dobre usi - po tych rokoch spolieham na to druhe :D

to ako minule ked som sprtal o substract. synteze - ako sa robia zvuky na syntaku - no radsej som to po tej ´ hodine fyzike ´ zavrel. To je o inej strane hudby zvuku - mne ide o to potom - ake rify, melodie, harmionie clovek zlozi - ale je to v kazdom pripade dalsia uroven hudby - univerzalneho jazyka.. no dobre uz by som mohol aj prestat sa tu vypisovat :D

delay

Příspěvek od delay »

invisible_E píše: ...ale mne to nic nehovori / pasma,osi,frequencie / v tomto som magor - na to treba inziniera alebo dobre usi - po tych rokoch spolieham na to druhe :D
Promiň, je to hrozně úsměvné... píšeš "po tych rokoch..." a nevíš co si představit pod pásmy, osami a frekvencemi?
Leda by jsi byl ty roky jen muzikant bez jakkékoli osobní studiové zkušenosti... :wink:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

invisible_e: kdyz se ti bije basa a kopak, tak ti eq moc nepomuze, protoze tim seberes energii jednomu z tech dvou - to neni reseni. reseni je postavit je vedle sebe tak, aby si pokud mozno neprekazely - frekvencne. analyzer je na tohle hodne dobrej pomocnik, protoze co si budem povidat, vsichni doma nemame vychytanej poslech (tim myslim opravdu vychytanej poslech), aby jsme mohli verit stopro tomu co slysime - analyzer me osobne v tomhle slouzi jako luxusni berlicka - okamzite se zorientuju a vim na co se mam zamerit - uz jsem to tu nekde psal - proste treti ucho!

ja taky pouzivam span a davam ho v podstate jen na master. to co chci zkouknout proste pustim solo...

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

biscuit píše:
ja taky pouzivam span a davam ho v podstate jen na master. to co chci zkouknout proste pustim solo...

jj, takhle to taky pouzivam.

delay

Příspěvek od delay »

I já :) Ikdyž, příznám se, trochu sem namlsaný Parametrickým EQ z FL, kterej má i analýzu (na ose y blbou).

Odpovědět