Notátor

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
tony9

Notátor

Příspěvek od tony9 »

Jde mi o tohle děláte někdo v nějakém notátoru (Sibelius, Finále atd.) zajímá mě to protože chci legalizovat soft a nevím jestli jít do nějaké odlehčené verze Cubase a tam používat notátor nebo jestli to má nějaké vady a je lepší radši něco ušetřit a pořídit si zpecializovaný program na psaní not,. nejradši bych pořídil Finále už v něm umím dělat. A kdybych byl maximalista tak si pořídím Logic a jedu všechno v něm , ale na přechod na Macka fakt už nemám finance.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

tak jestli už opravdu rychle ovládáš finale, tak do toho jdi
sibelius, je možná krapet víc user friendly a multimediálně otevřený, ale prakticky s čím novým příjde jeden program, tak ho v příští verzi dožene jiný a ještě něco přidá, takže ono to je celkem jedno

s cubejsem a jeho přístupu k notaci mám spojené noční můry a stavy totálního vyčerpání spojené s bezbřehou beznadějí
prý že teďka ve verzi SX4 je notátor už hodně vylepšený, to ovšem nemohu potvrdit

ps: pokud ti jde o praktickou stránku věci - na klasické notaci člověk už toho moc nevymyslí, tedy pokud nepíšeš postmoderní multiserialismus s variovanou postupnou fluktuancí témbru pro navýšitelný počet hudebních těles a výchylkami do jiných dimenzí způsobu interpretačního :)

tony9

Příspěvek od tony9 »

Fractal: dík za reakci , já píšu právě 90% věcí do not tak chci něco v čem se dá slušně pracovat , dělám to tak že z notátoru vyexportuju hotovou věc do midi a pak v sekvenceru pracuju na konečné zvukové podobě.
No a abych se vyjádřil k mé hudbě tak občas do nějakého experimentu jdu ale v zásadě dělám hudbu tak aby se dala poslouchat a byla srozumitelná , taky myslím že dodekakofonie , serialismus a tak mají svou éru za sebou , že už je to záležitost jen jistého typu intelektuálů, kteří pak snad ani nerozumí své vlastní hudbě , tím nechci říct že všichni intelektuálové jsou úplně mimo ale občas se tací najdou.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

no já to myslel tak, že na některé typy hudby je klasická notace nepoužitelná

proč první píšeš noty a až pak to dáváš do midi?
proč to neděláš rovnou v midi sequenceru?
spíše se používá opačný postup... midi se při živé hře "čte" asi blbě

elektri

Příspěvek od elektri »

Fractal: psát noty je rozhodně pohodlnější než použití pianorollu

kexik

Příspěvek od kexik »

elektri píše:Fractal: psát noty je rozhodně pohodlnější než použití pianorollu
zavisi od nastroja...

elektri

Příspěvek od elektri »

kexik: nerozumim tomu jak to myslis, rekl bych, ze snad vse je pohodlnější psat v notach.... pokud je samozrejme ovladas a nemusis nad kazdou premyslet

Cyril

Příspěvek od Cyril »

elektri: hm tak teda nejaky sumy, blipy a podobne bych teda v notach fakt zapisovat nechtel, bici taky ne, a jakykoliv nemelodicky nastroje...

elektri

Příspěvek od elektri »

Cyril: tak ty bicí ještě jdou, ale u sumu je to blbost, to je jasny :)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

elektri píše:Fractal: psát noty je rozhodně pohodlnější než použití pianorollu
záleží jestli klikáš myší, nebo na kontroléru... v prvním případě je midi zápis podle mě rychlejší, v druhém je to jedno - záleží na cíli

asi záleží hodně na zvyku autora... a pokud vidí lépe v notách, než v midi, tak asi je lepší psát v notátoru a pak export do midi lajny
nadruhou stranu si nedovedu představit některé věci klikat do zblbnutí myší (ať už v notách, nebo v midi)

no v midi musíš jinak myslet, závisí na nástroji, jak píše kexík, a taky na tom s kolika prostředky si vystačíš

jestli si myslel ruční zápis tak to je trochu ot...

tony9

Příspěvek od tony9 »

no já to myslel tak, že na některé typy hudby je klasická notace nepoužitelná
proč první píšeš noty a až pak to dáváš do midi?
proč to neděláš rovnou v midi sequenceru?
spíše se používá opačný postup... midi se při živé hře "čte" asi blbě
psát noty je rozhodně pohodlnější než použití pianorollu
hm tak teda nejaky sumy, blipy a podobne bych teda v notach fakt zapisovat nechtel, bici taky ne, a jakykoliv nemelodicky nastroje...
záleží jestli klikáš myší, nebo na kontroléru...
Já píšu do not protože nejsem takový hráč na klávesy abych dal všechno z ruky, taky chci aby moje muzika byla hratelná i pro jiné lidi než pro mě a počítač, proto to píšu všechno do not , je jasné že úplně všechno do not zapsat nejde , psát do not šumy a ruchy to je asi blbost on se třeba do not nedá moc zapsat třeba blues nebo moravská lidová hudba ale to je asi na jiné téma. Bicí se zapsat podle mě dají samozřejmě můžeš v nějakém softu udělat bicí že každý čumí a zapsat nejdou , ale mě jde o tu živou hratelnost.
Noty zadávám kontrolerem , bych si se asi zbláznil kdybych měl všecko vyťukávat myší i když než jsem si pořídil první klávesy tak jsem hudbu dělal i takhle ale byla to jenom chvilka.

elektri

Příspěvek od elektri »

Fractal: myslel jsem samozřejmě ruční zápis, pokud přímo nahráváš midi, tak je to uplně o něčem jiným a je jedno jestli máš zobrazen pianoroll nebo notovou osnovu :)

Odpovědět