Novinka- Waves Guitar pack nebo něco podobnýho

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 čer 2006 11:37

co je warp?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 02 čer 2006 11:45

Steinberg Warp. Simulace 3 aparatu a 3 repraku. Jeden aparat je nejakej cistej, jeden je crunch aka plexi a jeden je simulace Hugehs&Kettner Warp. Zkresleni je docela hutny a pevny, akorat ty repraky jsou takovy divny. Melo by to ale hodne odpovidat charakteru Hughes&Kettner. Je to starsi vec, myslim, ze uz ho steinberg ani nema na strankach. Ale mozna se da sehnat jeste nekde na eshopech asi za 50 dolaru.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 02 čer 2006 14:51

Warp je starina, je to jedna z prvych simulacii, este pred Amplitube. 3 - kanal, cisty, poloskresleny, skresleny + 3 boxy. Robil to Steniberg v spolupraci s Hughes & Kettner a ten Kettner z toho trosku aj citit. Bola to asi prva simulacia, co isla realne pouzit a uz asi nie je v ponuke...

<img src="http://rastopeteraj.sk/virtualne_aparaty/warp.jpg">

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 12 čer 2006 08:07

Jak jsem před řasem slíbil - zkuste poslechnout, co se stane, když se pošle zkreslení z Ibanez Tube King TK999 přímo do zvukovky a pak se na to hodí čistej kanál z Amplitube. Jak to vidíte ve srovnání s podobnýma věcma (vamp, pod, pluginy...)?
www.vaskovo.wz.cz (jen ten první vál, ostatní jsou nahraný přes kombo)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 12 čer 2006 12:35

vasek: hele to zni docela dobre. Akorat bych rek, ze inspirace kapelou Muse je docela do usi bijici;)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 12 čer 2006 15:17

A sakra... nejseš první, kdo to říká :)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 12 čer 2006 15:33

vasek: hitovka jak svine :) Dobry.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 13 čer 2006 07:50

Dík, a jak vidíte ten zvuk kytar?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 17 črc 2006 13:18

Vysel FreeAmp 2. Dokonce ma zabudovanej i syntak. Tak jsem zvedavej, jestli se posunul i zvukove.
http://frettedsynth.asseca.com/ampsims.html#FreeAmp2

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 17 črc 2006 19:30

vasek píše:Dík, a jak vidíte ten zvuk kytar?
chemical.mp3:
Me se ten kytarovej zvuk nelibi, a to presto ze ve srovnani s bicima zni luxusne (poslouchano na obyc hi-fi).
Mozna to bude tim ze skladba je moc pop na muj vkus, ale to je muj problem.

Kazdopadne cistej kanal v amplitube se da pouzit snad na cokoli a clovek nic nezkazi.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 17 črc 2006 20:18

Ted nemam jak to vyzkouset- co se stane, kdyz se pusti hodne zkreslena kytara (krabicky + LAMPY) do cistyho kanalu amplitube? Jde mi ciste o simulaci reproboxu na konci retezce, nikoliv o zkresleni v pocitaci... dik
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 18 črc 2006 00:27

cyril: Tu amplitube na cistym kanale si zkus na jakoukoli jiz nahranou (klidne zboostrovanou) kytaru, uslysis sam jestli jo nebo ne...
Jestli ti jde o reproboxy tak nejlip GuitarRig! Rozhodi krasne vsechno do sterea a mas MNOHO moznosti reproboxy a mikrofony nastavit.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 18 črc 2006 10:50

Amplitube 1 pokial viem nevedela simulovat iba box. Signal isiel vzdy celou cestou "aparatu" a vysledok bol nakoniec dost tensi a stredovejsi, ako keby sa simuloval iba box. Ale niekedy sa moze prave taky zvuk hodit.

Ako so samostatnym speaker simulatorom mam dobre skusenosti s pluginom Combo z MDA VST baliku. Aj som ho par razy pouzil k lampovemu preampu a vysledok sa dal. Celkom dobre skusenosti mam s Cakewalk Amp Simulatorom. Tiez sa to tam tvari, ze treba nastavit nejaky typ skreslenia, ale ked sa tomu uplne stiahne gain, zneje to prirodzenejsie, ako Amplitube.

V kazdom pripade najlepsie vysledky podla mna dava cista simulacia. Ked realny preamp, tak aj koncak a bednu a mikrofon - to je najlepsie. Ked simulaciu, tak komplet vsetkeho. Realny aparat (preamp), linka a speaker simulator (SW alebo HW) mi nikdy nedali take vysledky, ako cisty SW.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 18 črc 2006 12:13

rastis: tak to sem v haji ,) Bednu a mikrofon proste nemam.

BTW. libi se mi simulace beden v Sequoie.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 18 črc 2006 12:23

U toho Amplitube 1 souhlasim s Rastisem. Signal v ni musi projit vzdy CELYM retezcem preamp-eq-koncak-repro-mikrofon. Na zkreslene backglidy a rify to nic dobreho neprinese. Na nejake vybrnkavky a solicka nekdy jo.
Zkouseli jsme ted ve studiu tim vylepsit a zahustit zkreslenou backglidovou kytaru a at jsem delal co jsem delal vysledek byl vzdy spis horsi.
Guitar rig jsem zkousel takhle pichnout za metalzonu a je pravda, ze to znelo docela zive, ale zase to bylo strasne orezany zahuhlany a prefiltrovany kdo vi cim.

Odpovědět