Zdravím všechny, potýkám se s jedním problémem. Používám Nuendo 3, společně se zvukovkou Maudio firewire 1814.
Řeším problém s tím, že při startu počítače mi zvukovka sama nastaví samplerate (někdy 44100, někdy 48000, občas i 96000). Zapnu-li pak Nuendo a naloaduju skladbu, kde jsou obsažený audio tracky, hrají zákonitě špatně jsou-li nahrané na 48000 a zvukovka Nuendo diktuje 44100.
Nuendo při loadingu hlásí: Samplerate could not be set. This may b due to the sampleclock being set to external sync. Případně zahlásí, že samplerate byl nastaven na XXXXX ze stejného důvodu.
Když budu stopy neustále resamplovat, tak je to na úkor kvality a to rozhodně nechci - navíc je to poměrně opruz. Nemáte někdo s tímto zkušenosti? Nedaří se mi na zvukovce nastavit, aby ona přejímala nastavení nuenda a ne obráceně. Díky za odpovědi
Nuendo a samplerate
nabízí se akorát možnost internal external a word clock. Přišel jsem na to, že když držím click na word clock, přenastavil se samplerate správně. Tak snad je tohle řešením. Každopádně i když clicknu na external, tak se to vrátí během vteřiny na internal - je to prostě nějaký divný. Je fakt, že celé ovladače týhle zvukovky se nechovají zcela korektně a to jsem jich zkoušel více...