oprava zvuku z avi

Ostatní audio software, obecná diskuse
Ferrnett
Příspěvky: 8
Registrován: 25 úno 2005 12:56

oprava zvuku z avi

Příspěvek od Ferrnett » 08 úno 2006 01:45

Mám nějaká videa,z kterých bych potřeboval vyexportovat zvuk,opravit brum,lupance(asi v SF) a vrátit zpět.Čím???
Díky

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 08 úno 2006 07:35

V Sound Forge urobis vsetko co spominas

Ferrnett
Příspěvky: 8
Registrován: 25 úno 2005 12:56

Příspěvek od Ferrnett » 08 úno 2006 12:27

Prave ze neudelam,nejde mi otevrit *.avi - pri otevirani mi hlasi,ze nepodporuje tento format...ale treba *.wmv otevira.Mam SF 7.Kde je chyba?Mezi zidli a klavesnici?? :oops:

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 08 úno 2006 12:45

Chyba muze byt v tom, ze SF nepodporuje kodek, ve kterym mas to avi komprimovany.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 08 úno 2006 13:51

Ferrnett píše:Prave ze neudelam,nejde mi otevrit *.avi - pri otevirani mi hlasi,ze nepodporuje tento format...ale treba *.wmv otevira.Mam SF 7.Kde je chyba?Mezi zidli a klavesnici?? :oops:
treba mat nainstalovane najnovsie video codecy

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 úno 2006 16:21

podla mna bud ide video v SF cez direct media a teda ak to avi prehra media player, musi aj SF; a naopak, ak nejde cez direct media, nema vyznam instalovat bezne kodeky ale treba zohnat nejaky proprietarny plugin do SF pre podporu avi

alebo zohnat daky iny sw, namatkovo ma napada vegas, alebo vycucnut audio pomocou virtual dubu, spracovat ho v SF a potom ho dubom prilepit spat

Ferrnett
Příspěvky: 8
Registrován: 25 úno 2005 12:56

Příspěvek od Ferrnett » 08 úno 2006 17:49

kexik píše:podla mna bud ide video v SF cez direct media a teda ak to avi prehra media player, musi aj SF; a naopak, ak nejde cez direct media, nema vyznam instalovat bezne kodeky ale treba zohnat nejaky proprietarny plugin do SF pre podporu avi

alebo zohnat daky iny sw, namatkovo ma napada vegas, alebo vycucnut audio pomocou virtual dubu, spracovat ho v SF a potom ho dubom prilepit spat
Media player to přehraje. Nějaký tip na příslušný plugin do SF ???

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 úno 2006 17:56

ja neviem, SF nepouzivam... skus ten vegas, tam nebude problem... audio cast je velmi podobna SF, nestratis sa v tom...

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 08 úno 2006 22:19

Ten Virtual Dub je asi najjednoduchsi a je free. SF, Vegas a spol sa radi vzpieraju a vyzaduju registrovane kodeky a kadeco.

Ferrnett
Příspěvky: 8
Registrován: 25 úno 2005 12:56

Příspěvek od Ferrnett » 09 úno 2006 19:39

VirtualDub to taky neotevre-nemuze najit dekompresor pro DIV4.Ve Vegas zase nevidim obrazovou stopu,jen zvukovou...
To jsem si to asi predstavoval moc jednoduche :-( proste otevrit...klik...ulozit audio,otevrit v SF, upravit a dat zpatky.

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 09 úno 2006 20:54

ja tohle delam v praci dost casto ve Vegas 5. pokud se ti bud obraz nebo zvuk neotevira, tak jak uvedli panove hore, chybi ti kodek. tak jako tak bys to pak v necem zase musel sestavit dohromady, coz neudelas aniv SF ani ve Virtualdubu. a pokud nemas kodek, neotevre ti to ani jinej program.

Ferrnett
Příspěvky: 8
Registrován: 25 úno 2005 12:56

Příspěvek od Ferrnett » 09 úno 2006 21:02

Pouzivam Windows Media Player Classic + ffdshow a tim to prehraju.Ale mas pravdu,kdyz se na to avi kouknu pres GSpot,napise mi,ze nemam kodek.Dam se do toho timhle smerem.Vsem dik :-)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 09 úno 2006 21:06

Ferrnett píše:VirtualDub to taky neotevre-nemuze najit dekompresor pro DIV4.Ve Vegas zase nevidim obrazovou stopu,jen zvukovou...
To jsem si to asi predstavoval moc jednoduche :-( proste otevrit...klik...ulozit audio,otevrit v SF, upravit a dat zpatky.
Nainstaluj si kodek, který ten DIV4 (což je mpeg4 vytvořený pomocí DivX4) umí, třeba Xvid. V mediaplayeru ti to hraje, protože ten používá directshow dekodéry (jako ffdshow), který neumí virtualdub. Z toho taky plyne to zmatení, že někde to otevírat jde a někde ne.

Ferrnett
Příspěvky: 8
Registrován: 25 úno 2005 12:56

Příspěvek od Ferrnett » 10 úno 2006 03:01

tak jsem stahl xvidcore-1.1.0.zip z http://www.divx-digest.com/software/xvid.html a jediny co muzu rict je, ze jsem z toho jelen :-(

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 úno 2006 08:48

LUPO píše:ja tohle delam v praci dost casto ve Vegas 5. pokud se ti bud obraz nebo zvuk neotevira, tak jak uvedli panove hore, chybi ti kodek. tak jako tak bys to pak v necem zase musel sestavit dohromady, coz neudelas aniv SF ani ve Virtualdubu. a pokud nemas kodek, neotevre ti to ani jinej program.

vo vdube to das prave aj dohromady... nastavis audio z externeho suboru a on ti to scucne dokopy, dokonca ide nastavit offset audia. ale je to pre ludi s pevnymi nervami a ochotou citat manual lebo ovladanie je dost povl, zaciatocnik sa urcite potesi skor vegasu, suhlas

ale zjavne ide naozaj o kodek, nemas patricny direct show filter a media player to zrejme prehra preto ze ma interny dekoder...

Odpovědět