oprava zvuku z avi

Ostatní audio software, obecná diskuse
Ferrnett

oprava zvuku z avi

Příspěvek od Ferrnett »

Mám nějaká videa,z kterých bych potřeboval vyexportovat zvuk,opravit brum,lupance(asi v SF) a vrátit zpět.Čím???
Díky

Poshook

Příspěvek od Poshook »

V Sound Forge urobis vsetko co spominas

Ferrnett

Příspěvek od Ferrnett »

Prave ze neudelam,nejde mi otevrit *.avi - pri otevirani mi hlasi,ze nepodporuje tento format...ale treba *.wmv otevira.Mam SF 7.Kde je chyba?Mezi zidli a klavesnici?? :oops:

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Chyba muze byt v tom, ze SF nepodporuje kodek, ve kterym mas to avi komprimovany.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Ferrnett píše:Prave ze neudelam,nejde mi otevrit *.avi - pri otevirani mi hlasi,ze nepodporuje tento format...ale treba *.wmv otevira.Mam SF 7.Kde je chyba?Mezi zidli a klavesnici?? :oops:
treba mat nainstalovane najnovsie video codecy

kexik

Příspěvek od kexik »

podla mna bud ide video v SF cez direct media a teda ak to avi prehra media player, musi aj SF; a naopak, ak nejde cez direct media, nema vyznam instalovat bezne kodeky ale treba zohnat nejaky proprietarny plugin do SF pre podporu avi

alebo zohnat daky iny sw, namatkovo ma napada vegas, alebo vycucnut audio pomocou virtual dubu, spracovat ho v SF a potom ho dubom prilepit spat

Ferrnett

Příspěvek od Ferrnett »

kexik píše:podla mna bud ide video v SF cez direct media a teda ak to avi prehra media player, musi aj SF; a naopak, ak nejde cez direct media, nema vyznam instalovat bezne kodeky ale treba zohnat nejaky proprietarny plugin do SF pre podporu avi

alebo zohnat daky iny sw, namatkovo ma napada vegas, alebo vycucnut audio pomocou virtual dubu, spracovat ho v SF a potom ho dubom prilepit spat
Media player to přehraje. Nějaký tip na příslušný plugin do SF ???

kexik

Příspěvek od kexik »

ja neviem, SF nepouzivam... skus ten vegas, tam nebude problem... audio cast je velmi podobna SF, nestratis sa v tom...

rastis

Příspěvek od rastis »

Ten Virtual Dub je asi najjednoduchsi a je free. SF, Vegas a spol sa radi vzpieraju a vyzaduju registrovane kodeky a kadeco.

Ferrnett

Příspěvek od Ferrnett »

VirtualDub to taky neotevre-nemuze najit dekompresor pro DIV4.Ve Vegas zase nevidim obrazovou stopu,jen zvukovou...
To jsem si to asi predstavoval moc jednoduche :-( proste otevrit...klik...ulozit audio,otevrit v SF, upravit a dat zpatky.

LUPO

Příspěvek od LUPO »

ja tohle delam v praci dost casto ve Vegas 5. pokud se ti bud obraz nebo zvuk neotevira, tak jak uvedli panove hore, chybi ti kodek. tak jako tak bys to pak v necem zase musel sestavit dohromady, coz neudelas aniv SF ani ve Virtualdubu. a pokud nemas kodek, neotevre ti to ani jinej program.

Ferrnett

Příspěvek od Ferrnett »

Pouzivam Windows Media Player Classic + ffdshow a tim to prehraju.Ale mas pravdu,kdyz se na to avi kouknu pres GSpot,napise mi,ze nemam kodek.Dam se do toho timhle smerem.Vsem dik :-)

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Ferrnett píše:VirtualDub to taky neotevre-nemuze najit dekompresor pro DIV4.Ve Vegas zase nevidim obrazovou stopu,jen zvukovou...
To jsem si to asi predstavoval moc jednoduche :-( proste otevrit...klik...ulozit audio,otevrit v SF, upravit a dat zpatky.
Nainstaluj si kodek, který ten DIV4 (což je mpeg4 vytvořený pomocí DivX4) umí, třeba Xvid. V mediaplayeru ti to hraje, protože ten používá directshow dekodéry (jako ffdshow), který neumí virtualdub. Z toho taky plyne to zmatení, že někde to otevírat jde a někde ne.

Ferrnett

Příspěvek od Ferrnett »

tak jsem stahl xvidcore-1.1.0.zip z http://www.divx-digest.com/software/xvid.html a jediny co muzu rict je, ze jsem z toho jelen :-(

kexik

Příspěvek od kexik »

LUPO píše:ja tohle delam v praci dost casto ve Vegas 5. pokud se ti bud obraz nebo zvuk neotevira, tak jak uvedli panove hore, chybi ti kodek. tak jako tak bys to pak v necem zase musel sestavit dohromady, coz neudelas aniv SF ani ve Virtualdubu. a pokud nemas kodek, neotevre ti to ani jinej program.

vo vdube to das prave aj dohromady... nastavis audio z externeho suboru a on ti to scucne dokopy, dokonca ide nastavit offset audia. ale je to pre ludi s pevnymi nervami a ochotou citat manual lebo ovladanie je dost povl, zaciatocnik sa urcite potesi skor vegasu, suhlas

ale zjavne ide naozaj o kodek, nemas patricny direct show filter a media player to zrejme prehra preto ze ma interny dekoder...

Odpovědět