Pitch shifter na akustický nástroj

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
don corleone

Pitch shifter na akustický nástroj

Příspěvek od don corleone »

Keď robím basu v FL 5, vždy mi to znie ako zlá paródia na basu. Nedarí sa mi tam pretlačiť tú živosť, prechytávanie pražcov, drobné nepresnosti. Je to proste strojové( skvelý postreh, viem).
Rozhodol som sa teda nahrať basu pomocou gitary: na dry gitaru chcem dať najprv nejaký solídny pitch-shift a potom to celé poslať do nejakej slušnej simulácie basgitarového komba. Neviete niekto o nejakých pluginoch? Ja samozrejme ndisponujem žiadnym a neviem nič slušné nájsť. Ideálne by bolo nejaké free vst, ale kludne nahoďte aj nejaké komerčnosti, aby som mal aspoň prehlad... 8)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

amplitube ma aj basove simulacie ..

kexik

Příspěvek od kexik »

don corleone: fruity 7 ma novy kvalitny pich shifter rovno v sebe, pouzi mod pro transient. rozsah je +- 1 oktavu. na simulaciu basoveho komba by som sa vysral, staci stlacit multibandom a pripadne dohustit BBE. CELKOM ako basa to aj tak nehra

Magion

Příspěvek od Magion »

s tím snížením kytary si podle mě moc nepomůžeš. Bude to basový, ale rozplizlý a s artefaktama pitch schiftingu. Může to být zajímavý, ale nebude to jako skutečná basa.
Jestli ti jde o živou basu, tak fakt nejlepší je si ji půjčit od kámoše a nahrát.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Nebo tu myslim nekdo rikal, nebo jsem si to vymyslel, nevim, ze je dobry tu basu naprogramovat a primichat k tomu lehce totez na kytaru (o oktavu niz?) zahrany s prehnanym feelingem a tema nepresnostma a chybama...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Re: Pitch shifter na akustický nástroj

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

don corleone píše:Ke%u10f robím basu v FL 5, v%u17edy mi to znie ako zlá paródia na basu. Nedarí sa mi tam pretla%u10di%u165 tú %u17eivos%u165, prechytávanie pra%u17ecov, drobné nepresnosti. Je to proste strojové( skvelý postreh, viem).
kdybych to delal ja, sestavil bych to z (multi)samplu v trackeru, pripadne dodal ex post ciste samply artefaktu hrani na nastroj.

jinak myslim spectrasonics trilogy (vst rompler) ma tohle dobre nasamplovany.

dobry samply by mela mit basa od firmy scarbee, ale neslysel jsem.

(s podlazenim kytary neumim pomoct, promin.)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

scarbee ma fantasticke basy .. dema sa daju vypocut na http://www.scarbee.com/products/index.php

rastis

Příspěvek od rastis »

corleone - co tu saskujes, vsak si gitarista a basu si dokazes nahrat. tak si nejaku kup a mas vystarane na cely zivot alebo si aspon jednorazovo pozicaj, neverim, ze nemas kde. ja som nejake basy polepil z free samplov od natural studio, ale uz ich tam nemaju a zivo zahrana basa je aj tak niekde inde.

delay

Příspěvek od delay »

Taktéž nemohu doporučit HW, jako třeba Whammy od DigiTech apod. Pač shiftované basy se špatně hrají. Je to jako kompresor se špatně nastaveným attackem, hrozně to brzdí hru. Holt AD - DA. Avšak zvukově lepší jít tónově dolů než nahoru (nahoru to dělá dost digi chvost). Asi bych to řešil samplama, kamarádskou výpomocí anebo až v poslední řadě ten nástroj, pakliže máš dobrej preamp, tak nástroj v první řadě :-)
Naposledy upravil(a) delay dne 06 lis 2007 15:47, celkem upraveno 1 x.

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Pozeram Rastis, si sa dnes zle vyspal? :)
Ale inak mas samozrejme pravdu.

rastis

Příspěvek od rastis »

PiKey píše:Pozeram Rastis, si sa dnes zle vyspal? :)
Ale inak mas samozrejme pravdu.
ale kdeze, myslel som to uplne v dobrom - viem, ze Corleone hra na gitaru, takze najlogickejsia cesta mi pride nahrat basu na base.

don corleone

Ech. :twisted:

Pytkin- Amplitube mi beží len ako stand-alone, v FL mi to stále padá. Ale basové kombo mi z gitary neurobí zvuk basy. :cry:
Kexik- Mám FL 5. Tam nie je žiadny. :cry:
Magion- Trafil si. Presne také to bolo. :lol:
Cyril- ??? To musí znieť desivo.
Brooklyn- Sample nechcem. Keď je v skladbe živá gitara, basa musí byť tiež, inak je to strašné. Skúšal som to a skoro som sa umlátil od smiechu, znelo to ako pokus Mekyho Žbirku o progresívnu elektroniku. :D
Rastis- Isto. Ale zrovna o túto radu som nestál. :wink: :wink:
Delay- Veru hej.

Skúšal som nejaké pitch-shiftery, bitcrushery, lofi-ery- všetko znelo zle. Chcel som skôr vypátrať, či neexistuje nejaký plugin, čo z gitary spraví basu. Existujú rôzne blbosti, prečo niekto neurobí toto? 8) Teda asi skončím pri vypožičanej base. Alebo spravím fintu. Pomocou tohto: http://frettedsynth.asseca.com/atsynths.html, niektoré presety sa mi celkom podarilo upraviť - teraz mi to znie ako basa s fuzz distortion. :roll:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

kmotr: prace se samplama, neni zadna sranda a jestli to znelo blbe, tak jen proto, ze bud byly blby samply, nebos to nedelal dobre. hele koukni na toho scarbeeho, jestli se i temhle samplum budes smat, to bych se moc divil... a nedelej z kytary basu prosimte, to je jako delat z housli violu, nebo spis kontrabas..

SCARBEE BLACK BASS
http://www.scarbee.com/demos/bb_demos.php

don corleone

biscuit píše:kmotr: prace se samplama, neni zadna sranda a jestli to znelo blbe, tak jen proto, ze bud byly blby samply, nebos to nedelal dobre. hele koukni na toho scarbeeho, jestli se i temhle samplum budes smat, to bych se moc divil... a nedelej z kytary basu prosimte, to je jako delat z housli violu, nebo spis kontrabas..

SCARBEE BLACK BASS
http://www.scarbee.com/demos/bb_demos.php
No tieto vyzerajú vážne. Len tá cena je moc profesionálna. :(
J...m na to, nahrám si to sám! :twisted:

Odpovědět