Plugin na preladenie a timestretch ale...

Ostatní audio software, obecná diskuse
rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Plugin na preladenie a timestretch ale...

Příspěvek od rastika » 15 úno 2011 22:43

Zdravim. hladam plugin na preladenie a timestretching aby bol graficky urobeny s takym kolieckom ktorym ked potocim tak robi zmeny v realnom case.
nebavi ma uz renderovanie. mal by byt vst a najlepsie free.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Plugin na preladenie a timestretch ale...

Příspěvek od kexik » 16 úno 2011 08:42

vysvetli mi jak chces robit time stretching v realnom case ;)

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Plugin na preladenie a timestretch ale...

Příspěvek od komasix » 16 úno 2011 12:07

pardon že předbíhám, ale potřeboval bych poradit jak udělat následující efekt:
Potřebuji plynulí time stretch bez pitch corection tedy v podstatě potřebuji aby se mi track rozjel z nuly (jako když se roztáčí deska). Původně jsem to s tím chtěl pracovat v tracku ale stačilo by i na finální wavku. Už jednou jsem to dělal. Vím že jsem v Cubase sx3 na tom měl automatizace, myslím i zvášť na timestretch a zvlášť na pitch shift. Ale ted si nemůžu za boha vzpomenout jak sem to dělal.... poraďte prosím. Dík a sorry za nasrání se do čerstvého tématu...

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Plugin na preladenie a timestretch ale...

Příspěvek od PELF » 16 úno 2011 12:37

koma6: na tohle používám v Sound Forge - Effects - Pitch - Bend

rastika: v reálu a s kolečkem jsem ještě neviděl (leda jako HW), ale zkus třeba http://www.kvraudio.com/get/978.html nebo http://hypermammut.sourceforge.net/paulstretch/ ...i když si myslím, že stejně nejlepší algoritmus má prosoniq time factory :wink:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Plugin na preladenie a timestretch ale...

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2011 13:44

kexik píše:vysvetli mi jak chces robit time stretching v realnom case ;)
no ved normalne chytis audio , stlacis ho a je stretchnute .. trebars vegas to robi davno .. aj nuendo to vie mam pocit od verzie 3 ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Plugin na preladenie a timestretch ale...

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2011 13:45

koma6 : ale ked sa rozbieha doska , meni sa aj pitch ..

tiez som takuto vec robil v sound forge pomocou efektu PITCH BEND ..

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Plugin na preladenie a timestretch ale...

Příspěvek od komasix » 16 úno 2011 14:03

jo přesně tak proto jsem psal že BEZ PITCH CORRECTION. Mam pocit že ted mi to v C5 ani v Audio process nenabízí to vypnout a rovnou se vyrovnává pitch.
Asi sem se blbě vyjádřil.
Plugin na time stretch neni a v audio procesech nejde udělat plynulej náběh/automatizace.
Nějak to musí jít, nechce se mi kvuly tomu jít do soundforge....
Naposledy upravil(a) komasix dne 16 úno 2011 14:07, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Plugin na preladenie a timestretch ale...

Příspěvek od kexik » 16 úno 2011 14:04

Pytkin píše:
kexik píše:vysvetli mi jak chces robit time stretching v realnom case ;)
no ved normalne chytis audio , stlacis ho a je stretchnute .. trebars vegas to robi davno .. aj nuendo to vie mam pocit od verzie 3 ..
to neni realtime, ked uz mas audio. realtime je zivy signal z nastroja, ktory bez zaznamu hned sprocesujes. pitch neni problem, tam sa nemeni casova zakladna, ale stretch realtime urobit nejde

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Plugin na preladenie a timestretch ale...

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2011 14:34

kexik : realtime je bez renderingu .. ale samozrejme mozme sa o tom dohadovat roky ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Plugin na preladenie a timestretch ale...

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 16 úno 2011 14:54

koma6 píše:jo přesně tak proto jsem psal že BEZ PITCH CORRECTION. Mam pocit že ted mi to v C5 ani v Audio process nenabízí to vypnout a rovnou se vyrovnává pitch.
Asi sem se blbě vyjádřil.
Plugin na time stretch neni a v audio procesech nejde udělat plynulej náběh/automatizace.
Nějak to musí jít, nechce se mi kvuly tomu jít do soundforge....
audio>process>pitch shift (mam na to shortcut, pouzivam furt). odskrtnout time correction. je to stejny jako Sound Forge - Effects - Pitch - Bend, ale primo v daw.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Plugin na preladenie a timestretch ale...

Příspěvek od komasix » 16 úno 2011 15:39

...ale jak udělám plynulej náběh?

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Plugin na preladenie a timestretch ale...

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 16 úno 2011 15:43

Naposledy upravil(a) ReaktoplazmAR dne 16 úno 2011 16:05, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Re: Plugin na preladenie a timestretch ale...

Příspěvek od abuse » 16 úno 2011 16:03

v soundforge si nakreslis krivku, velmi jednoducha vec

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Plugin na preladenie a timestretch ale...

Příspěvek od komasix » 16 úno 2011 16:25

...no a já něco takovýho měl v cubase a nevim jak... :shock: ještě to doma poštracham.
asi budu muset opravdu do soundforge, to vypadá nejlíp... dík
Naposledy upravil(a) komasix dne 16 úno 2011 16:26, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Plugin na preladenie a timestretch ale...

Příspěvek od PELF » 16 úno 2011 16:26

koma6 píše:...ale jak udělám plynulej náběh?
myslíš něco jako tohle?
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Odpovědět