POMOC: Creative Tactic3D Sigma + zvukovka USB Sound Blaster

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Cabinko

POMOC: Creative Tactic3D Sigma + zvukovka USB Sound Blaster

Příspěvek od Cabinko »

Zdravim.
Mam taky problem. Zakupil som si sluchadla Creative Sound Blaster Tactic 3D Sigma ktore obsahuju aj externu USB zvukovu kartu. A mam nasledujuci problem: do PC mam zapojene reproduktory a mikrofon klasicky cez jacky (tj. cez zakladnu zvukovku) a cez USB mam napojene sluchadla aj s tou ext. zvukovkou a potreboval by som nejak normalne vyriesit prepinanie medzi tymto, tj. aby som nemusel fyzicky stale sluchadla odpajat. v klasickom nastaveni je to zlozite pretoze musim ist na vystupne zariadenia a prehodit prednastavene prehravacie zariadenie a aj prednastavene tusim upozornovacie zariadenie ci ako sa to vola a potom to iste zopakovat pri vstupnych zariadeniach, nehovoriac o tom ze to nastavenie nieje po ruke a zabera to dost casu, nehovoriac o tom ze obcas to aj zblbne. Riesenie by som si predstavoval nejak tak ze by bol jednoduchy program (idealne v liste, alebo hned po ruke, po pripade by mal klavesovu skratku ktoru by som si nakonfiguroval a prepinal sa medzi tymito dvoma rezimmi a teda repro+mikrak, alebo sluchatka s mikrakom. Zatial som takuto aplikaciu nenasiel, napiste mi ci vobec takato aplikacia vobec existuje (moze byt aj platena, ak to bude za rozumnu cenu), alebo ake mam moznosti, pretoze by som sa rad vyhol fyzickemu odpajaniu, ale taktiez prepinaniu v zakladnych zvukovych nastaveniach
moja idealna predstava je ze by som si to naprogramoval na mysku na jedno, alebo dve tlacitka (mam progamersku mys s programovatelnymi tlacidlami), popripade klavesnicu.

PS: ak je niekto kto tieto sluchadla vlastni a ma nastavene profili, bol by som mu vdacny ak by mi ich zaslal, kedze niesom audiofil a absolutne sa do toho nevyznam. potreboval by som optimalne nastavit sluchatka na rezimi: Filmy, Hudbu, Hry typu dota (LoL a pod.) a Hry typu akcne (CS:GO a pod.)

odpovede mi napiste budto tuna, alebo na mail matejc.cabi@gmail.com
Za kazdu odpoved vopred velmi dakujem.

Cabi

pavlii
Moderátor

Re: POMOC: Creative Tactic3D Sigma + zvukovka USB Sound Blas

Příspěvek od pavlii »

Mhm - a počítáš psychicky se situací, že to nepůjde? 8)

P.

Cabinko

Příspěvek od Cabinko »

pavlii píše:Mhm - a počítáš psychicky se situací, že to nepůjde? 8)

P.

no taka moznost tu asi je, ale dufam ze nejaka lepsia moznost tu je tiez, nerad by som ostal pri tomto :/

MDudas

Příspěvek od MDudas »

:D :D :D
A si si isty, ze si na tom spravnom fore? Taketo "hifi" sluchadla a zvukovky tu mozno nikto nebude mat (to len aby si vedel, preco asi nedostanes rozumnu odpoved)
Cize ak som to spravne pochopil - chces utilitku, ktora prepina defaultne vystupne zariadenie v systeme ?
Zadaj toto do Google a urcite nieco najdes:
fast switching between 2 audio devices

vasek

Příspěvek od vasek »

Nevím, jen poznamenám, že třeba ve Skype jde nastavit, které zařízení chce používat. Takže já jedu vše přes externí zvukovku, jen Skype přes interní, do které mám strčené sluchátka s mikrofonkem. Tak možná to je cesta - přiřadit nějak konkrétním aplikacím, odkud mají brát zvuk.

Cabinko

Příspěvek od Cabinko »

to MDudas ano som si isty ze som na spravnom fore, pretoze ine forum sk/cz zaoberajuce sa audiom som nenasiel, takze pre mna jedina mozna pomoc na ktoru som zatial prisiel. kazdopadne i ked mi neporadite s tym PS, toto s nastavenim je pre mna dolezitejsie a ak to dobre chapem, tak nieje podstatne ci ma niekto tieto konkretne sluchadla s touto zvukovkou, staci ak niekto mal zapojene dve zvukovky a potreboval medzi nimi switchovat, hladam nejake vsestrannejsie riesenie

to vasek co sa toho tvojho navrhu tyka tak ano niektore aplikacie dokazu samostatne nastavit vstupne/vystupne zariadenie, ale to neriesi moj problem

Moja situacia je takato ze cez den pouzivam klasicky repro+mikrak, ale vo vecernych hodinach sa musim prepojit na sluchadla s mikrakom (pre to som ich kupil). a chcel by som aby to bolo jednoduche switchnutie a nie fyzicke odpajanie alebo zdlhave preklikavanie sa v nastaveniach. takto som to mal do teraz a kazdy den toto robit 2x a viac je po par tyzdnoch vazne psychicky obtiazne.

PS: to MDudas skusim aj vyhladat nieco ohladom fast switching between 2 audio devices, ale anglina nieje az taky kamarat, no obratil som sa na toto forum, lebo sa do toho hlavne velmi nevyznam a chcel som nejake prakticke skusenosti s podobnym problemom, popripade rady. :/

Paris

Příspěvek od Paris »

Dost dulezity je to, jakej mas system (a to jsem bud prehledl, nebo to neuvadis).
Neco se najde (pro XP treba tohle, pro W7 treba tohle), ale tezko rict jestli ti to bude vyhovovat...

Cabinko

Příspěvek od Cabinko »

heh pravda, moja chyba....mam Windows 8 Pro x64 (legalny)
skusim pozriet to pre w7, niektore veci funguju

Cabinko

Příspěvek od Cabinko »

takze som vyskusal oba programi. ten pre win mi nesiel nastavit vobec, ten pre win7 mi isiel v poriadku, vsetko super, nastavil som vsetko ako som si predstavoval, no bohuzial na moju smolu som na koniec zistil ze program sa len tvary akoby pracoval, no v skutocnosti sa nic nedeje. po dlhsom patrani som objavil aplikaciu SoundSwitch co je uplne jednoducha appka kde sa da v podstate vybrat len vystupne zariadenie a nastavit klavesova skratka. funguje to dobre a zatial mi to postaci, no je to az priliz jednoduche na mna (chyba mi tam moznost spolu s vystupnym zariadenim prepinat aj vstupne a taktiez to ze tato appka prepina len zvuky mimo komunikacnych zariadeni tj. skype a pod.), takze ak by niekto nasiel lepsiu moznost bol by som mu vdacny.
zatial sa mi zda najidealnejsia app od Paris-a pre win7, buhuzial ako som pisal na win8 zatial nepouzitelna :/

Odpovědět