Poradíte s výběrem laciného MIDI převodníku?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Příspěvek od Symphonic » 26 čer 2007 16:05

Uz se tu myslim resilo ze spatne funguje kombinace MIDISPORT - Virus -Cubase SX3.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 26 čer 2007 16:15

To se mi zdá nějaké divné? Co jsem četl na GS, tak je to jedno z nejspolehlivějších zařízení. Mám přes něj současně napojený Ensoniq, Emu, Korg, Yamahu a nikdy nebyl jediný problém s Cubase SX3 nebo Cubase 4.
Měl jsem tu i Virus, Fantoma,Kurzweil - prostě nikdy žádný problém.

Chybu bych hledal spíše někde mezi uživatelem a jeho vyladěným PC.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 26 čer 2007 16:50

nathanael píše:safa: on si to bude objednavat nekam do marianskych lazni (a to buhvi jeste kdy)...
... do druhyho dne jsem myslel samozrejme s dorucenim do Marijanek, jinak k vyzvednuti ve firme je to okamzite ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 26 čer 2007 17:01

safa: jasně honzo, chápu, vyřídím mu to...

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Příspěvek od Symphonic » 26 čer 2007 20:26

Martin píše:To se mi zdá nějaké divné? Co jsem četl na GS, tak je to jedno z nejspolehlivějších zařízení. Mám přes něj současně napojený Ensoniq, Emu, Korg, Yamahu a nikdy nebyl jediný problém s Cubase SX3 nebo Cubase 4.
Měl jsem tu i Virus, Fantoma,Kurzweil - prostě nikdy žádný problém.

Chybu bych hledal spíše někde mezi uživatelem a jeho vyladěným PC.
Viz zde, zde.

A já jsem měl stejný problém, vyřešil jsem ho zastrčením Virusu do MIDI na zvukovce.

Je to asi problém v SX3, který se projeví jen občas (např. pomůže prý vypnou hyperthreading), pravděpodobně v SX4 vyřešený. Ale z nepochopitelných důvodů stále dost lidí používá SX3 proto jsem na to upozornil. :D

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 26 čer 2007 21:59

Jo, takže doporučují přechod na Cubase4 .
No, já jsem nic takového nezaznamenal.
Teď jedu na C4 a je to taky OK

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 27 čer 2007 08:27

Martin píše:Pozor jen na jediný UNO (to ale nepatří do řady midisport - tento produkt má nějakou větší latenci a některé nástroje s ním mají prý problém).
Jako slyšitelnou latenci? MIDI??????????
To snad ne...

Jak jsem psal, problém je zřejmě s logickou úrovní, protože ne každá mašina se chytne. Ale když už funguje, tak pracuje spolehlivě a k notebooku je to šikovná věcička.

Nicméně taky doporučuji spíš řadu MIDIsPort

2x2 má navíc výhodu tlačítka thru, kterým se dají vstupy propojit přímo na výstup i bez zapnutého počítače.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 27 čer 2007 11:16

Tudy píše: Jako slyšitelnou latenci? MIDI??????????
To snad ne...
... proc ne ? viz hiiir: http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?=&p=87664
Přílohy
midi-latence.jpg
midi-latence.jpg (44.85 KiB) Zobrazeno 566 x
Naposledy upravil(a) safa dne 27 čer 2007 11:21, celkem upraveno 1 x.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 27 čer 2007 11:20

No, vzhledem k tomu, že MIDI zvládá v pohodě i 486DX, tak si nedovedu představit, že by to dnes nějaké zařízení nestíhalo bez latence. Tam je tak málo dat, že aby byla latence, tak to už by někdo (vývojář) musel fakt chtít :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 27 čer 2007 11:22

ked som kedysi isiel MIDI in cez gameport na SB live + KX drivery, tak tam nejaka latencia bola a nedarilo sa mi jej prilis zbavit...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 27 čer 2007 11:26

Hmm, tak to je mazec. Nicméně, ty hodnoty jsou pořád dost neslyšitelné.
Jak nazančil Martin, problémy to ale zřejmě může dělat u některých nástrojů při realtime cc editaci.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 27 čer 2007 13:49

Mno ja MIDI 2 USB moc neverim, jak muze byt tohle rychlejsi, nebo stejne jako kabel s praskajicim tokem el proudu (zakodovanych digitalnim midi dat) - primo do gameportu?

Pouzivam ted SB Live! a USB kabel 2 Gameport, jako sampler (pres vienu) a konecne pouzitelna latence... vubec neni slyset a neseka se to, konecne pouzitelne :)

S MIDI pod USB mam negativni zkusenost a neverim ze by kdy mohlo byt vhodne k hrani bez latence - jedine ze by klavesy rovnou komunikovali s pc pres usb bez midi protokolu v ceste, treba ta doba brzy prijde?

Podobne jako mysky pro seriovy port byly pomale s malou obnovovaci frekvenci - spatna detekce posunu, ale usb mysky reaguji bleskurychle,
s detailnejsim podanim pohybu - parada :)

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 27 čer 2007 15:54

Takže objednal si Midisport 1x1. No tak pak až mu to přijde kdyžtak napíšu jak to šlape.

Díky za tipy.

Odpovědět