Sibelius-kto poradi?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Hosu
Příspěvky: 18
Registrován: 07 pro 2011 15:27

Sibelius-kto poradi?

Příspěvek od Hosu » 23 lis 2014 12:44

:(
1. V jednom 4/4 takte mam 8 osminovych not. Potreboval by som tam mat v jednom takte 16 setnastinovych not.
To co mam teraz napisane v dvoch taktoch potrebujem mat teraz v jednom takte.
Neviem ci sa vyjadrujem dost zrozumitelne.Tak aby mi to hralo rychlejsie.
Solo bolo totis napisane zvlast a ked som ho vlozil do skladby tak je pomale.
Da sa to urobit bez toho aby som to cele musel pracne prepisovat znova?

2. Ako pridat obstah tretieho taktu k obsahu v druhom takte?
Alebo ako sa da spojit obsah dvoch taktov do jedneho taktu?

Dakujem za pomoc.

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: Sibelius-kto poradi?

Příspěvek od Tom Šen » 24 lis 2014 06:29

ahoj, tak zkus jen změnit rychlost bpm na jednou tak rychleji

Hosu
Příspěvky: 18
Registrován: 07 pro 2011 15:27

Re: Sibelius-kto poradi?

Příspěvek od Hosu » 24 lis 2014 11:00

Ahoj. To je prave problem. Ja bpm mozem v Sibeliuse zrychlit na dvojnasobok a bude mi to hrat dva krat tak rychlo. Ale ked to potom naimportujem do Cubase a vlozim do skladby tak Cubase mi bpm zmeni tak ako je to v povodnej skladbe. No a solo bude zase o polovicu pomalsie ako cela skladba. Asi ina moznost nieje len to prepisat na setnastinky teda 16 sestnasinovych not v jednom takte. (Tak nejako zahustit noty :cry: ) No a to je dost pracna zalezitost. Dakujem za odpoved.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Sibelius-kto poradi?

Příspěvek od Ivo » 20 pro 2014 15:13

Dělá tady někdo aktivně v Sibeliu ? Já moc ne, snažíme se ted přepsat jedno kytarové duo a dějí se tam občas zvláštní věci, jestli se můžu zeptat ?

např.

1) jak stanovit počet taktů na řádku - aby jich tam byl počet který chceme a ne víc

2) napíšu dole akord v půlových notách a nad tím melodie v kratších hodnotách a ten akord zmizí ... nechápu proč

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Sibelius-kto poradi?

Příspěvek od maux » 05 led 2015 14:08

Čau,

když si ze sibelia vyexportuju midi stopy, tak každá obsahuje tři prdele automatizací jako třeba master volume, pan, program change a všelijaký CC......., dá se to někde vypnout, nebo alespoň nastavit pouze požadované?

Děkuju.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Sibelius-kto poradi?

Příspěvek od markuc » 05 led 2015 22:48

Ivo píše:
1) jak stanovit počet taktů na řádku - aby jich tam byl počet který chceme a ne víc

2) napíšu dole akord v půlových notách a nad tím melodie v kratších hodnotách a ten akord zmizí ... nechápu proč
1. Stačí označit taktovou čáru za taktem, který chceš mít na řádku poslední (zfialoví) a stisknout Enter

2. :) to má i logiku, v tuhle chvíli zapisuješ do jedné osnovy více hlasů, musíš použít další hlas ("Voice" na kartě Note Input). Sibelius pořád počítá
počet dob v taktu a takhle by neměl z čeho ...

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Sibelius-kto poradi?

Příspěvek od markuc » 05 led 2015 22:54

To Hosu: Na to je v Sibeliovi plugin Merge Bars, nevím, jestli je součástí instalace, kdyby ne, tady je link na stažení. Nevím jak pracuje, nemám s tímhle zkušenost ...

http://www.sibelius.com/download/plugin ... plugin=172

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Sibelius-kto poradi?

Příspěvek od markuc » 05 led 2015 22:56

maux píše:Čau,

když si ze sibelia vyexportuju midi stopy, tak každá obsahuje tři prdele automatizací jako třeba master volume, pan, program change a všelijaký CC......., dá se to někde vypnout, nebo alespoň nastavit pouze požadované?

Děkuju.
Tohle asi nepůjde, je to prostě General MIDI. V DAW, kam to importuješ, se to dá promazat ...

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Sibelius-kto poradi?

Příspěvek od maux » 06 led 2015 00:07

markuc: Jo přesně tim promazáváním to řeším, je to otravný... Díky. :wink:

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Sibelius-kto poradi?

Příspěvek od Ivo » 29 led 2015 18:59

Doted jsme na Sibeliu dělali něco na synkově počítači, na jeho - ehm - verzi. Řekl jsem si že si ho tedy dám na svůj, zkusím a koupím. Nejdřív jsem chtěl stáhnout z jejich stránek Sibelia v7.5 . Po vyplnění požadovaných údajů jsem čekal na slíbený email s odkazem na stažení softwaru. Tento email nikdy nepřišel (a to ani vedle všech viager a nigerijců ve spamové složce).

Ok, stáhnul jsem tedy verzi Sibelius First (asi bude taky stačit). Program se stáhnul, nainstaloval. Chci spustit, vyběhne tabulka s možnostmi - acivate, continue trial, buy online. Dám continue trial - objeví se "Sibelius wants to make changes", doplním své heslo a odsouhlasím a pak už se neděje nic, konec. Tohle zkusím několikrát a stejný výsledek včetně restartu. Ok, nebudu to zdržovat - kliknu na activate a rovnou koupím: "Sibelius wants to make changes", napíšu heslo, odsouhlasím a konec ... Když kliknu na "buy online", dostanu se na stránku avid s nápisem - "pravděpodobně jste použili chybný link".

Tak nevím - kde udělali soudruzi ze Sibelia chybu ? Chci se dotázat na technické podpoře, to se spíš ale moje otázka dostane k britskému premiérovi ... (neprůchodné formuláře ...)

Nechce se mi jít jinou cestou, ale tohle je fakt divné ...

Odpovědět