Simulace chrámových varhan

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1381
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Simulace chrámových varhan

Příspěvek od tony9 » 03 dub 2012 21:31

Nemůžu najít téma , kde se tady před pár lety řešila simulace chrámových varhan. Chtěl bych co nejvěrnější simulaci samozřejmě s tím že by se ty simulované varhany dali řestříkovat, používat pedály atd. Poradí někdo?
Našel jsem nějaké free nástroje, ale to není ono co bych chtěl.
Jedná se mně o VSTéčko a kdyby fungovali i standalone bylo by to super

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1381
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Simulace chrámových varhan

Příspěvek od tony9 » 03 dub 2012 21:49

Tak něco jsem našel , ale tohle pořád není ono.
http://www.virtualorgancompany.com

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1381
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Simulace chrámových varhan

Příspěvek od tony9 » 03 dub 2012 22:09

Tohle je asi to co hledám, ale kdyby jste vještě o něčem věděli tak to sem pástněte.
http://www.hauptwerk.com/index.php?xsea ... ubmit.y=10

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Simulace chrámových varhan

Příspěvek od kexik » 04 dub 2012 08:25

len pre poriadok, hocaky vsti ide urobit standalone pomocou pravekeho programku savihost

http://www.hermannseib.com/english/savihost.htm

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Simulace chrámových varhan

Příspěvek od kexik » 04 dub 2012 08:31

btw nubi poznas, je to sice b3 ale do kostola imo posluzi
https://www.ntsaudio.com/index.php?page ... &Itemid=12

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1381
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Simulace chrámových varhan

Příspěvek od tony9 » 04 dub 2012 10:48

kexik píše:len pre poriadok, hocaky vsti ide urobit standalone pomocou pravekeho programku savihost
http://www.hermannseib.com/english/savihost.htm
kexik píše:btw nubi poznas, je to sice b3 ale do kostola imo posluzi
https://www.ntsaudio.com/index.php?page ... &Itemid=12
Dík za tipy Kexíku!

app
Příspěvky: 2
Registrován: 07 čer 2012 13:54

Re: Simulace chrámových varhan

Příspěvek od app » 07 čer 2012 14:09

Ahoj, asi píšu na starší téma, ale momentálně řeším něco podobného a narazil jsem na toto fórum - přestavba Wersi Arcus na dvoumanuálové chrámové varhany s 32kovou pedálnicí. Zvažoval jsem použít SW Hauptwerk, to je ale cenově dost mimo, takže si to nechám až na později, až se nabažím free programu jOrgan. Zatím jsem si s tím jen tak pohrával, postahoval mraky free varhanních dispozic, soundfontů atd. A přes 2x100W bedny to má překvapivě realistický zvuk.
Na tomhle odkazu najdeš program ke stažení, jsou tam i odkazy na různé dispozice, soundfonty apod., člověk by si na to musel vzít dovolenou :lol:
http://sourceforge.net/projects/jorgan/ ... =directory - stažení programu
http://sourceforge.net/apps/mediawiki/j ... troduction - tady najdeš k jOrgan snad všechno
Další tipy na stažení free dispozic
http://jlmonsite.chez.com/MonSite/music.htm
http://www.nightbloomingjazzmen.com/NBJ ... tware.html

Snad to poslouží!

Mimochodem, kdyby měl někdo zájem - rozprodávám 2x kompletně všechny moduly z Wersi Arcus cca za poloviční cenu, než se běžně prodávají Německu na eBay. Chci se toho rychle zbavit, abych měl a) konečně kolem varhan pořádek a b) chechtáky na pořádný počítač do "nových" varhan :lol:

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1381
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Simulace chrámových varhan

Příspěvek od tony9 » 07 čer 2012 20:40

Pro app: dík za tipy!

app
Příspěvky: 2
Registrován: 07 čer 2012 13:54

Re: Simulace chrámových varhan

Příspěvek od app » 08 čer 2012 14:06

Není zač, rádo se stalo, je to to to, cos hledal? Kdybys tápal v nastavení, pokusím se v rámci možností pomoct. Já jsem to zatím zkoušel s Dell inspiron 1720, Pent. dualcore, 1,9 GHz, 2 GB RAM - a u velkých varhan, resp. při velkém počtu použitých rejstříků to má nějakou tu setinku vteřiny latenci, což může být otravné, když na to člověk (já) není zvyklý např. z kostela. Pak je potřeba si trochu pohrát s nastavením počtu a velikosti audio bufferů.

Odpovědět