Soft na rozkrajeni stop na smycky

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Soft na rozkrajeni stop na smycky

Příspěvek od MonkeyFighter » 09 zář 2010 22:06

Snazim se pripravit si svoje veci na zivy hrani a dostal jsem se do faze kde mam celej track smichanej treba do deseti audio stop v cubase(a nejaky midi ale to ted neresim), kazdou chci rozkrajet na ruzne dlouhy useky abych je moh naladovat do abletonu..napada vas jednodusi zpusob nez stopu po stope exportovat kazdej usek?

bud me napada jestli nejde nejakej jednodussi export primo v cubase,ze by to vyexportovalo jednotlivy audiostopy podle toho jak je mam nakrajeny,nebo nejak soft kam bych ty audiostopy nacpal a delalo by se v tom lip,a nebo to muzu nakrajet na velky useky treba po 16taktech a v abletonu si uz vybrat v jednotlivejch klipech jakej kus pouziju..jde am pak nejakym zpusobem ten sampl oriznout?asinebude moc dobry mit v kazdym klipu 16taktu z kterejch bude hrat treba jen jeden,predpokladam ze to stejne visi cely v pameti?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Soft na rozkrajeni stop na smycky

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 zář 2010 23:35

MonkeyFighter píše:Snazim se pripravit si svoje veci na zivy hrani a dostal jsem se do faze kde mam celej track smichanej treba do deseti audio stop v cubase(a nejaky midi ale to ted neresim), kazdou chci rozkrajet na ruzne dlouhy useky abych je moh naladovat do abletonu..napada vas jednodusi zpusob nez stopu po stope exportovat kazdej usek?

bud me napada jestli nejde nejakej jednodussi export primo v cubase,ze by to vyexportovalo jednotlivy audiostopy podle toho jak je mam nakrajeny,nebo nejak soft kam bych ty audiostopy nacpal a delalo by se v tom lip,a nebo to muzu nakrajet na velky useky treba po 16taktech a v abletonu si uz vybrat v jednotlivejch klipech jakej kus pouziju..jde am pak nejakym zpusobem ten sampl oriznout?asinebude moc dobry mit v kazdym klipu 16taktu z kterejch bude hrat treba jen jeden,predpokladam ze to stejne visi cely v pameti?
no napada me nasekat v cubase, u kazdyho slicu vytvorit marker a potom si udelat makro 'najdi dalsi marker' - 'oznac event' - 'vyexportuj oznaceny'... ale to je teorie... :] mozna by to slo i bez markeru... jen 'locate next event' - 'locators to selection' - 'export audio'

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Soft na rozkrajeni stop na smycky

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 zář 2010 23:47

Brooklyn / juanita juarez píše:
MonkeyFighter píše:Snazim se pripravit si svoje veci na zivy hrani a dostal jsem se do faze kde mam celej track smichanej treba do deseti audio stop v cubase(a nejaky midi ale to ted neresim), kazdou chci rozkrajet na ruzne dlouhy useky abych je moh naladovat do abletonu..napada vas jednodusi zpusob nez stopu po stope exportovat kazdej usek?

bud me napada jestli nejde nejakej jednodussi export primo v cubase,ze by to vyexportovalo jednotlivy audiostopy podle toho jak je mam nakrajeny,nebo nejak soft kam bych ty audiostopy nacpal a delalo by se v tom lip,a nebo to muzu nakrajet na velky useky treba po 16taktech a v abletonu si uz vybrat v jednotlivejch klipech jakej kus pouziju..jde am pak nejakym zpusobem ten sampl oriznout?asinebude moc dobry mit v kazdym klipu 16taktu z kterejch bude hrat treba jen jeden,predpokladam ze to stejne visi cely v pameti?
no napada me nasekat v cubase, u kazdyho slicu vytvorit marker a potom si udelat makro 'najdi dalsi marker' - 'oznac event' - 'vyexportuj oznaceny'... ale to je teorie... :] mozna by to slo i bez markeru... jen 'locate next event' - 'locators to selection' - 'export audio'
tak jsem to zkusil (ten druhy zpusob) a funguje to, jenom clovek musi porad povrzovat cudlik 'export'.

monoque
Příspěvky: 600
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Soft na rozkrajeni stop na smycky

Příspěvek od monoque » 10 zář 2010 10:42

a co vyexportovat celu stopu z cubase a v abletonu pouzit beat slice?

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Soft na rozkrajeni stop na smycky

Příspěvek od MonkeyFighter » 10 zář 2010 11:44

Brooklyn / juanita juarez píše:tak jsem to zkusil (ten druhy zpusob) a funguje to, jenom clovek musi porad povrzovat cudlik 'export'.
super diky aspon se konecne podivam na makra.)
monoque píše:a co vyexportovat celu stopu z cubase a v abletonu pouzit beat slice?
hmm kouknu na nej,abletonackej beat slicer sem jeste ani nevidel...dik..

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: Soft na rozkrajeni stop na smycky

Příspěvek od luphtrack » 10 zář 2010 23:22

kdybys měl někde jakýkoli unix, tak split - http://linux.die.net/man/1/split

rychlé a bezbolestné
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Soft na rozkrajeni stop na smycky

Příspěvek od peteness » 10 zář 2010 23:30

ja bych rekl, ze to zvladne Recycle, tam ten export jde tusim udelat hromadne (a jeste to vytvori midi soubor podle tech rezu), ale ruku do ohne nedam, uz to delsi dobu nepouzivam.

monoque
Příspěvky: 600
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Soft na rozkrajeni stop na smycky

Příspěvek od monoque » 11 zář 2010 11:06

Beat slice v Abletonu umi vytvorit libovolny pocet bunek(casti) samplu. Zaroven se vytvori midi stopa, kterou se jednotlive casti trigeruji + kazda cast samplu ma svuj extra audio vystup, takze lze ruzne routovat, popripade efektovat atp...navic lze pustit puvodni stopu a stopu retrigerovanou, vysledky jsou velmi zajimave.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Soft na rozkrajeni stop na smycky

Příspěvek od MonkeyFighter » 11 zář 2010 20:47

luph: no potrebuju aby to behalo na tom samym OS co mi beha cubase a ableton takhle by to bylo spis slozitejsi, ale diky
petness:jojo umi to jak rikas,to neni blbej napad tam by to slo dobre
monoque:jak na to tak koukam tak mi to prijde dobry na beaty a tak,tady to sou loopy vetsinou 1-4 takty ktery bude nejlepsi mit primo jako klipy,slicovat v tom stopu dlouhou jako celej track mi prijde trosku nesikovny,ale urcite to vyuziju na jiny veci jak to tak zkoumam...sikovny...

xxman
Příspěvky: 112
Registrován: 24 črc 2009 09:54

Re: Soft na rozkrajeni stop na smycky

Příspěvek od xxman » 11 zář 2010 21:50

V Abletonu to jeste jde rucne nastrihat v Arrangement View a potom jednotlivy loopy pretahat do Session View jako samostatny klipy.

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: Soft na rozkrajeni stop na smycky

Příspěvek od luphtrack » 11 zář 2010 23:59

MonkeyFighter píše:luph: no potrebuju aby to behalo na tom samym OS co mi beha cubase a ableton takhle by to bylo spis slozitejsi, ale diky
existuje i split pro win, pokud ti jde ciste o rozkrajeni a nemas na to dalsi pozadavky, snad by to stalo za zkousku.
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Soft na rozkrajeni stop na smycky pro ableton

Příspěvek od MonkeyFighter » 21 zář 2010 20:14

tak makro v cubase fajn, hlavne makra sou super vyuziju urcite na spoustu dalsich veci...ale krajeni v abletonu pro tenhle ucel asi nema konkurenci viz video
a este muzu krasne krajet i na cestach:] akorat teda nechapu proc kdyz naloaduju stopy do abletonu vypnu warpovani(ackoli jsou synchroni s tmpem projektu) nakrajim je a hodim do session modu tak vsechno sedi..a jakmile zapnu warp a loop tak se to rozhazi...mozna este pomuze crop clips pred zaloopovanim ale prijde mi to trosku divny..

xxman
Příspěvky: 112
Registrován: 24 črc 2009 09:54

Re: Soft na rozkrajeni stop na smycky

Příspěvek od xxman » 21 zář 2010 21:10

Presne tak jsem to myslel :) ... ale dal nepomuzu, narazil jsem na to nekde v tutorialu a dal moc nestudoval - nejak to nevyuziju.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Soft na rozkrajeni stop na smycky

Příspěvek od MonkeyFighter » 21 zář 2010 21:17

xxman:no i tak dekuju za nakopnuti..tohle je fakt hodne rychly.]

clar
Příspěvky: 1
Registrován: 11 led 2011 23:11

Re: Soft na rozkrajeni stop na smycky

Příspěvek od clar » 11 led 2011 23:14

MonkeyFighter píše:Snazim se pripravit si svoje veci na zivy hrani a dostal jsem se do faze kde mam celej track smichanej treba do deseti audio stop v cubase(a nejaky midi ale to ted neresim), kazdou chci rozkrajet na ruzne dlouhy useky abych je moh naladovat do abletonu..napada vas jednodusi zpusob nez stopu po stope exportovat kazdej usek?

bud me napada jestli nejde nejakej jednodussi export primo v cubase,ze by to vyexportovalo jednotlivy audiostopy podle toho jak je mam nakrajeny,nebo nejak soft kam bych ty audiostopy nacpal a delalo by se v tom lip,a nebo to muzu nakrajet na velky useky treba po 16taktech a v abletonu si uz vybrat v jednotlivejch klipech jakej kus pouziju..jde am pak nejakym zpusobem ten sampl oriznout?asinebude moc dobry mit v kazdym klipu 16taktu z kterejch bude hrat treba jen jeden,predpokladam ze to stejne visi cely v pameti?
Co se týče hromadného exportu, tak Cubase 5 má funkci Channel batch export, která je vlevo u "exportovacího " okna... Pak si jednoduše označíš stopu, kterou vyexportuješ do libovolnýho formátu...

Odpovědět