Soft na zmeranie BPM
Soft na zmeranie BPM
zdravím ..potreboval by som zistiť BPM jednej skladby a dopočul som sa že je vraj nato nejaký software alebo vst? ..tak ak by ste niekto mali alebo vedeli najeký tak pls poradte ..thx
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál
Tady je seznam software:
http://mmartins.com/mmartins/bpmdetecti ... ection.asp.
Jinak by mně zajímalo, jak to lze z hlavy tou trojčlenkou presne spocitat?
http://mmartins.com/mmartins/bpmdetecti ... ection.asp.
Jinak by mně zajímalo, jak to lze z hlavy tou trojčlenkou presne spocitat?
To znamená když máš jen mp3 tak u toho aspoň minutu sedět, počítat takty, pak to násobit a výsledek bude značně nepřesný. Místo toho si člověk může nainstalovat plugin do WinAmpu, kde to vidí, alespoň u hudby s jasnými bicími, během 10 sec, a to daleko přesněji.Pytkin píše:no ved zratas pocet taktov , videlis casom a vynasobis bulharskou konstantou ..
v principe 120 bpm je 120 stvrtiek za minutu .. z toho si lahko odvois bulharsku konstantu ..
Pytkin píše:symphonic : ja som ti len napisal , ako to vypocitas .. pytal si sa nato ..
ja ked potrebujem BPM vediet (co je raz za rok) , tak si odstrihnem niekolko taktov v Sounf Forge a on mi presne povie ake BPM to ma ..
Asi jsem blbej,ale pocitat takty mne nenapadlo -))) Nicmene to je moc pocitani,prozrad jak to chytac v SF ? Ja to taky nahazu do sekvenceru a hledam a hledam...Nekdy to je pohoda,ale nekdy pekna pakarna kdyz se dvacetkrat zmeni tempo v jednom songu...
nunu : uz som to dlho nerobil , takze presne ti neviem povedat kde je ta funkcia (pisal som ze to robim raz za rok ) .. ale jednoducho si odrezes trebars 4 takty .. a potom dakde je tam saple properties alebonieco take a tam vidis BPM ..
Inak naco to vlastne pouzivate ? ja som to pouzival kedysi na timestretching .. dnes uz kazdy software robi so sliceami , cize BPM neni potrebne vediet ..
Inak naco to vlastne pouzivate ? ja som to pouzival kedysi na timestretching .. dnes uz kazdy software robi so sliceami , cize BPM neni potrebne vediet ..
Já se tak učil programovat rytmickou složku - ve winampu jsem si pustil svůj oblíbený beat, pomocí FL Studia chytil BPM a skládal samply, aby co nejvíc odpovídaly originálu. Takhle jsem si třeba udělal vlastní verzi rytmiky z "Where'd You Go" od Fort Minor nebo Eminemova "Loose Yourself"..Pytkin píše:Inak naco to vlastne pouzivate ?
Jinak v době slicerů mě už jiné použití opravdu moc nenapadá..
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál
Mě příšla také docela funkční jedna feature, která je snad v každém druhém dj softwaru. Např. ve Virtual Turntables od Carrot Innovations. Zjistit BPM tam jde tak, že jedoduše do rytmu skladby ťukáte třeba na klávesu B a potom se to BPM dost často poměrně přesně chytí. Tímhle způsobem se ale docela blbě chytají skladby s nějakým šíleným nezaokrouhleným BPM, např. 132,4 atd. a u zlámaných beatů to jde také trošku hůře. Asi to není dobrý způsob, ale je to jedna z možností.