Software na rychlost tempa bez změny ladění
Software na rychlost tempa bez změny ladění
Zdravim,
Existuje nějakej soft na změnu tempa, beze změny ladění ? nejlépe vst.
díky.
Existuje nějakej soft na změnu tempa, beze změny ladění ? nejlépe vst.
díky.
Re: Software na rychlost tempa bez změny ladění
Co pouzivas za daw? Vetsina ma totiz integrovany solidni algoritmus...
Asi před měsícem jsem přešel na Reaper...Sonar jsem poslal do věčných lovišt.
Cubase pouziva interne tusim zplane elastique a snad i starsi prosoniq
Koukal jsem na to zplane elastique,ale nevim jestli to je to pravé ořechové.Jde mi o to zrychlit projekt-beze změny ladění-s audio stopami"nahrávka metalové kapely" že by se např.nějakej plugin pověsil na master šavli a ten by toto umožnil.A nebo by i stačilo kdyby to šlo již na vyrenderovanou nahrávku v jakémkoli audio editoru.I když v tom daw by měl člověk nad tím větší kontrolu.Šlo by o zrychlení pár BPM,nic drastického.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
No tak to je bomba, že to jde takto jednoduše nastavit v reaperu beze změny ladění u audio stop.To mě ani nenapadlo vyzkoušet,páč u sonaru"alespon starších věrzí"to vždycky zešmoulovatělo...díky moc za tuto fádní radu
Akorát si to veme skoro o 50% cpu navíc.Asi to přepočítávání něco sežere...
Reaper je fakt bombozní

Akorát si to veme skoro o 50% cpu navíc.Asi to přepočítávání něco sežere...
Reaper je fakt bombozní

nevedel jsem, ze ti jde o realtime.. na nejaky takovy dohnani kousku semtam se da dobre pouzit quikquak pitchwheel
http://www.quikquak.com/Prod_Pitchwheel.html
jinak koukam na to video a reaper pouziva stejnej algoritmus jako cbs... elastique pro
http://www.quikquak.com/Prod_Pitchwheel.html
jinak koukam na to video a reaper pouziva stejnej algoritmus jako cbs... elastique pro
Ok, a to musis robit real-time? Reaper tam nema moznost podobne ako Cubase, ze vyznacis jednotlive waw-ka a das to natrvdo prepocitat do noveho tempa (Process-Time stretch)? Samozrejme takuto operaciu treba robit aj so zalohou starych verzii, preto je lepsie si zduplikovat povodne stopy a zadat mu "New version" pri ukladani prepocitanych waw-iek.fikus píše:Akorát si to veme skoro o 50% cpu navíc.Asi to přepočítávání něco sežere...
No jde o to ,že ta kapelka nahrála song který ted hraje o něco rychleji.Tak že v postatě můžu ten song editovat tak jak je a ve finále ho zrychlit.ne?
jinak díky za rady.
jinak díky za rady.
No muzes, ale jestli to zrychleni pouzijes na celou nahravku, tak tim pravdepodobne znatelne zhorsis kvalitu zvuku.
jeste se zeptam - je to nahravka pro absolutni sluchare? teda jestli musi ladit na komorni a? protoze jinak bych se s pitchshiftingem nemazal a nechal to ve finale lehce podladeny
treba to tomu doda i na zajimavosti...

par razy sa mi uz stalo, ze po nahrati bicich (co je plna rit stop) sa kapela rozhodla, ze tempa musia byt ine. vzdy som pouzival na to starodavny plugin Time Factory od Prosoniq. takto som pomenil tempa na kazdej bicej stope samostatne a vzdy to fungovalo dokonale bez pocutelnej degradacie zvuku. da sa to tam nastavit aj ako zmena BPM (povie sa, ake BPM je original a zada sa, ake nove BPM sa ma prepocitat... )
Da sa real-time zrychlit tempo ??? Asi mi nieco unika.... 

a proc by se nedalo? djing je na tom postavenej