Software na rychlost tempa bez změny ladění

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Software na rychlost tempa bez změny ladění

Příspěvek od fikus » 08 lis 2014 12:46

Zdravim,
Existuje nějakej soft na změnu tempa, beze změny ladění ? nejlépe vst.
díky.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Software na rychlost tempa bez změny ladění

Příspěvek od biscuit » 08 lis 2014 13:21

Co pouzivas za daw? Vetsina ma totiz integrovany solidni algoritmus...

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Software na rychlost tempa bez změny ladění

Příspěvek od fikus » 08 lis 2014 13:34

Asi před měsícem jsem přešel na Reaper...Sonar jsem poslal do věčných lovišt.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Software na rychlost tempa bez změny ladění

Příspěvek od biscuit » 08 lis 2014 13:45

Cubase pouziva interne tusim zplane elastique a snad i starsi prosoniq

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Software na rychlost tempa bez změny ladění

Příspěvek od fikus » 08 lis 2014 14:05

Koukal jsem na to zplane elastique,ale nevim jestli to je to pravé ořechové.Jde mi o to zrychlit projekt-beze změny ladění-s audio stopami"nahrávka metalové kapely" že by se např.nějakej plugin pověsil na master šavli a ten by toto umožnil.A nebo by i stačilo kdyby to šlo již na vyrenderovanou nahrávku v jakémkoli audio editoru.I když v tom daw by měl člověk nad tím větší kontrolu.Šlo by o zrychlení pár BPM,nic drastického.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Software na rychlost tempa bez změny ladění

Příspěvek od PELF » 08 lis 2014 14:10

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Software na rychlost tempa bez změny ladění

Příspěvek od fikus » 08 lis 2014 15:31

No tak to je bomba, že to jde takto jednoduše nastavit v reaperu beze změny ladění u audio stop.To mě ani nenapadlo vyzkoušet,páč u sonaru"alespon starších věrzí"to vždycky zešmoulovatělo...díky moc za tuto fádní radu :oops:

Akorát si to veme skoro o 50% cpu navíc.Asi to přepočítávání něco sežere...

Reaper je fakt bombozní :mrgreen:

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Software na rychlost tempa bez změny ladění

Příspěvek od biscuit » 08 lis 2014 18:38

nevedel jsem, ze ti jde o realtime.. na nejaky takovy dohnani kousku semtam se da dobre pouzit quikquak pitchwheel
http://www.quikquak.com/Prod_Pitchwheel.html

jinak koukam na to video a reaper pouziva stejnej algoritmus jako cbs... elastique pro

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Software na rychlost tempa bez změny ladění

Příspěvek od Hammond » 08 lis 2014 18:54

fikus píše:Akorát si to veme skoro o 50% cpu navíc.Asi to přepočítávání něco sežere...
Ok, a to musis robit real-time? Reaper tam nema moznost podobne ako Cubase, ze vyznacis jednotlive waw-ka a das to natrvdo prepocitat do noveho tempa (Process-Time stretch)? Samozrejme takuto operaciu treba robit aj so zalohou starych verzii, preto je lepsie si zduplikovat povodne stopy a zadat mu "New version" pri ukladani prepocitanych waw-iek.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Software na rychlost tempa bez změny ladění

Příspěvek od fikus » 09 lis 2014 13:15

No jde o to ,že ta kapelka nahrála song který ted hraje o něco rychleji.Tak že v postatě můžu ten song editovat tak jak je a ve finále ho zrychlit.ne?

jinak díky za rady.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Software na rychlost tempa bez změny ladění

Příspěvek od peteness » 09 lis 2014 15:58

No muzes, ale jestli to zrychleni pouzijes na celou nahravku, tak tim pravdepodobne znatelne zhorsis kvalitu zvuku.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Software na rychlost tempa bez změny ladění

Příspěvek od biscuit » 09 lis 2014 22:23

jeste se zeptam - je to nahravka pro absolutni sluchare? teda jestli musi ladit na komorni a? protoze jinak bych se s pitchshiftingem nemazal a nechal to ve finale lehce podladeny ;-) treba to tomu doda i na zajimavosti...

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Software na rychlost tempa bez změny ladění

Příspěvek od rastis » 09 lis 2014 23:32

par razy sa mi uz stalo, ze po nahrati bicich (co je plna rit stop) sa kapela rozhodla, ze tempa musia byt ine. vzdy som pouzival na to starodavny plugin Time Factory od Prosoniq. takto som pomenil tempa na kazdej bicej stope samostatne a vzdy to fungovalo dokonale bez pocutelnej degradacie zvuku. da sa to tam nastavit aj ako zmena BPM (povie sa, ake BPM je original a zada sa, ake nove BPM sa ma prepocitat... )

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2678
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Software na rychlost tempa bez změny ladění

Příspěvek od MDudas » 10 lis 2014 01:06

Da sa real-time zrychlit tempo ??? Asi mi nieco unika.... :shock:

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Software na rychlost tempa bez změny ladění

Příspěvek od biscuit » 10 lis 2014 08:41

a proc by se nedalo? djing je na tom postavenej

Odpovědět