software - tvorba smycek - MAC

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
suboš
Příspěvky: 10
Registrován: 30 zář 2009 00:44

software - tvorba smycek - MAC

Příspěvek od suboš » 30 zář 2009 00:55

Jaky pouzivate software na tvorbu smycek/ beatu na mac? Jake jsou moznosti, specifika jednotlivych programu? Potrebuju doporucit nejaky sikovny. Jde mi o jednoduchost. Mam zkusenosti z Garage a Logic Pro. Měl jsem stazeny Ableton 8 demoverzi, ale po par minutach jsem to vzdal - mam se pokouset vic nebo mi dohodite lepsi nez ableton? dik
MacBook, M-Audio Fast track, Squier 51, Stylophone, Sony MZ-N707, Ableton

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: software - tvorba smycek - MAC

Příspěvek od tomy45 » 30 zář 2009 06:18

Garage a Ableton su velmi slusne "pomocky". Myslim ze ableton patri k tym najintuitivnejsim a easy-to-use looperov. Asi bude najlepsie sa pokusat viac :) Tvoj vyber software zacal u toho najlepsieho ;-)

Uživatelský avatar
suboš
Příspěvky: 10
Registrován: 30 zář 2009 00:44

Re: software - tvorba smycek - MAC

Příspěvek od suboš » 30 zář 2009 12:40

Jsem měl v hlavě vzpomínku na jakousi starou verzi frutiloops, kde se všechno dělalo realtime, byla tam soustava "mašinek" s naloudovanýma beatama. Jenom jsem spustil jednu a k tomu hned šly přidávat další zvuky, a zároveň je šlo modulovat za chodu. Jednoduchý, účinný, bez dalších matoucích funkcí...to byla moje představa - simple and user friendly. Jenže fruity na macu nejede. V Garagi a Logicu se s tim hrozne nadru. Pokusim se teda vymyslet to v Abletonu.
MacBook, M-Audio Fast track, Squier 51, Stylophone, Sony MZ-N707, Ableton

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: software - tvorba smycek - MAC

Příspěvek od tomy45 » 30 zář 2009 12:52

No tak to bola ver. 4 myslim, ale to s hudbou nic nema spolocne podla mna :) toje len loopplayer

Uživatelský avatar
suboš
Příspěvky: 10
Registrován: 30 zář 2009 00:44

Re: software - tvorba smycek - MAC

Příspěvek od suboš » 30 zář 2009 13:06

no prave :D tam myslim sly i loadovat vlastni zvuky...no to je jedno..pokousim ten ableton
MacBook, M-Audio Fast track, Squier 51, Stylophone, Sony MZ-N707, Ableton

Uživatelský avatar
jakubt
Příspěvky: 246
Registrován: 17 zář 2009 12:18

Re: software - tvorba smycek - MAC

Příspěvek od jakubt » 30 zář 2009 13:50

Podle toho, co píšeš, by Tě Ableton mohl nadchnout. Při prvním spuštění sice člověk neví, která bije, ale když si přečteš pár článků, tak zjistíš, že je to skvěle vymyšlené a velmi jednoduché. Můžeš začít s návodama přímo v Abletonu na pravé straně okna...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: software - tvorba smycek - MAC

Příspěvek od Ondra P. » 30 zář 2009 14:17

Ableton ! ....

Uživatelský avatar
suboš
Příspěvky: 10
Registrován: 30 zář 2009 00:44

Re: software - tvorba smycek - MAC

Příspěvek od suboš » 30 zář 2009 15:01

Diky, diky... jeste jeden dotaz . Ma ableton 7 looper? Myslim softwarovou verzi klasicky loopstation krabicky - funkce record a overdub, ovladani pres midi pedal.
MacBook, M-Audio Fast track, Squier 51, Stylophone, Sony MZ-N707, Ableton

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: software - tvorba smycek - MAC

Příspěvek od Ondra P. » 30 zář 2009 15:07

suboš píše:Diky, diky... jeste jeden dotaz . Ma ableton 7 looper? Myslim softwarovou verzi klasicky loopstation krabicky - funkce record a overdub, ovladani pres midi pedal.
to myslim ze ma az Ableton 8 - tam je najky looper plugin

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: software - tvorba smycek - MAC

Příspěvek od tomy45 » 30 zář 2009 15:19

ekeaze ma pravdu, az 8-cka ma looper, 7-cka nie. Ale existuje kopec inych pluginov, aj free.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: software - tvorba smycek - MAC

Příspěvek od kexik » 30 zář 2009 18:42

he? ableton JE looper. od verzie 1... tu mas nejaky ten navod ako loopovat...
http://brettweldele.blogspot.com/2007/0 ... ooper.html

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: software - tvorba smycek - MAC

Příspěvek od tomy45 » 30 zář 2009 19:00

Hehe, no vidis kexik zabodoval :-) Ale priznam sa ze hento som nepouzival, resp. nepotreboval. Ak loop tak do slice-ov, clipy a pod.

Diky kexik :) uz som mudrejsi i ja

Uživatelský avatar
suboš
Příspěvky: 10
Registrován: 30 zář 2009 00:44

Re: software - tvorba smycek - MAC

Příspěvek od suboš » 05 říj 2009 01:14

ale tenhle looper Ableton 7.0.14 nemá
http://www.youtube.com/watch?v=e0J7-FrMIBE

musis mit nekolikapedalovej midi kontroler, nepodporuje to funkci overdub pouze s jednim pedalem.. alespon ja to neobjevil
http://www.youtube.com/watch?v=GoSWT1m0efA
MacBook, M-Audio Fast track, Squier 51, Stylophone, Sony MZ-N707, Ableton

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: software - tvorba smycek - MAC

Příspěvek od kexik » 05 říj 2009 08:21

pokial mas zvukovku s monitorovacim asio inputom (what you hear), ako napriklad m-audio delta seria, musi ist aj overdubovat...

Uživatelský avatar
suboš
Příspěvky: 10
Registrován: 30 zář 2009 00:44

Re: software - tvorba smycek - MAC

Příspěvek od suboš » 09 říj 2009 14:31

Tak jsem si stahl do abletonu vst plug-in Mobius (http://zonemobius.com/). Samostatne funguje vytecne. Cool 8bit design, namapovani klavesnice, spousta funkci. Ale kdyz ho pouziju v abletonu a chci loopovat se zvukem, na ktery chci jeste pouzit nejaky efekt (nejlepe z VST plugin guitar rig), dela problemy - do mobiusu nedoteče zkresleny zvuk, nemuzu loopovat ze zkreslenym zvukem. Anebo se efekt projevi az pri prehravani smycky a nefunguje živě. Prolezl jsem nastavení a nic jsem nenašel. Máte s tím někdo zkušenost?

Obrázek

Obrázek
MacBook, M-Audio Fast track, Squier 51, Stylophone, Sony MZ-N707, Ableton

Odpovědět