Sonar6 - neprehraju ani jednu audio stopu.

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Sonar6 - neprehraju ani jednu audio stopu.

Příspěvek od nunu » 07 zář 2007 01:09

Mam neprekonatelny problem nad kterym jsem stravil odpoledne a vecer...Poridil jsem novy pocitac,nyni E6750, deska asus P5K-E,2GB ram a hdd samsungy na serial ata. Nainstaloval jsem xp,stahnul vsechny aktualizace,drivery pro zvukovku a nainstaloval stary dobry sunar.Ma radost nebrala konce,protoze vsechno chodi jak ma,bez problemu.Az jsem spustil sonar a natahl do audiostopy prvni mp3,je to jedno,sonar si ji prekonvertuje na wav a ten nasledne natahne. Nedokazu ji bezproblemove prehrat pod asio driverem na digidesign,taktez jakekoliv vsti je nepouzitelne,vzdy po chvili, u prehravani treba toho wavu dojde k zakysu,zvukovka jenom chrci kdyz se rerusi dodavka dat.Puvodne padlo podezreni na radic,ale tim to nebude,protoze jine aplikace,treba foobar nebo soudforge pod asio pracuji perfektne.Nepomaha ani zvetsit latenci,zkousel jsem vsechny mozne varianty,ani s 4MB bafrem to je stale stejne,cili nepouzitelne. Uz si s tim nevim rady,protoze jsem zkousel nastavit vsechno mozne i nemozne a stale stejny vysledek,po par sekundach tezky zakys sonaru.Zkousel jsem upgrade na nejnovejsi verze 6.2.1 - taktez bez vysledku.

Muzete mi nekdo pomoct,moje anglictina je zoufala,nez bych neco nasel,to driv dcera odmaturuje. Nenapada mne uz nic,co by mohlo byt problem,mala utecha je treba v nastaveni biosu na desce,ale to tak trochu vylucuje ze jine aplikace chodi bez problemu.Mam legalni protools,ale maji jednu velkou chybu,jsem z nich tak trochu vedle,je to tezke ucit se zcela jiny system,somar alespon po strance midi zvladam natolik,ze mi dostacuje k zivotu.Chtel bych nyni zacit i s audiostopama a nejakyma tema vsti,kvuli toho jsem prodal i svuj k2500,protoze si vystacim s jednema klapkama kde vystup narvu do audiostop a budu tim mit mnohem vetsi moznosti.

Zkusil jsem natahnout FM8 a musim rict ze se budou se syntakem skvele doplnovat.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 07 zář 2007 01:16

Zvukovka je digidesign 003. Jsem s ni nadmiru spokojeny, natolik ze ji dokazu odpustit i takove veci ze se pod MME driverem chova jen jako dvokanalove audio navic schopne pouze prehravani.Ale zvukove je to to nejlepsi co jsem zatim mel,moje predesla motu 828mk2 ji v tomto nemuze konkurovat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 zář 2007 13:12

v sonare ides cez asio drivery ? skus WDm ..

dalej by som skusil cubase/nuendo , ci aj on bude robit to iste ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 07 zář 2007 13:18

Uz to zkousim,teda nez stahnu demo.Nainstaloval jsem i protools,jedou v pohode alesponj co se prehravani audia tyce.VSTI v tom neumim spustit...

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 07 zář 2007 13:25

Dokud bych se nepřesvědčil, že je to něco jiného, sváděl bych to na ovladače chipsetu na motherboardu.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 07 zář 2007 13:32

ovladace cipsetu,no moc nevim...Protoze jine aplikace ktere vyuzivaji ty same drivery jedou.Vcera jsem nechal dokola asi dve hodiny prehravat audio pres asio driver ve foobaru.bez problemu.Jdu zkusit klobasu,uvidime...Je videt ze opravdu kdyz se dari,tak se dari.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 07 zář 2007 14:06

Cubase SX v pohode.Sice zatim nevim jestli i vsti,protoze je za zadnou cenu neumim spustit...Boze,jak je ten sonar jednoduchy a intuitivni...Insert - soft synths - klik - finito...A o designu se vubec nebavim...No,ale klobasa jede a bude asi bliz sunaru nez protools...

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 07 zář 2007 14:09

pro toolsy mne pripadaju z tychto SW zdaleka najintuitivnejsie a najprehladnejsie. VST ale iba cez wrapper, inak RTAS. uz keby som mal digi003, vobec by som nerozmyslal nad inymi SW, ako PT

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 zář 2007 14:17

nunu : jednoduchy ? to je vec nazoru .. v Cubase stlac F11 a mas VSTi ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 07 zář 2007 14:25

dekuju...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 07 zář 2007 17:26

S nejvetsi pravdepodobnosti vyreseno,po nainstalovani souboru ktere zvetsi propustnost firewire a odskrtnuti multiprocesingoveho engine v sonaru se mi jej nepodarilo shodit zadnym prehravanim wav ani tema par vsti co mam...

Tipuju to ale na vadu, bug sonaru protoze treba v protoolsech to behalo v poradku a i v cubase nedelal zadne problemy. Treba to nekomu pomuze taky v budoucnu.

odkaz na thread kde jsou ke stahnuti ty soubory k propustnosti firewire:
http://www.electrozone.cz/posting.php?mode=reply&t=6346

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 zář 2007 22:37

moze byt problem aj v tom multiprocesingu .. skus ho zapnut aby si mal istotu , ze to bolo tou priepustnostou FW ..

Odpovědět