Ahoj,
nemate tip na nejaky spatial plug in neco jako jsou v cubase Spatial a mono 2 stereo?
Neco, co by udelalo umele stereo z mona a nebo neco, co roztahuje stereo a umi to naopak i stahnout do mona?
Me by se na par efektu hodilo presne to, co je v cubase. Nasel jsem jen od FLUX a jeste nejaky dva dalsi, ale ty fungujou jako mid-side tzn.
zvlast manipulujou center slozku a zvlast strany. Jasny pro nastroje je to bezva, ze se to da pak dobre ovladat a nevznika tak "falesne" stereo.
Nekdy ale potrebujete se signalem udelat neco presne opacneho.. plynule ho automatizaci stahnout cely do mona a pak zase treba roztahnout.
Nevite o nejakym zajimavym bundlu? Idealne bez USB klice.. sice mam iLOK a taky USB elicensor, ale je to dost neprakticky, kdyz si to chces nainstalovat
treba na velky studio MAC a pak na cesty treba na Macbooka, takze bych ocenil neco bez USB klice.
Spatial - stereo / mono plug in efekt
Re: Spatial - stereo / mono plug in efekt
a co ti nevyhovuje na fluxu? ja ho spolu s basslane pouzivam na stereo upravy uspesne v cca 80 % pripadu.
samozrejme nemluvim o pripadu vytvareni sterea - na to si pomaham kreativne - zdvojena mono stopa, ruznej procesing a pak spolecny efektovani a spasovani v groupe (kde prave bejva zavesenej flux a basslane mmj.).
samozrejme nemluvim o pripadu vytvareni sterea - na to si pomaham kreativne - zdvojena mono stopa, ruznej procesing a pak spolecny efektovani a spasovani v groupe (kde prave bejva zavesenej flux a basslane mmj.).
Flux je dobrej na prirozene roztazeni sterea jelikoz umele nepredelava center slozku na stereo, ale v pripade toho cubase plug inu to umi delat i to "fake" stereo, ze to roztahne vsechen signal nebo naopak stahne do mona. Neco, kde jednim knobem stahnu nebo roztahnu, co tam poslu. Je to spis na specialni pripady, kdy potrebuju v post-produkci prohnat treba cely signal v jeden moment a celkove ho "zmrsit" kvuli efektu. V ostatnich pripadech pouzivam flux, dublovsni a posun faze a nebo kratky delay. Tohle je takova vicemene specialitka. Sam si rikam, proc by vlastne nesel pouzit taky ten cbs v jinem daw. Ty integrovany plug iny musi preci byt taky VST ne? Takze by to melo jit v jinem DAW nacist. Samozrejme to neresi problem s prenositelnosti bez usb klice.
Zdravím...Ja používam Flux a SX Mono Button....sry,až je to OT.
Zajimave, ja se po necem jeste podivam. Urcite toho musi byt mraky.
-
- Profesionál
jo je toho spoustu, kazdej vyznamnejsi developer pluginu neco na ten zpusob ma.