Spectrasonics Omnisphere 2

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1178
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Spectrasonics Omnisphere 2

Příspěvek od Prvotsky » 23 led 2015 15:35

http://www.musicradar.com/news/tech/nam ... nth-614688

nezkusil sem ani 1čku - ale tohle vypadá fakt super.. :palec+: :palec+:

Uživatelský avatar
Fencer
Příspěvky: 43
Registrován: 13 kvě 2014 13:55
Vybavení

Re: Spectrasonics Omnisphere 2

Příspěvek od Fencer » 23 led 2015 16:18

"Audio Import - Use your own audio file as a soundsource in Omnisphere"
No konecne, tohle tam dost citelne chybelo.

invisible_E
Příspěvky: 249
Registrován: 25 kvě 2008 17:22

Re: Spectrasonics Omnisphere 2

Příspěvek od invisible_E » 23 led 2015 16:35

tak dobre som sa uz dlho nezasmial :D :D ja ze co je s Ericom nejakk nam pochudol omladol.. a potom to prislo: 10 000 presets, tic-tac glass Fx, RADIOACTIVE CAVE IN EASTERN EUROPE!!!! :D :D hahahahaaaa

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Spectrasonics Omnisphere 2

Příspěvek od biscuit » 23 led 2015 16:46

no on zhubnul podle me takovejch 100 liber a chodi na solarko. ale nejsem presvedcenej, ze vypada zdravejsi a mladsi...
sorry za ot

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Spectrasonics Omnisphere 2

Příspěvek od PELF » 23 led 2015 16:54

Fajn video a hlavně luxusní zvuky Omnisphere.. už jednička byla velice inspirativní nástroj... 8)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

Re: Spectrasonics Omnisphere 2

Příspěvek od marion » 23 led 2015 20:54

Tak to su skvele spravy. Zatial som lepsi VST nastroj nenasiel ... samozrejme pre tych co maju radi elektroniku.
Som zvedavy kolko GB to zozerie a hlavne ako to bude s RAM v PC lebo uz terajsi zozere vela.
Prechod s Atmosphere na Omnisphere vyrazne zatazil PC.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1937
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Spectrasonics Omnisphere 2

Příspěvek od Stan » 23 led 2015 23:02

uz jednika byla unikatni a v2 vypada opravdu skvele.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2675
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Spectrasonics Omnisphere 2

Příspěvek od MDudas » 24 led 2015 03:02

Ja si v zivote kupim este jeden Kurzweil a jednu Omnisferu .... a potom sa uz len odstahujem na Madagaskar a budem chovat kozy a hulit travu...
Ten sound je fantasticky :shock: 8) Keby Omnisfera bola auto, stala by 40 000€ a tito chlapci by boli tazki miliardari....

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Spectrasonics Omnisphere 2

Příspěvek od Dreamgate » 24 led 2015 07:53

Nó pěkný! Dlouho uvažuji, že si koupím od Izotope Iris, ale když se budou dát importovat vlastní zvuky, tak asi spíš půjdu do upgrade Omnispheru. Zase na druhou stranu by mě zajímalo, jak budou mít řešený to, když by si člověk chtěl udělat vlastní zvuky/banky (import pouze vlastních zvuků a následná editace v Omnispheru) a dál je distribuovat. Já vlastně ani nevím jestli to jde u Iris :)
Ale jinak zvuk Omnispheru samozřejmě super! A velikost na disku by mě taky zajímala, vzhledem k tomu, že se mi nikdy nepodařilo (a že jsem se s tím několikrát sral) nainstalovat zvuky do jiného disku, než C.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1937
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Spectrasonics Omnisphere 2

Příspěvek od Stan » 24 led 2015 10:34

@Dreamgate: Pokud si vzpominam tak by ti melo instalacni menu nabidnout kam zvukove banky nainstalovat. Pokud je mas jiz nainstalovane tak je prekopiruj na ex.HD tam vytvor "Alias" toho poradace a ten pak presun tam kde byl puvodni poradac se zvuky. Nyni mas zvuky na ex.HD a na puvodnim miste jen pritupove cesty (alias poradac) ktery ma jen par kb. Nevim jak se jmenuje a jak vytvorit alias poradac na PC tam se to bude jmenovat asi jinak ale takhle to funguje na MAC a verim ze to pujde i na PC.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Spectrasonics Omnisphere 2

Příspěvek od Ivo » 24 led 2015 10:49

A to už je k mání nebo to zatím jen ohlašují že to někdy bude ?


Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Spectrasonics Omnisphere 2

Příspěvek od Ivo » 24 led 2015 11:17

Uvidíme - jestli to směřují k ještě více syntetickým umělým zvukům než doted anebo tam budou i jemnější, přirozenější idyličtějí pady ... (které mi tam dost chybí, resp. jsem tam ještě žádný nenašel :) A pořád mám nedostižný vzor u těch pár rejstříků svého starého Rolanda XP-50 ...

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Spectrasonics Omnisphere 2

Příspěvek od Dreamgate » 24 led 2015 11:18

Stan píše:@Dreamgate: Pokud si vzpominam tak by ti melo instalacni menu nabidnout kam zvukove banky nainstalovat. Pokud je mas jiz nainstalovane tak je prekopiruj na ex.HD tam vytvor "Alias" toho poradace a ten pak presun tam kde byl puvodni poradac se zvuky. Nyni mas zvuky na ex.HD a na puvodnim miste jen pritupove cesty (alias poradac) ktery ma jen par kb. Nevim jak se jmenuje a jak vytvorit alias poradac na PC tam se to bude jmenovat asi jinak ale takhle to funguje na MAC a verim ze to pujde i na PC.
To jsem právě takhle dělal, tak jak to píšou v manuálu i u nich na netu a prostě nic. Zkusil jsem raději všechno odinstalovat a znovu nainstalovat a nic. Zkusil jsem to i po nainstalování dodatečně s tím aliasem a taky a nic. Zkusil jsem to i s odstupem času (2 roky) , jestli něco nedělám/nechápu blbě :) a pořád stejný výsledek. Banku to prostě nevidí. Asi jsem kokot, nebo moje pc je kokot :) Takže tuhle jedinou banku z mnoha (vlastně i Stylux) mám na systémovém disku. Ostatní banky mám hezky na samostatném "sound bank" disku.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1937
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Spectrasonics Omnisphere 2

Příspěvek od Stan » 24 led 2015 14:32

Zkus jeste jednu vec a to je vytvoreni vsech adresaru nad STEAM. To znamena kde je STEAM adresar ve kterym mas zvuky omnisphere umisten na tvym C disku. Je mozny ze to hleda celou cestu. Na PC by to melo byt Program files/aplikace/ omnisphrere/ STEM ci tak nejak, melo by to fungovat. Takze vytvor tyhle adresare a prekopiruj cely STEAM adresar do tehle adresarove cesty kterou jsi vytvoril na ex.HD. Pak po prekopirovani vytvor STEAM alias [na ex.HD]a ten hod na puvodni misto. Pak STEAM alias z ex.HD vymaz aby tam nebyly dve cesty. Jinak nevim. Ja mam tahle nahazeny banky Halion ci Superior ect. Kontakt nabizi vyber mista hned pri instalaci i kdyz se da snadno prehlidnout. Tak nevim jestli ji Omni ma taky ci ne.

Odpovědět