SW na "aplikovanie swing-u na existujuci drumloop"

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

SW na "aplikovanie swing-u na existujuci drumloop"

Příspěvek od dusanmsk » 07 úno 2014 08:54

Cau,

riesil niekto z Vas, ako zo standardneho 4/4 drumloopu vyrobit loop swing-ujuci? Idealne nejak co najviac automaticky?

Primarne pouzivam Reaper, tam je moznost loop rozsekat podla transientov, v SWS je potom moznost tie slicy rozhadzat "do swing-u",
lenze medzi tymi slicami potom zostavaju medzery, ktore musim rucne vyplnit (tym, ze stretchujem sampel z prvej doby tak, aby sa dotkol
toho "odswingovaneho" protikusu). Vysledok nie je dokonaky, ale postacuje. Kazdopadne je s tym strasne prace.

Nenapada niekoho, ako to zautomatizovat? Nejaky kus SW/pluginu?

Diky

d

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SW na "aplikovanie swing-u na existujuci drumloop"

Příspěvek od Pytkin » 07 úno 2014 08:58

naco ich vyplnujes ?? ak ten loop nema daky dramaticky priestor , ktory je tiez rozsekany , a je to tym padom pocut .. tak tie diery ti zaplnia dalsie nastroje , ktore potom pridas ..

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: SW na "aplikovanie swing-u na existujuci drumloop"

Příspěvek od dusanmsk » 07 úno 2014 08:59

Znie to priserne. Mozno sa to v mixe ale strati, tak daleko som s touto myslienkou este nedosiel. Kazdopadne by som to radsej stretchoval, ako sekal.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SW na "aplikovanie swing-u na existujuci drumloop"

Příspěvek od Pytkin » 07 úno 2014 09:13

no ja by som to vyskusal .. to mas ako ked gateujes mikrofon , trebars na bubnoch .. ked si pustis len ten jeden mikrofon , je to hrozne .. ked ale pustis celu sadu , tak to vobec nepocut ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12784
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: SW na "aplikovanie swing-u na existujuci drumloop"

Příspěvek od dendy » 07 úno 2014 09:21

preboha preco to sekas na slicy tak ze mas potom medzery ? ved reason ma v audio stope time shift

proste kazdy diel natiahnes az po ten nasledujuci a timestretch ti zariadi zvysok ..

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: SW na "aplikovanie swing-u na existujuci drumloop"

Příspěvek od dusanmsk » 07 úno 2014 09:28

Heh, paranoia - blueevil ukradol Dendyho ucet? :D

Ja to musim nasekat, pretoze to potom chcem rozswingovat. No a tym rozswingovanim vzniknu medzery a neznie to dobre. Tie potom "vyplnam" tym "timeshiftovanim" tych slices, za ktorymi ostali po rozswingovani medzery. Funguje to, len je to klikaci oser a ja hladam nejake automatizovane riesenie.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12784
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: SW na "aplikovanie swing-u na existujuci drumloop"

Příspěvek od dendy » 07 úno 2014 09:48

jaj tak, chapem .. ches si usetrit robotu :-) no obavam sa ze si neusetris.. takto isto to funguje vo vsetkych DAW, s tym ze vacsinou to fyzicky nerozekne to wav len sa tam nahadzu control pointy ktore ked posuvas tak autoamticky ako sa ti 1 cast skracuje druha sa predlzuje

a tak ma este napada - a ked si to teda rozslicujes, nefunguje tam take ze potom si takto selectnes cele to wavko (vsetky jeho slicy) a na takto selectnutom ked nejakym pohnes, tak sa ti posuvaju oba susediace, cize ti tam nevznika medzera ?

btw. tu hlasku s blueevilom som nepochopil :)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: SW na "aplikovanie swing-u na existujuci drumloop"

Příspěvek od Amorph » 07 úno 2014 10:16

napada me ten loop natahnout do nejakeho sampleru, ktery by tohle rozumne umel. Myslim, ze by to nemel byt problem pro ten rex loopmaschine v reasonu, snad by to mel umet i novejsi Kontakt. Ten sampler si to automaticky naslicuje a v lepsim pripade i nastretchuje jak bude potreba. Jednotlive slicy uz pak muzes prehravat treba pres midi a vypln mezer resit bude nastavenim pitche nebo jednoduse preznivajici obalkou a nebo oboji.

Uživatelský avatar
Sabiani
Příspěvky: 220
Registrován: 25 dub 2013 15:18

Re: SW na "aplikovanie swing-u na existujuci drumloop"

Příspěvek od Sabiani » 07 úno 2014 10:24

Odporucam Ableton Live. Tam mozes aplikovat rozny swing/groove na jedbnotlive audio aj midi loopy. Dokonca tam ma vzorky roznych groovov, napr. znamy akai mpc swing.
Dalej tam mozes extrahovat groove/swing z akehokolvek loopu a aplikovat na iny.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12784
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: SW na "aplikovanie swing-u na existujuci drumloop"

Příspěvek od dendy » 07 úno 2014 10:37

to vie viacero DAW ... aj Reaper napriklad .. ale mam pocit ze aj Reason presne toto vie - minimalne ta aktualna verzia 7 ..

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: SW na "aplikovanie swing-u na existujuci drumloop"

Příspěvek od dusanmsk » 07 úno 2014 10:52

Diky, preskumam navrhovane varianty.

Uživatelský avatar
EGA
Příspěvky: 99
Registrován: 14 srp 2010 11:40

Re: SW na "aplikovanie swing-u na existujuci drumloop"

Příspěvek od EGA » 09 úno 2014 21:38

ako hovorí sabiani, v abletone to ide asi najľahšie. akonáhle máš na clipe zapnutý warp, môžeš ho ľubovoľne kvantizovať a aplikovať groove / swing. o zvyšok sa už postará sw. v skladbe a aj v stope môžeš mať ľubovoľný počet rôznych groovov.

Odpovědět