Sw pro změnu parametr samplu

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
silencio
Příspěvky: 2
Registrován: 19 dub 2015 21:43

Sw pro změnu parametr samplu

Příspěvek od silencio » 19 dub 2015 22:24

Ahoj.
Používám, respektive si hraju s AKAI MPC500 a mám problém s kompatibilitou samplů. V anglickém manuálu to vypadá, že sample musí mít 44100Hz, 16 bitů linear. Mám spoustu samplů s internetu, ale mají různé, a co je hořší, jiné parametry. 44800Hz, 24/32 bitů hloubku apod. Zkrátka, každý je jiný. Rád bych si je převedl do jednoho kompatibilního formátu. Existuje nějaký sw, který by to uměl a pokud možno hromadně převést samply různých parametrů do jednoho. Mám Sound Forge, ale musím v něm otevřít každý sampl zvlášť, nic víc než uložení v něm neudělám. Snad jsem to napsal srozumitelně. Díky za pomoc.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Sw pro změnu parametr samplu

Příspěvek od Amorph » 19 dub 2015 22:53

sound forge umi asi od verze 8 i davkove zpracovani - je to pod menu Tools->Batch converter

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Sw pro změnu parametr samplu

Příspěvek od demsky » 19 dub 2015 23:04

Batch converter som si uzil od roku 1998 az-az, myslim, ze uz 4ka to mala :-)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Sw pro změnu parametr samplu

Příspěvek od PELF » 19 dub 2015 23:30

Kéž by to uměla už čtyřka :) ale jak píše Amorph, SF umí dávky až od verze 8 (rok 2006)...jo, docela jsme se načekali (u Sony ale nic překvapujícího) http://dspcdn.sonycreativesoftware.com/ ... readme.htm
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Sw pro změnu parametr samplu

Příspěvek od Pytkin » 20 dub 2015 01:33

ja mam tiez pocit , ze som pouzival davky vo verzii 4 .. ja ju kludne dakde najdem na CDcku ..

EDIT : Tak som nasiel to CD .. a Batch Convert je zvlast .. Takze asi nebol sucastou SF4 ale kupoval sa zvlast .. ale urcite som ho pouzival .. tisice wavov som s nim konvertoval ..

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Sw pro změnu parametr samplu

Příspěvek od PELF » 20 dub 2015 07:22

Pak už je jen otázkou za pět bludišťáků, jakou verzi SF používá silencio :)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Sw pro změnu parametr samplu

Příspěvek od demsky » 20 dub 2015 10:16

http://www.soundonsound.com/sos/oct98/articles/pc.htm
The latest update to Sound Forge 4.5 includes Spectrum Analyser and Batch Converter tools, along with extra looping tools for applications such as Acid.

No takze uz 4.5 to mala, je mozne ze 4.0 a starsie to este mali ako doplnok aj s tym CD Architectom alebo Noise Reduction pluginmi. Tiez som som to vyuzival vehementne, kedze som neskladal len hudbu do hier, ale robil aj zvukove efekty :) Usetrilo mi to mraky casu, btw pre silencia je tam aj funkcia insert silence :)

Alternativa je este Awave, ten ma tiez celkom vymakany batch converter, i ked ja som ho vyuzival skor namiesto toho softu Vienna na editovane SoundFontov, pripadne na nejake konverzie bank.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Sw pro změnu parametr samplu

Příspěvek od Amorph » 20 dub 2015 10:24

skoro bych tipnul, ze Audacity bude mit taky batch converetr, ale to jen tipuju. Nicmene je to free, tak to muze vyzkouset.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Sw pro změnu parametr samplu

Příspěvek od demsky » 20 dub 2015 10:43

No, nasiel som na yt nejake videa ohladne batch processingu v Audacity, ale nech sa na mna nehnevaju, chapem, ze je to free, ale fakt je taky problem jednoducho skopirovat napriklad elegantny vizualny styl tej SF 4.5ky, netreba fakt vymyslat nejake nove layouty, lebo ten Audacity vyzera odpudzujuco strasne, to snad 15 rokov dozadu shareware ako bol napriklad Goldwave, alebo prve inkarnacie CoolEditu vyzerali lepsie.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

silencio
Příspěvky: 2
Registrován: 19 dub 2015 21:43

Re: Sw pro změnu parametr samplu

Příspěvek od silencio » 20 dub 2015 11:22

Dík všem za pomoc. Našel jsem to v SF (v10). Jestě jsem na foru AKAI MPC našel program AudioMove, který dělá jen a přesně to.
Mám, snad ne hloupý, dotaz...
... při konverzi v SF musím volit výstup v mono nebo stereo. Když je vstup ve stereo a nastavím výstup na mono, stereo se změní na mono. :shock: :roll: (Je to tak?) Když vstup bude v mono a výstup nastavím na stereo, překonvertuje se mi to na stereo signál? Myslím, jestli se ten mono signál prostě zdvojí. Nebo je to blbost?
AudioMove možnost volby mono/stereo výstupu nemá, proto předpokládám, že zachovává nastavení originálu.

Ty jo, doufám, že se neptám na pitomosti. Jsem opravdu začátečník.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Sw pro změnu parametr samplu

Příspěvek od Amorph » 20 dub 2015 11:38

ptas se dobre. V SF je na prevody mono<->stereo tool channel converter, kde si muzes vybrat jestli se ti mono rozkopiruje nebo da jen do jednoho kanalu, pripadne ze sterea udela mix, nebo se pouzije jen jeden kanal atd. Ale podle me to pouzivat nemusis a pak ti to zachova puvodni pocet kanalu.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Sw pro změnu parametr samplu

Příspěvek od PELF » 20 dub 2015 12:34

demsky píše:http://www.soundonsound.com/sos/oct98/articles/pc.htm
The latest update to Sound Forge 4.5 includes Spectrum Analyser and Batch Converter tools, along with extra looping tools for applications such as Acid.

No takze uz 4.5 to mala, je mozne ze 4.0 a starsie to este mali ako doplnok aj s tym CD Architectom alebo Noise Reduction pluginmi.
Tak to už mi opravdu paměť neslouží, nebo jsem o něm tenkrát nevěděl, protože byl asi standalone a zaregistroval jsem ho až u osmičky.. škoda že nebylo kolem roku 98 audiozone, bych se zeptal... :)
http://www.pcpro.co.uk/reviews/media-so ... nd-forge-8
A new Batch Converter tool applies plug-ins, adds metadata and changes the resolution or format of groups of files. Batch conversion was included in previous versions in the form of a bundled standalone utility; while the new integrated tool offers no extra features, it's a little easier to use.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Sw pro změnu parametr samplu

Příspěvek od demsky » 20 dub 2015 12:49

Ano Channel Converter na to sluzi, tiez sa cudujem ze sa pyta na vysledny format pri resamplingu, jedine ze by si to sejvoval do formatu, ktory nepodporuje stereo a taky vlastne nepoznam, jedine na co si spominam je napriklad to, ze SoundFonty nevedeli stereo vzorky, tak ich rozdelil na 2x mono L/R z ineho formatu. Pri beznych operaciach je celkom handy prave tlacitko mysi nad dolnou listou, kde mas info o bitoch, mono/stereo a frekvencii (vlastne frekvencie si zapamata), ked som chcel pouzit plugin, ktory vedel iba stereo, tak som si mono velmi rychlo dal do sterea, pri ktorom sa da hned navolit ci bude druhy cisty, alebo urobit obidva z mono.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Odpovědět