SW pro zpomalení tempa audia

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Jirin

SW pro zpomalení tempa audia

Příspěvek od Jirin »

Ahoj, hledám nějaký dobrý prográmek na zpomalení audia, nejlépe přímo mp3 souborů.

Potřebuji to na zpomalení nahrávek mluveného slova (kvůli přepisům) a pro cvičení hry na kytaru (zpomalení skladby při učení se technicky náročnějších pasáží).

Ideální by bylo zpomalení tempa beze ztráty kvality zvuku, jako např. u midi instrumentů.

Dělal jsem nějaké pokusy se Sound Forge a nějakými free utilitkami, ale výsledek nebyl nic moc.

Pokud byste někdo věděl o způsobu jak v co nejvyšší kvalitě zpomáit tempo nahrávky tak, aby zůstlala zachována tónina (výška tónu), všechny tipy sem, prosím!

Díky! :)

PELF
Profesionál

Re: SW pro zpomalení tempa audia

Příspěvek od PELF »

./cubase-nuendo/zmena-tempa-audia-bez-zmeny-vysky-t14924.html
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nestacil by pro tvuj ucel jen prehravac? napr. aimp to umi sam o sobe, a kdybys potreboval vetsi kvalitu, protoze ten vestavenej pitch shifter neni nic extra, jde pouzit i vst plugin pres winampovej vst bridge.
jako vst plugin pak muzes pouzit treba quikquak pitchwheel.

dalsi variantou je pouzit nejakej djskej soft, kterej ma pitch shifting navazanej primo na zmenu tempa - tzn. menis tempo, ale ladeni zustava stejne... (traktor atp.)

Jirin

Příspěvek od Jirin »

Nějaké další info jsem našel i tady na fóru:

./zvuk/help-jak-zrychlit-zpomalit-wav-bez-ztraty-kvality-vysledku-t1543.html

Budu pořebovat nějaký čas, abych ty různé nápady, které tu padly a za které děkuji, vyzkoušel ...

Pokud by vás napadlo ještě něco dalšího (ideálně plugin do Sound Forge, který má mnohem lepší algoritmus a moc nemrší zvuk jako ta základní funkce v SF), budu rád! :)

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

V SF jsi zkoušel tenhle starý plugin
Obrázek

nebo tenhle novější?
Obrázek

http://www.sonycreativesoftware.com/aud ... _forge_pro

Osobně mám zkušenost, že nejlepší výsledky dává Prosoniq Time Factory, ten ale už dělá aplikaci jen pro Mac. Na druhou stranu taky svůj algoritmus prodává třetím stranám a najdeš ho tak ve spoustě jiných DAW (viz. výše zmíněné starší diskuze).
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Jirin

Příspěvek od Jirin »

Mám SF ještě z doby, co ho vyvíjeli v Sonic Foundry. Ten má tu funkci integrovanou v sobě (Process -> Time Stretch ...) Pokud touhle funkcí sampl hodně zpomalím (např. o 100% při přepisu mluveného slova), výsledkem je zvuk, který obsahuje echo.

Na tvém druhém obrázku je ta samá funkce z novějšího SF poté, kdy ho koupila firma Sony. Poslechnu si ukázky a uvidím, jestli by kvůli tomuhle jednomu efektu stálo za to přejít na SF10.

V mezičase jsem zkoušel Time Factory II (ver. 2.02 pro PC), ale v porovnání s výstupem SF je to sra.ka. Nevím, nakolik ho v poslední verzi (nyní už pouze pro MAC) vylepšili, ale 400 € bych za takovouhle (z mého pohledu) jednoůčelovou hračku určitě nedal.

Odpovědět