vcera mi to pri sledovani nedalo a vyfotil jsem si tajemny soft kterym v CSI NY provadeli analyzu telefonniho hovoru. V zaberu byl detail na obrazovku se softem, takze je krasne videt co je to a jak to vypada. Samozrejme je mi jasny ze to neni realny SW a ze je to vec vyrobena jako kulisa pro obrazek... nicmene mam pocit, ze ten obrazek ma precijen realny zaklad. V pravo dole je tam totiz jasne videt nekolik stop se MAGIX Samplitude (proto me to zaujalo - bud je to verze 6 profi a nebo je to Music Studio nejake starsi verze ... asi 10). Pak je tam ale spousta dalsich (RTA, nahode zobrazeni WAV formy) ktere nepoznavam. Nepoznate je vy ?
No ty filmové prezentace bych nebral moc vážně. Když třeba ve filmu někdo píše email, píše to z takových klientů a GUI, že takové jsem v životě neviděl
PELF: no, ze pri kazdem ukonu, to je v pohode. Ale to jsou takove specialni masinky, ktere vydavaji zvuky podle toho, jak je kamera zabira, pripadne podle dejoveho kontextu!
Ovšem vrcholný neodmyslitelný výkon ve filmech je když k nějakému neproniknutelně zakodovanému počítači/systému přijde nějaký hacker nebo podobně zběhlý člověk a začne do toho okamžitě bezhlavě tukat 300 uderů za minutu všemi deseti (kdy se na obrazovce postupně objevují obrazy systému) - a za 15 vteřin to všechno odkoduje a prolomí
(proč do toho videa s demonstrací nerealistických zvuků nechali hrát tu hlasitou hudbu je ovšem otázka
JInak v tom videu zapoměli na samozřejmé napísknutí mikrofonu, když řečník příjde a taky klasika vrzající vodovodní kohouty.
Jsem ještě nezažil ve filmu normální funkční kohoutek
Ivo: jo, to je takovy:
Prosim vas, vy jste hacker?
Ano, co byste potreovali otevrit?
No jen tady ten terminal do petnagonu a pres nej otevrit dvere do tamhlety garaze na druhy strane ulice. A fofrem!
Jasne, dejte mi pet vterin, je to sice nemozne, ale konecne muzu ukazat co ve mne je! Cely zivot jsme snil o tom, ze jako jacker najdu svoje misto ve spolecnosti a udelam neco pro dobro skupiny neznamych lidi, ktere nahodou potkam...
Nejlepsi je zvetsovani malych rozmazanych fotek, kde se pak pomoci superspesl softwaru z jednoho pixlu vylihne cela znacka auta Asi to ale vyzaduje nejakou externi jasnovideckou kartu