Textová nápověda na podiu.
Textová nápověda na podiu.
Co se používá za software při live hraní jako nápověda textu.Jde to třeba ovládat přes midi?
Re: Textová nápověda na podiu.
ja myslim ze bezna citacka .. alebo v dnesnej dobe by som pouzil HD prehravac .. s obrazom moze byt nahratych aj 6 kanalov zvuku .. klik, dake podklady , vocaly ..
No zkoušel jsem hodně programů,ale právě při živým vystupování kde se midi nepoušívá jsem viděl kde se na notebooku namačkalo číslo a hned tam byl text.A byl to tak jednoduchej prográek.Třeba word to umí taky ale je už to složitý.
Pokud jsi šikovný (a klávesák) , můžeš si poslat text přes midi (sysEx) přímo na display kláves.
tak hlavne ide o to , ci ti staci vidiet cely text naraz (cize male pismena) alebo chcel realnu citacku , ktoru ale potom niekto ovlada ..
ano ano.Jedná se o to aba zpěvák měl čtecí monitor mezi odposlechovýma tak jeko to má třeba Bruce Springsteen a jiní.Ale spíše si ho mohl ovládat sám.Třeba pedálem.Nebo numerickou klávesnicí.No musím přemýšlet a já na něco přijdu.
Kolega ma polozeny na stojanku notebook, ktery je otoceny tak, aby obraz byl na vysku.
Noty si tusim prehrava jako PDF v Acrobat Readeru. Stranky otaci jednou klavesou.
Noty si tusim prehrava jako PDF v Acrobat Readeru. Stranky otaci jednou klavesou.
- Tranzistor
Taky se to da vyresit v PowerPointu. Full screen, cerny pozadi, bila pismenka, co stranka to vers, je to na podiu suprove citelny. Takhle to ma vyreseny treba Kabat
Nutno podotknout ze maj na to cloveka, kterej jim to tam obraci. Zase idealni reseni, kdyz se nejeda na midi klik. Teoreticky by to zvladal zpevak sam, listu je se sipkou nahoru, dolu...

Na Live hranie existuje super soft Stage Tracker ktory zobrazuje aj texty. Prehrava simultanne 8 stereo trackov alebo MIDI alebo video. ma to ovladanie na externy command. atd.
delayko : vie audio spolu s midi synchronne ? alebo len jedno alebo druhe ?
vsetko je synchronne dokonca aj video a texty. Teda spustis multitrack v jednej stope audio, v dalsej MIDI, V dalsej video synchronne spolu. Pouzili sme to pre jednu nemenovanu slovensku kapelu na turne s menovanym Nazaretom. Je to skratka bomba teraz robim na to preklad. bubenik si to moze spustat stlacenim pedalu. a stoji to padesat evri
na koncerte vaznej hudby, kde si violoncelistka a klaviristka pocas hrania otacali notove listy, sa mi tato tema zdala byt zbytocne pretechnizovana. Ved text jednej pesnicky vo velkom fonte sa iste zmesti na A4-ku
delayko : wow .. super vec ..
Jo jo super vec ...o tomto so vobec nevedel.....este keby to niekto urobil na ipad.....
upozornujem. ten stagetracker nie je pre klvaviristov co otacaju noty