Tip na nahrávadlo mixu ve Windows?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Tip na nahrávadlo mixu ve Windows?

Příspěvek od SadLuck » 24 kvě 2012 00:23

Hledám nějakou utilitku, která umí ve win7 jednoduše nahrávat přehrávaný zvuk (z browseru, z winampu.. atd atd). Vím že to uměl replay media catcher a umí to nějaké ty programy nahrávající dění na obrazovce, ale já bych rád něco opravdu jednoduchého, malého. V DAW mám v nastavení vstupu na výběr jen ze vstupů karty, takže nevím, jak nahrávat mix ve Windows.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Tip na nahrávadlo mixu ve Windows?

Příspěvek od Kermitak » 24 kvě 2012 01:25

Nektery karty umi nahravat svy vystupy (treba RME), jinak muzes zkusit treba total recorder.

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Re: Tip na nahrávadlo mixu ve Windows?

Příspěvek od SadLuck » 24 kvě 2012 10:34

Mám tu RME RPM, takže asi zkusím zkonzultovat manuál :) danke..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Tip na nahrávadlo mixu ve Windows?

Příspěvek od Pytkin » 24 kvě 2012 10:52

v studiu sme na RME museli prepojit VYSTUP->VSTUP aby sme vedeli nahravat vystup .. resp. sme mo potrebovali poslat do skype , aby zvukar mohol nahravat aj na dialku ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Tip na nahrávadlo mixu ve Windows?

Příspěvek od Kermitak » 24 kvě 2012 10:57

A proc jste si neudelali loopback v total mixu?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Tip na nahrávadlo mixu ve Windows?

Příspěvek od Pytkin » 24 kvě 2012 11:02

kermitak : neprisli sme na to , ako sa to da .. da sa to ?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Tip na nahrávadlo mixu ve Windows?

Příspěvek od Kermitak » 24 kvě 2012 15:31

Podrzis CTRL a kliknes na ten bilej cudlik se jmenem kanalu v posledni rade (HW OUTPUT). Ten bez CTRL rozsvitis oranzove, s CTRL by se mel rozsvitit cervene a udelat loopback (taky je dobry mit aktualni firmware v karte a totalmix, protoze to tam pridali az relativne nedavno). Neni to ale implementovane na vsech RME kartach a priznam se, ze ted nevim, jestli jsem to zkousel na svy stary HDSP 9632, nebo na soucasny HDSPe AES, nicmene na jedny z nich to fungovalo (nejsem ted doma, tak nemuzu overit, na ktery). Na HDSP 9652 to pry nefunguje (mam takovy pocit, ze jsi kdysi nekde psal, ze zrovna tyhle pouzivate).

Nektere nejnovejsi RME karty, ktere maji Total Mix FX tam uz na to maji primo tlacitko pojmenovane loopback.

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Re: Tip na nahrávadlo mixu ve Windows?

Příspěvek od SadLuck » 24 kvě 2012 15:50

Jsi můj hrdina! Funguje to. Asi by opravdu stálo za to víc prozkoumat možnosti toho RME mixu, bůhví, co se tam ještě skrývá za užitečnosti :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Tip na nahrávadlo mixu ve Windows?

Příspěvek od Pytkin » 24 kvě 2012 16:08

Kermitak : HDSPe AES mame v studiu .. kupovana pred par mesiacmi .. takze to by malo byt OK .. toto som ani nevedel ze to ide .. v kazdom pripade som to vyriesil jednoducho zapojenim jedneho paru vystupu AES do vstupu a funguje :)

Odpovědět