TIP: vychytávka pre sampleristov (Ableton, Logic, Cubase...)

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

TIP: vychytávka pre sampleristov (Ableton, Logic, Cubase...)

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 17 dub 2016 15:15

Super tip hlavne pre tých čo používajú sample na bicie, ale aj celkovo dobrý postup..
https://www.facebook.com/seantyasmusic/ ... 778384808/
(video je z FB, na YT som to nenašiel)

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: TIP: vychytávka pre sampleristov (Ableton, Logic, Cubase

Příspěvek od Stan » 17 dub 2016 21:36

Tohle je dost primitivni, spise jen nejzakladnejsi produkcni tip. Mozna je i v manualu. Ja by jsem mel jen drobnou technickou poznamku o ktery se vubec nezminoval, a to ze 128 samplu je uplne zbytecny a navic se tento pocet da vyuzivat jen pri hotovych samplech na kterych nebudes chtit nic menit, kdyz je budes potrebovat doladit tak se s tim neda moc udelat. Lepsi je jeden sampl dat na 2-3 noty. Zmena Pitch je minimalni a s doladedim se da lepe pracovat.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: TIP: vychytávka pre sampleristov (Ableton, Logic, Cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 17 dub 2016 22:12

Ja sem si pred casem koupil nekolik bank kicku in key tzn. solidni samply s oznacenou notou a kdyz delam skladbu, tak si podle key vybiram kick. Ale stejne to pak clovek musi ladit v kontextu basy atd.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: TIP: vychytávka pre sampleristov (Ableton, Logic, Cubase

Příspěvek od Stan » 17 dub 2016 22:26

Presne tak, to ze je to v klici neznamena ze se s tim nemusi nic delat. Vetsinou se v tom clovek stejne rejpe :) Navic kdyz pak budes chtit navrstvit dva samply z tyhle sady (ve stejnem klici) aby jsi si vytvoril svuj unikatni tak se doladovani nevyhnes tak jako tak.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: TIP: vychytávka pre sampleristov (Ableton, Logic, Cubase

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 19 dub 2016 21:29

mne išlo prave presne o to aby som mal na každej klavese jeden originalny/newarpovaný sampel.. potreboval som takto rozhodit asi 200zvukov do niekolkých bank, sample si nahravam sam a budu pribudat dalšie, takže takato pomocka mi prišla ako super nápad!
včera som ale zistil že v mojom prípade mi to nepomože, lebo ja to tak potrebujem v instrument racku.. kde ked to spravim týmto sposobom tak sample mi to automaticky transponuje na danú notu a to prave nechcem, zatial mi zostáva robit to všetko ručne, alebo nepohodlnou obklukou cez drum rack :|

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: TIP: vychytávka pre sampleristov (Ableton, Logic, Cubase

Příspěvek od Stan » 19 dub 2016 23:04

Nevim ceho presne chces dosahnout ale pokud chces nacpat 128 samplu a kazdy na vlasni klavesu tak tady je hodne jednoduchy zakladni postup popsany. Sice tam vyuziva drum rack ale neni potreba pro vystaveni sampleru s urcitou bankou zvuku. Ale opravdu nevim co chces udelat, tak nevim jestli myslis tohle.
Podobny postup je naprilad i u LPX

Odpovědět