Top 19 DAW - Hitparada Musicradar.com

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
dendy

Top 19 DAW - Hitparada Musicradar.com

Příspěvek od dendy »

Zaujimave vysledky, niektore ma dost prekvapili, prvych 5 miest (hlavne poradie) ma prekvapilo uplne, sranda ze Reaper predbehol aj Cubase.. hlavne prve miesto velke prekvapenie pre mna ...

http://www.musicradar.com/tuition/tech/ ... y-238905/2

Stan

Re: Top 19 DAW - Hitparada Musicradar.com

Příspěvek od Stan »

Ja se moc nedivim, Reaper toho umi dost a je podstatne levnejsi nez Cubase, jen nevim proc tam zaradili Renoise to neni DAW ale tracker. Ableton je jasny, tenhle zebricek je zalozeny na volbe ctenaru takze to odrazi co lidi pouzivaji doma. Dost lidi dela elektronickou hudbu pomoci loopu a presetu a Live je v teto oblasti dost silny nastroj. Uvidime kam se posune za 2 roky Bitwig. Asi neohrozi LIVE ale muze odsunout FL studio i kdyz FLS je velmi popularni DAW. Ja jsem zkousel REAPER tak pred rokem a nesednul mi, asi proto ze jsem linej se ucit dalsi DAW ale urcite za tu cenu je vice nez dobry klidne by si mohly rici vic.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Navic vetsina EDM lidi zacina skladanim setu a mash upu a na to je ableton nejlepsi a kdyz uz umi v nem a chteji zacit skladat, tak proc by se ucili jiny DAW? Logic je jasnej kvuli Macu a jejich popularite venku...

dendy

Příspěvek od dendy »

renoise uz zdaleka nieje "obycajny" tracker.. je to vyspele daw ktore ma trackerovsky sekvencer... ale rozhodne to daw podla mna je...

kuba

Příspěvek od kuba »

Vlastně jsem dost překvapen, že Cubase není o jednu a půl délky první.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Mna to ani neprekvapkalo :) a aj to vyvracia do istej miery reci o tom ze ma ableton plochy zvuk :))))

dendy

Příspěvek od dendy »

vedel som ze ty sa budes tesit z 1 miesta :)))

Kelley

Příspěvek od Kelley »

Ableton se tlačí hlavně jako bundle software, Logic je hlavní tahoun na Applech, Reaper se dá opatřit jedním klikem myši a je de facto zdarma, Cubase je stará struktura, které se hned tak hudební svět nezbaví ;-), Presonus - žhavá novinka se základní verzí zdarma, FL Studio - stará electronic music klasika, Reason - hračka pro fajnšmekry, Sonar (no, aspoň že se vešel do první desítky), poměrně agilní firma s aktivními vývojáři, Pro Tools - (koukám že jsou za Sonarem), holt už nejsou co bývaly a M-Audio už je nebundluje :-) . Zybtek jsou exoti... Kampak se poděl Adobe Audition ?

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

S tím Auditionem by mě to taky zajímalo. Strávil jsem s tím roky a měl jsem pocit, že už je to dávno retro. Ale zdá se, že vydávaj nové verze celkem pravidelně a teď je to součást Adobe Cloudu:

https://creative.adobe.com/cs/products/audition

Myslím, že našlápnuto měli (ještě jako Cool Edit) dobře. Bylo to strašně přehledné a funkční. Nějak ale nezvládli nástup VST.

wire

Příspěvek od wire »

Já hlasoval pro Tracktion... za tu cenu s integrovaným melodyne a pro mě osobně nejvíc nejlepší featurou na světě a to step sequencer tracky, to je prostě pecka o který by se mělo imho víc vědět... :)

Odpovědět