TOP VST / AU filtr plug in pro PC / MAC
TOP VST / AU filtr plug in pro PC / MAC
Ahoj,
jaký je Váš neojoblíbenější filtr plug in?
Přemýšlím jaký koupit na MACa, ale který bych mohl zatím používat i na PC.
Požadavky jsou následující:
- MAC / PC platforma VST / AU
- jednoduchý LP / HP filtr s možností cut off, resonance
- možnost změnit strmost filtru db/oct
a hlavně, co nejnižší vliv na zmršení vstupního signálu
Já tedy běžně filtr na stopách bypassuju, protože vždycky mi to mršilo vstupní signál.. HP filtr i když nezabíral, tak ubíral basy, LP zase výšky i když nezabíral cut off.
Využívat ho chci hlavně na Cut off ruzných group nebo cut off efekty nástrojů tzn. hodně automatizovat.
Nějaký tip? Nebo dnes už i nativní věci v DAW jsou kvalitní?
V cubase je TONIC, v Logicu taky něco je, ale co zvuk? Tonic dělá přesně to, že ho musím bypassovat jinak mrší zvuk.
jaký je Váš neojoblíbenější filtr plug in?
Přemýšlím jaký koupit na MACa, ale který bych mohl zatím používat i na PC.
Požadavky jsou následující:
- MAC / PC platforma VST / AU
- jednoduchý LP / HP filtr s možností cut off, resonance
- možnost změnit strmost filtru db/oct
a hlavně, co nejnižší vliv na zmršení vstupního signálu
Já tedy běžně filtr na stopách bypassuju, protože vždycky mi to mršilo vstupní signál.. HP filtr i když nezabíral, tak ubíral basy, LP zase výšky i když nezabíral cut off.
Využívat ho chci hlavně na Cut off ruzných group nebo cut off efekty nástrojů tzn. hodně automatizovat.
Nějaký tip? Nebo dnes už i nativní věci v DAW jsou kvalitní?
V cubase je TONIC, v Logicu taky něco je, ale co zvuk? Tonic dělá přesně to, že ho musím bypassovat jinak mrší zvuk.
Re: TOP VST / AU filtr plug in pro PC / MAC
jo v logicu je plugin 'Autofilter'
... podla mna je dost v pohode, slusny..
este ma napada tento jednoduchy ale vybrone hrajuci filter http://www.fabfilter.com/products/micro ... er-plug-in pouzivam ho aj na ipade v Aurii ..
este ma napada tento jednoduchy ale vybrone hrajuci filter http://www.fabfilter.com/products/micro ... er-plug-in pouzivam ho aj na ipade v Aurii ..
ten logicovskej sem se nikdy nenaucil pouzivat ja osobne, ale micron nebo simplon nebo jak se jmenujou od fabfiltru jsou super..
Ten Fab filter vypada dobre a za 29€ taky slusna cena. Diky za tip!
prvotsky - ale ved ten logicacky vobec nieje tazky... na prvy pohlad sa zda ze na cloveka vybavne hafo knobov, ale v podsate v zakladnom nastaveni proste tocis napravo hore cuttoff / reso a ine ta nazaujima
)))
hra velmi slusne, fajn je to 'fatness' co je dole pod cutoff/reso, to meni spravanie sa rezonancie (cim viac pridas fatness, tym menej sa ti 'stisuje' zvuk ked pridavas rezonanciu)
tozhodne by som my dal sancu

hra velmi slusne, fajn je to 'fatness' co je dole pod cutoff/reso, to meni spravanie sa rezonancie (cim viac pridas fatness, tym menej sa ti 'stisuje' zvuk ked pridavas rezonanciu)
tozhodne by som my dal sancu
Mě osobně se libí soundtoys filter freak
nebo cytomic drop

nebo cytomic drop

Taky nevypadá špatně, ale na mě možná zbytečně moc funkcí. K čemu vkládat žravý plug in, když z něj využiju dvě funkce.
cobolt: drop neznam, diky 

filtry od sugar bytes jsou brutální bujón
buscuit: ten drop je takovej hůře zvladatelnější, ale umí zajímavý věci. Jinak na čistý ořezávaní se mi líbil hodně Flux epure připadal mi, že je hodně čistej!

Tak to už jsme u EQ. Mě šlo předně o to kroutit knoflíkem a dělat CUT OFF efekt. Zatím se mi nejvíc líbí ten fab filter a ten vengeance, protože ma LP i HP filtr v jednom, takže v části treku, kde potřebuju HP, tak automatizuju HP a zase v jiný LP a to vše s jendím plug inem, takhle jsem musel používat dva. Otázka je, jaký to má sound.. zkusím sehnat někde nějaký demo.
jo este aby toho nebolo malo tak
Tone2 BiFilter

http://www.tone2.com/html/bifilter2_vst ... lugin.html
ten som tiez mal a bol som s nim VELMI spokojny .. vyhoda je ze ma viacero typov ovedrvie (velmi kvalitnych) a hlavne - pozri si ten list typov filtrov co to vie, ten je myslim absolutne bezkonkurencny .. a co sa tyka kvality, za tento filter dam aj ruku do ohna, je fakt spickovy
Tone2 BiFilter

http://www.tone2.com/html/bifilter2_vst ... lugin.html
ten som tiez mal a bol som s nim VELMI spokojny .. vyhoda je ze ma viacero typov ovedrvie (velmi kvalitnych) a hlavne - pozri si ten list typov filtrov co to vie, ten je myslim absolutne bezkonkurencny .. a co sa tyka kvality, za tento filter dam aj ruku do ohna, je fakt spickovy
tom-thak: jeste me tak napada - zkousel si nekdy pouzit filtr z ticka? je jich tam pozehnane a "hrajou" mi vsechny hezky. jinak ja mam treba na filtr na stope rad frohmage - to jesuper jednoducha funkcni vec z myho pohledu - no a zadarmo k tomu 
jinak ten tone2 filter byl free s nejakym vydanim cm

jinak ten tone2 filter byl free s nejakym vydanim cm
Tone2 BiFilter2 byl dokonce úplně zdarma. Tuším loni v létě/na podzim jste si mohli na facebooku vybrat jestli chcete zdarma tento filtr nebo Firebird+. Kdo vybral filtr, nemusel smutnit, protože o pár měsíců později byl Firebird+ už freeware.