Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM
Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM
Zdravím,
Snažil jsem se to tady najít, ale nějak se nevedlo. Určitě se to někomu stalo. Dřív jsem jel z Traktor DJ Studia 3, tam
se tento problém snad vůbec nestával a když už tak velmi ojediněle ( to se stává přece i normálně, že BPM v nějakých zmatených
skladbách nejde rozpoznat). Teď jsem zkoušel jak Trakto PRO 1, tak teď Traktor PRO 2 dema a u určitejch skladeb i když má skaldba 130 BPM,
tak to napíše 190 BPM. Přitom když to otevřu v tý 3 Studio je to v pohodě... Nějak by to ani nevadilo, ale nejde to moc dorovnávat a dělá to bordel.
Je na to nějakej způsob? Stalo se to někomu? Díky a hezké odpoledne...
Snažil jsem se to tady najít, ale nějak se nevedlo. Určitě se to někomu stalo. Dřív jsem jel z Traktor DJ Studia 3, tam
se tento problém snad vůbec nestával a když už tak velmi ojediněle ( to se stává přece i normálně, že BPM v nějakých zmatených
skladbách nejde rozpoznat). Teď jsem zkoušel jak Trakto PRO 1, tak teď Traktor PRO 2 dema a u určitejch skladeb i když má skaldba 130 BPM,
tak to napíše 190 BPM. Přitom když to otevřu v tý 3 Studio je to v pohodě... Nějak by to ani nevadilo, ale nejde to moc dorovnávat a dělá to bordel.
Je na to nějakej způsob? Stalo se to někomu? Díky a hezké odpoledne...
....:::: DJ Dave ::::....
Re: Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM
Ak si alespon trochu schopny dj, tak ziadne pocitadlo bpm nepotrebujes. A ak si len nedavno zacal mixovat,tak na to za chvilinku prides 

Presne takovou odpoved jsem cekal, o to mi nejde, spis me zajima v cem je problem..
Mozno sa snazia verne napodobit playere kde to tiez zrovna neukazuje presne. TucTuc styly neratam.
Asi mas pravdu, ale vim ze treba u urcitejch pultu se tomu dalso pomoct. Mackal si beat na beat az se to chytlo.
Traktor asi nic nema.
Traktor asi nic nema.
evidentne vubec nevis o cem mluvis..Marinada píše:Ak si alespon trochu schopny dj, tak ziadne pocitadlo bpm nepotrebujes. A ak si len nedavno zacal mixovat,tak na to za chvilinku prides
dave: pouzivam pro ve verzi 1, nemel jsem duvod prechazet na 2 - resp. nevidim duvod proc jim zas platit..
kazdopadne vse ohledne detekce bpm funguje v poradku, vlastne perfektne - osobne si u tracku nastavuju presny misto, okud chci polozit mrizku a track lockuju (bpm 100%).
osobne mam spis ale dojem, ze vic nez chyba v traktoru, bude chyba u tebe - neumis pracovat s mrizkou...
Naposledy upravil(a) biscuit dne 05 kvě 2011 14:42, celkem upraveno 1 x.
v tom ze RMS profil dotycnej nahravky je taky, ze spicky nelezia len na hlavnych dobach ale aj medzi nimi. to potom vedie k tomu ze soft si urobi hlavne doby aj z tych slabych a bpm rastie. ze ti sw urci nizsie bpm nez je skutocne, sa moc casto nestavaDJDave píše:Presne takovou odpoved jsem cekal, o to mi nejde, spis me zajima v cem je problem..
problem je samozrejme hlavne s lamanymi rytmami, jazzom, dnb, breakbeatom atd... rovne styly ako techno alebo klasicky house nezvyknu byt problem, tie maju kopak vzdy na prvu dobu a na druhu skoro nikdy
hosi, traktor ma detekci nejlepsi na svete.. hraju i breakbeaty a nemam problem - samozrejme je to ale i o lidskym faktoru a o tom, umet s tim zachazet. jedinej problem nastava, kdyz je track analogove masterovanej pomoci pasu a tempo kolisa - to je potom hotovo..
proste celej problem je, ze traktor neurcuje bpm, to ma urcit uzivatel, traktor ma jen pokrocilou autodetekci, ale ta ma jen ulehcovat praci, ne rozhodovat!
proste celej problem je, ze traktor neurcuje bpm, to ma urcit uzivatel, traktor ma jen pokrocilou autodetekci, ale ta ma jen ulehcovat praci, ne rozhodovat!
Naposledy upravil(a) biscuit dne 05 kvě 2011 14:48, celkem upraveno 1 x.
biscuit - přesně tak !!! Neumim pracovat s mřížkou, já myslel že to bude někde v tom. Nějakej stručnej rychlej návod, pár slov?
Děkuji
Kex - souhlas, když už tak BPM je větší. Mám na mysli pouze rovný beaty tam by to neměl být problém.
Jenom tě nechápu, že na rovnejch beatech je kopák určitě na první dobu ale zní i druhou, třetí čtvrtou, teda většinou .?.
Děkuji
Kex - souhlas, když už tak BPM je větší. Mám na mysli pouze rovný beaty tam by to neměl být problém.
Jenom tě nechápu, že na rovnejch beatech je kopák určitě na první dobu ale zní i druhou, třetí čtvrtou, teda většinou .?.
http://www.youtube.com/watch?v=pAW8X9RSt7A
http://www.youtube.com/watch?v=lIxl5954ib4
Sice je to dělané ve starší verzi Traktoru, ale funguje to úplně stejně i ve 2ce
http://www.youtube.com/watch?v=lIxl5954ib4
Sice je to dělané ve starší verzi Traktoru, ale funguje to úplně stejně i ve 2ce

druhej tutorial je to "know how"