Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM

Příspěvek od DJDave » 05 kvě 2011 13:24

Zdravím,

Snažil jsem se to tady najít, ale nějak se nevedlo. Určitě se to někomu stalo. Dřív jsem jel z Traktor DJ Studia 3, tam
se tento problém snad vůbec nestával a když už tak velmi ojediněle ( to se stává přece i normálně, že BPM v nějakých zmatených
skladbách nejde rozpoznat). Teď jsem zkoušel jak Trakto PRO 1, tak teď Traktor PRO 2 dema a u určitejch skladeb i když má skaldba 130 BPM,
tak to napíše 190 BPM. Přitom když to otevřu v tý 3 Studio je to v pohodě... Nějak by to ani nevadilo, ale nejde to moc dorovnávat a dělá to bordel.

Je na to nějakej způsob? Stalo se to někomu? Díky a hezké odpoledne...
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
Marinada
Příspěvky: 53
Registrován: 25 bře 2011 08:31

Re: Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM

Příspěvek od Marinada » 05 kvě 2011 13:39

Ak si alespon trochu schopny dj, tak ziadne pocitadlo bpm nepotrebujes. A ak si len nedavno zacal mixovat,tak na to za chvilinku prides ;-)

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Re: Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM

Příspěvek od DJDave » 05 kvě 2011 13:46

Presne takovou odpoved jsem cekal, o to mi nejde, spis me zajima v cem je problem..
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
Marinada
Příspěvky: 53
Registrován: 25 bře 2011 08:31

Re: Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM

Příspěvek od Marinada » 05 kvě 2011 14:00

Mozno sa snazia verne napodobit playere kde to tiez zrovna neukazuje presne. TucTuc styly neratam.

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Re: Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM

Příspěvek od DJDave » 05 kvě 2011 14:38

Asi mas pravdu, ale vim ze treba u urcitejch pultu se tomu dalso pomoct. Mackal si beat na beat az se to chytlo.
Traktor asi nic nema.
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM

Příspěvek od biscuit » 05 kvě 2011 14:41

Marinada píše:Ak si alespon trochu schopny dj, tak ziadne pocitadlo bpm nepotrebujes. A ak si len nedavno zacal mixovat,tak na to za chvilinku prides ;-)
evidentne vubec nevis o cem mluvis..

dave: pouzivam pro ve verzi 1, nemel jsem duvod prechazet na 2 - resp. nevidim duvod proc jim zas platit..
kazdopadne vse ohledne detekce bpm funguje v poradku, vlastne perfektne - osobne si u tracku nastavuju presny misto, okud chci polozit mrizku a track lockuju (bpm 100%).
osobne mam spis ale dojem, ze vic nez chyba v traktoru, bude chyba u tebe - neumis pracovat s mrizkou...
Naposledy upravil(a) biscuit dne 05 kvě 2011 14:42, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM

Příspěvek od kexik » 05 kvě 2011 14:41

DJDave píše:Presne takovou odpoved jsem cekal, o to mi nejde, spis me zajima v cem je problem..
v tom ze RMS profil dotycnej nahravky je taky, ze spicky nelezia len na hlavnych dobach ale aj medzi nimi. to potom vedie k tomu ze soft si urobi hlavne doby aj z tych slabych a bpm rastie. ze ti sw urci nizsie bpm nez je skutocne, sa moc casto nestava
problem je samozrejme hlavne s lamanymi rytmami, jazzom, dnb, breakbeatom atd... rovne styly ako techno alebo klasicky house nezvyknu byt problem, tie maju kopak vzdy na prvu dobu a na druhu skoro nikdy

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM

Příspěvek od biscuit » 05 kvě 2011 14:45

hosi, traktor ma detekci nejlepsi na svete.. hraju i breakbeaty a nemam problem - samozrejme je to ale i o lidskym faktoru a o tom, umet s tim zachazet. jedinej problem nastava, kdyz je track analogove masterovanej pomoci pasu a tempo kolisa - to je potom hotovo..

proste celej problem je, ze traktor neurcuje bpm, to ma urcit uzivatel, traktor ma jen pokrocilou autodetekci, ale ta ma jen ulehcovat praci, ne rozhodovat!
Naposledy upravil(a) biscuit dne 05 kvě 2011 14:48, celkem upraveno 1 x.

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Re: Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM

Příspěvek od DJDave » 05 kvě 2011 14:48

biscuit - přesně tak !!! Neumim pracovat s mřížkou, já myslel že to bude někde v tom. Nějakej stručnej rychlej návod, pár slov?

Děkuji

Kex - souhlas, když už tak BPM je větší. Mám na mysli pouze rovný beaty tam by to neměl být problém.
Jenom tě nechápu, že na rovnejch beatech je kopák určitě na první dobu ale zní i druhou, třetí čtvrtou, teda většinou .?.
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM

Příspěvek od biscuit » 05 kvě 2011 15:05

mas pm

Uživatelský avatar
JohnyDeza
Příspěvky: 130
Registrován: 17 říj 2010 11:36

Re: Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM

Příspěvek od JohnyDeza » 06 kvě 2011 07:24

http://www.youtube.com/watch?v=pAW8X9RSt7A
http://www.youtube.com/watch?v=lIxl5954ib4

Sice je to dělané ve starší verzi Traktoru, ale funguje to úplně stejně i ve 2ce :wink:

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Traktor 2 PRO problém - špastně určuje BPM

Příspěvek od biscuit » 06 kvě 2011 10:04

druhej tutorial je to "know how"

Odpovědět