UAD - Precision Maximizer, Precision De-Esser

Ostatní audio software, obecná diskuse
Pytkin
Moderátor

UAD - Precision Maximizer, Precision De-Esser

Příspěvek od Pytkin »

Uzivatelia UAD .. Aj vy ste si vsimli , ze vzdy ked posle universal audio dake promo kupony , tak par dni pred koncom obdobia, za ktore ich treba minut , vydaju nove drivery s novymi efektami ???

Opat sa situacia opakuje (tento rok uz treti krat?)

Precision Maximizer
Obrázek
http://www.uaudio.com/products/software ... index.html

Precision De-Esser
Obrázek
http://www.uaudio.com/products/software ... index.html

velvet

Příspěvek od velvet »

Jooo? Kdy rozesílali ten poslední? Já mám jen nějakej z května na USD 50,- za koupi několika jejichch pluginů (což mi je podezřelý, jelikož jsem je kupoval už hooodně dávno) a je snad časově neomezen...

Nicméně do de-esseru jdu hned. Přesně to jsem si přál - dobrý de-esser mi scházel. Nehodlal jsem kupovat nějakou bundlovačku od Waves jen kvůli de-esseru (ať již Rdeesseru, nebo tomu staršímu "modelu"...), tak
jsem deessoval ponejvíce hardwarem a key(sidechain) inputem
milerád použiju pluginu, pokud bude dobrá- a to snad UAD jo, ne ? :)

moc dobrá zpráva!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

velvet : v auguste posielali do konca septembra .. 50USD x pocet kariet a dalsia akcia , zlava 199 USD pri kupe 2 NEVE pluginov .. Tak som kupil EQ + comp za 200 USD miesto za 500 .. to sa da ..
Naposledy upravil(a) Pytkin dne 25 zář 2007 23:10, celkem upraveno 1 x.

velvet

Příspěvek od velvet »

jo jo, to se faqt da!
jsem zjistil, že muj původní kupon je již outdated - a mám v platnosti jen jiný na 50 USD a to do konce září.
čili škoda, že nebyly v platnosti oba, de-esser by byl zcela free
ale jsem neváhal - ihned de esser zaplatil (zítra už bych zapomněl a v říjnu, po vypršení dema bych si nadával, že jsem moh'ušetřit tisíc...)

mám tu firmu docela rád ;) udělali mi s tím de-esserem fakt radost
kolikrát jsem si říkal, jestli zaplatím nějakou tu bundle Wavesům kvůli těm jejich de-esserum...
si blahořečim teď....
takový peníze chtěl!
zlatý UAD - de-esser "za pade" doláčů ( a při dnnešním kurzu) - to je zlatý!
dík za tip!

syncro

Příspěvek od syncro »

velvet: Úplně stejně jsem si chtěl koupit Waves Renaissance kvůli RenDeEsseru. Deesser v Logicu je totiž naprd a freewarový Spitfish mi buhvíproč na mém G5 nepracuje korektně. Včera se to ale vyřešilo nákupem Precision Deesseru, který po večerním zkoušení vykouzlil na mé tváři spokojený úsměv. Navíc, narozdíl od většiny nových UAD plugin, není ani nijak náročný na DSP. Co se zvuku týče, líbí se mi moc... Takže majitelům UAD mohu jen doporučit.

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Ja po de-esserech moc casto nesahnu. Zalezi ale od problemu samozrejme.

pokud ale de-esser potrebuju pouzivam ke spokojenosti 3 ktery maj kazdej jinej zvuk i charakter potlaceni.

1. Sony Oxford
2. Steinberg/SPL deesser
3. Spitfish

syncro

Příspěvek od syncro »

EW: Také je nepotřebuji moc často, nicméně už se mi několikrát dobrý deesser hodil a musel jsem to řešit sidechainovaným kompresorem, což je samozřejmě možné, leč poněkud "nepraktické". Spitfish mi bohužel trošku "blbne" na stopách, které se skládají z více takes a tak mi tenhle Precision DS přišel vhod, navíc za tu cenu je zlatý...

SPL se mi líbil nejvíc (měl jsem půjčený HW), ale cena a možnost více instancí hovoří v tomto případě pro SW.

Saša
GunJah Records

matucha

Příspěvek od matucha »

Zajimavy, pro me je de-esser zakladni soucasti v mixu vokalu, i sebelip sejmutej vokal ma obcas neco vytrcenyho (tam se to teda da sundat manualne strihem a ztlumenim), ale jakmile potrebuju nejakej hodne svetlej (rozumej bright) a nakomprimovanej hlas, tak se bez kontroly nad eskama neobejdu (ie spoty).

Bohuzel jsem $50 kupon nestih pouzit, protoze mi prosla karta ;(.

syncro

Příspěvek od syncro »

matucha: Nedělám spoty, ale co se muziky týče, tak jsou hlasy, kde deesser nepotřebuji vůbec, ať se děje co se děje. Pak jsou hlasy, kde se to dá vyřešit mikrofonem a umístěním. A také jsou hlasy, kde se můžu uumísťovat a uvybírat, ale stejně na ně musím použít deesser. Případ od případu, pecku od pecky...

Saša
GunJah Records

ECSON WALDES
Profesionál

Ja bych potrenoval DeEsser respektive cistej SideChaine Compressor kterej umi rozlisovat RMS nebo Peak uroven signalu.

matucha

Příspěvek od matucha »

Tim oxfordem s sidechainem to urcite poresit pujde, stejne tak nejakou multibandou, ale dobre navrzenej de-ess je proste hodne uzitecnej

Mikrakem a pozici je samozrejme potreba zacit a tech par minut se rozhodne vyplati (clovek pak nestravi hodinu opravovanim). Jinak souhlas, nekdy je to vpoho, jindy to de jenom zmirnit.

Voiceover je dost specifickej tim, ze ma byt agresivni a intenzivni, ze je to prakticky jenom hlas vpodstate az do 0dBs a pod tim nekde dole hudba, coz se v hudbe deje jinak. Tim ze je potom ten hlas tak exponovanej, nahlas a intenzivni, tak tam ty eska proste lezou dopredu a maj tendenci byt moc, zvlast kdyz ten hlas musi byt fakt dost vejskovej. De-esser poresi excesivni eska a pritom muze zustat "prokresleny" telo. U zpevu hledam daleko jemnejsi poloho a potom to je daleko min problematicky. Nicmene jakykoliv rapy uz jsou na pomezi ;-).

syncro

Příspěvek od syncro »

EW: To (sidechain, peak/RMS) umí třeba Logic Compresor, často ho kvůli tomu používám.

matucha: Jasně, právě u rapů je v muzice ten "Sss" problém největší, aspoň takovou mám zkušenost. Zpěvy jsou problematické málokdy...

Saša
GunJah Records

ECSON WALDES
Profesionál

Jeste si vybavuju ze jsem s uspechem de-esser uzil na problematicky ride a cinely. coz asi neni uplne vsedni uziti de-esseru ale plne funkcni : )

matucha

Příspěvek od matucha »

jo a na zjemneni ruznejch loopu a treba i snaru, kdyz je na to eq trochu kratky...

velvet

Příspěvek od velvet »

ECSON WALDES píše:Ja bych potrenoval DeEsser respektive cistej SideChaine Compressor kterej umi rozlisovat RMS nebo Peak uroven signalu.
Tak to je zajímavá věc. Co si vzpomínám, tak comp pluginy umí buď jedno, nebo druhý.

Comp v Duende Channel např. umí rozlišit Peak/RMS. Bohužel neumí externí Sidechain, pouze sidechain filter/EQ ze své kanálové filter/EQ sekce.

Jak pravil Syncro, Logic compressor to umí zcela , ale mám dojem, že Ty používáš hlavně Nuendo (?)

Odpovědět