chcel by som sa spytat na par otazok ohladne tychto DSP kariet. Nemam s tym vobec skusenosti a rozmyslam o darceku pod stromcek
Nechcem kafrat do mixaze, na to nemam. Zaujima ma, ci aj pri "produkcii" (DAW Ableton + par HW Juno 106, Blofeld, MFB503, Clavia Nord Micro, EMU Proteus, Roland 303) kupa takejto karty "obohati" resp. nejak posunie vpred, moje vytvory v porovnani s klasickymi VST pluginmi. Doteraz pouzivam native ableton EQ + apEQ, free vst compresory, pripadne co-to z Waves (malo). Len balik API od Waves nemam legalne bohuzial lebo ho malokedy pouzijem, inak je vsetko koser. Pri tvorbe pouzivam vacsinou sample, cca pomer 65% samplov, zbytok analog syntaky, pripadne VA, nejake to VSTi, so zatazou CPU problem nemam, mam vykonny stroj. Cize sa mi tu tisne par otazok:
1. Je to efektivna investicia, resp. vyuzijem potencial DSP kariet aj pri "produkcii"?
2. Niektory z vas poznaju styl hudby, do ktoreho sa sparam, tak mozno sa naskytne otazka vhodnosti typu DSP karty, t.j. SSL DUENDE PCIe alebo UNIVERSAL AUDIO UAD-2 SOLO NEVE, nakolko urcite tam rozdiel je, ale osobne aky neviem.
Vopred dikz za komenty.