Ultra Analog VA-1 mě dostal ....

Ostatní audio software, obecná diskuse
sparX

Ultra Analog VA-1 mě dostal ....

Příspěvek od sparX »

Dostal jsem se k tomu až ted (vzhledově mě to nijak nelákalo )... tak jsem stáhl nejdřív MP3 ... s velkým zaujetím je poslech ... hned jsem nainstaloval demo .... no a musím říct , po dlouhé době různých hloupých testu .... se mi stalo , že se od miláška nemužu odpoutat .-))))
Kdo nevyzkoušel ... jděte do toho !
A kdo už zkusil ... co vy na to ?

Obrázek

Tamango

Příspěvek od Tamango »

Ja som ho skúšal asi mesiac dozadu a bol som prekvapený. Na môj vkus to má príjemné zvuky ... pre mňa presne to pravé "orechové" ...
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

eGen

Příspěvek od eGen »

Pouzivam Tassman od stejne firmy a vsue mozne na forech ho doporucuju. Tohle je podle vsecho postavene na Tassmanu. I vzhled tomu odpovida. Tassman je sice modular, ale pokud se nekdo boji stavet , tak je tam hafo (mozna i tri hafa) predvyrobenych modelu a podporucuji ty fyzikalne modelovane zvuky. nei tam sice zadny WOW efekt, ael zase je to uplne paradne pouzitelne.

dendy

Příspěvek od dendy »

eGen píše:Pouzivam Tassman od stejne firmy a vsue mozne na forech ho doporucuju. ...
joj o.. Tassman je velmi dobra polievocka mnam :)) Imho zvukovo velmi zaujimavejsie a lepsie ako Reaktor...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Skusil som to a nechal v kompe. od AAS tam mam uz aj EP2 a zda sa, ze tato firmicka nezapadne medzi ostatny priemer. VA-1 znie fantasticky vratane efektov a ozelel som aj pazravost na CPU

dendy

Příspěvek od dendy »

Poshook píše:Skusil som to a nechal v kompe. od AAS tam mam uz aj EP2 a zda sa, ze tato firmicka nezapadne medzi ostatny priemer. VA-1 znie fantasticky vratane efektov a ozelel som aj pazravost na CPU
mas full verziu ?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

hej, ale nekupil som ju 8)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Mna teda Tassman moc neoslovil .. I ked som mu teda nedal moc velku sancu ..

sparX

Příspěvek od sparX »

Poshook píše:... ozelel som aj pazravost na CPU
Že se k tomu ještě vracím ... Taky mě trochu trápilo CPU . Po prozkoumání jsem zjistil , že drtivá většina presetu je naprogramována tak nějak "CPU sem , CPU tam " ... většina se jich dá ale jemným zásahem upravit tak aby CPU zatěžovali minimálně - u mě (IP 4 1,6) 7-15% ... akord max 22% . Což je z původních 45% docela dobrej výsledek myslím :wink:
Hlavním pažravcem jsou format filtry . Zajímavý je , že přímej vliv na CPU až zas tak nemá pouhý povypínání jednotlivejch sekcí .... jako spíš pokroucení parametry . Chce to při programování neustále sledovat co CPU dělá .

dendy

Příspěvek od dendy »

jo tak nejak to bude... ono najviac na vypocty je narocna furierova transforamacia (pouziva sa vsade tam kde potrebujes signal rozlozit na frekvencne spektra a manipulovat s nimi) - cize filtre, EQ (a teda aj multiband kompresor), phaser, atd.... a plus, cim upravovanie nizsich frekvencii je menej narocne na cpu ako upravovanie vyssich frekvencii, pretoze cim vyssia frekvencia tym uzsie "sample window" sa musia na FFT pouzivat a tym viac vypoctov musi prebiehat.. cize inak povedane ak zdvihnutie EQ o 1dB na 100 Hz zozerie 0.5% CPU tak zvihnutie o 1dB na 10000kHz zozerie mozno aj 1% ... takto sa to zda maly rozdiel ale ked si zoberies ze EQ-cok a filtrov mas v projekte aktivnych povedzme 20-30 tak uz sa to hned zacne zbierat ;)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

ja som pocul nieco o tom ze Tassman je predchodca Seer Systems Reality, je vlastne pravda ze momentalne je to jediny soft kde je VL polyfonicky model dychovych nastrojov? Kedysi chystala Yamaha Poly VL soft syntezu, bol to vraj plugin v japoncine do S-YXG100 (XG softsynth zalozeny na MU50), ale zda sa ze o tom vie len zopar japoncikov a este zopar ludi na KVR. Ja som sa dozvedel este to ze Yamaha releasla VSTi tohto softsynthu a momentalne existuje MidPlayer od Yamahy (aktualny soft) ktory ma v sebe aj XG player na urovni modulu MU100 (o dost vyssia trieda zvukov). Zopar XG midiciek som otestoval a zneje ozaj o hodne lepsie ale filtre to ma otrasne.

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

Demsky, covece, tebe snad rozmrazili po 2,5 letech! :twisted: :lol:
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no snad i po vic, kdyz do 2.5 roku staryho tematu pise o "reality", ktera pochazi nekdy z roku '97 (10 let!) :twisted:

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

sorry myslel som ze Tassman je nasledovnik Reality, no ale co na tom, ved viete ze som 10 rokov neupdatoval soft :)

dendy

Příspěvek od dendy »

co tu zase exhumujete mrtve thready :-))))) nechutne hrabat sa v mrtvolach...

:mrgreen:

Odpovědět