Ultra Analog VA-1 mě dostal ....

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
sparX
Příspěvky: 328
Registrován: 21 kvě 2003 08:52

Ultra Analog VA-1 mě dostal ....

Příspěvek od sparX » 24 led 2005 09:08

Dostal jsem se k tomu až ted (vzhledově mě to nijak nelákalo )... tak jsem stáhl nejdřív MP3 ... s velkým zaujetím je poslech ... hned jsem nainstaloval demo .... no a musím říct , po dlouhé době různých hloupých testu .... se mi stalo , že se od miláška nemužu odpoutat .-))))
Kdo nevyzkoušel ... jděte do toho !
A kdo už zkusil ... co vy na to ?

Obrázek

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 08:44

Příspěvek od Tamango » 24 led 2005 10:36

Ja som ho skúšal asi mesiac dozadu a bol som prekvapený. Na môj vkus to má príjemné zvuky ... pre mňa presne to pravé "orechové" ...
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 327
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen » 24 led 2005 10:59

Pouzivam Tassman od stejne firmy a vsue mozne na forech ho doporucuju. Tohle je podle vsecho postavene na Tassmanu. I vzhled tomu odpovida. Tassman je sice modular, ale pokud se nekdo boji stavet , tak je tam hafo (mozna i tri hafa) predvyrobenych modelu a podporucuji ty fyzikalne modelovane zvuky. nei tam sice zadny WOW efekt, ael zase je to uplne paradne pouzitelne.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 24 led 2005 12:12

eGen píše:Pouzivam Tassman od stejne firmy a vsue mozne na forech ho doporucuju. ...
joj o.. Tassman je velmi dobra polievocka mnam :)) Imho zvukovo velmi zaujimavejsie a lepsie ako Reaktor...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 25 led 2005 13:26

Skusil som to a nechal v kompe. od AAS tam mam uz aj EP2 a zda sa, ze tato firmicka nezapadne medzi ostatny priemer. VA-1 znie fantasticky vratane efektov a ozelel som aj pazravost na CPU

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 led 2005 13:43

Poshook píše:Skusil som to a nechal v kompe. od AAS tam mam uz aj EP2 a zda sa, ze tato firmicka nezapadne medzi ostatny priemer. VA-1 znie fantasticky vratane efektov a ozelel som aj pazravost na CPU
mas full verziu ?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 25 led 2005 21:40

hej, ale nekupil som ju 8)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 led 2005 00:11

Mna teda Tassman moc neoslovil .. I ked som mu teda nedal moc velku sancu ..

Uživatelský avatar
sparX
Příspěvky: 328
Registrován: 21 kvě 2003 08:52

Příspěvek od sparX » 24 úno 2005 17:18

Poshook píše:... ozelel som aj pazravost na CPU
Že se k tomu ještě vracím ... Taky mě trochu trápilo CPU . Po prozkoumání jsem zjistil , že drtivá většina presetu je naprogramována tak nějak "CPU sem , CPU tam " ... většina se jich dá ale jemným zásahem upravit tak aby CPU zatěžovali minimálně - u mě (IP 4 1,6) 7-15% ... akord max 22% . Což je z původních 45% docela dobrej výsledek myslím :wink:
Hlavním pažravcem jsou format filtry . Zajímavý je , že přímej vliv na CPU až zas tak nemá pouhý povypínání jednotlivejch sekcí .... jako spíš pokroucení parametry . Chce to při programování neustále sledovat co CPU dělá .

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 24 úno 2005 18:35

jo tak nejak to bude... ono najviac na vypocty je narocna furierova transforamacia (pouziva sa vsade tam kde potrebujes signal rozlozit na frekvencne spektra a manipulovat s nimi) - cize filtre, EQ (a teda aj multiband kompresor), phaser, atd.... a plus, cim upravovanie nizsich frekvencii je menej narocne na cpu ako upravovanie vyssich frekvencii, pretoze cim vyssia frekvencia tym uzsie "sample window" sa musia na FFT pouzivat a tym viac vypoctov musi prebiehat.. cize inak povedane ak zdvihnutie EQ o 1dB na 100 Hz zozerie 0.5% CPU tak zvihnutie o 1dB na 10000kHz zozerie mozno aj 1% ... takto sa to zda maly rozdiel ale ked si zoberies ze EQ-cok a filtrov mas v projekte aktivnych povedzme 20-30 tak uz sa to hned zacne zbierat ;)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 05 lis 2007 00:18

ja som pocul nieco o tom ze Tassman je predchodca Seer Systems Reality, je vlastne pravda ze momentalne je to jediny soft kde je VL polyfonicky model dychovych nastrojov? Kedysi chystala Yamaha Poly VL soft syntezu, bol to vraj plugin v japoncine do S-YXG100 (XG softsynth zalozeny na MU50), ale zda sa ze o tom vie len zopar japoncikov a este zopar ludi na KVR. Ja som sa dozvedel este to ze Yamaha releasla VSTi tohto softsynthu a momentalne existuje MidPlayer od Yamahy (aktualny soft) ktory ma v sebe aj XG player na urovni modulu MU100 (o dost vyssia trieda zvukov). Zopar XG midiciek som otestoval a zneje ozaj o hodne lepsie ale filtre to ma otrasne.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 05 lis 2007 02:07

Demsky, covece, tebe snad rozmrazili po 2,5 letech! :twisted: :lol:
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 05 lis 2007 08:10

no snad i po vic, kdyz do 2.5 roku staryho tematu pise o "reality", ktera pochazi nekdy z roku '97 (10 let!) :twisted:

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 05 lis 2007 09:47

sorry myslel som ze Tassman je nasledovnik Reality, no ale co na tom, ved viete ze som 10 rokov neupdatoval soft :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 05 lis 2007 09:53

co tu zase exhumujete mrtve thready :-))))) nechutne hrabat sa v mrtvolach...

:mrgreen:

Odpovědět