Vista 32 nebo 64 bit ? Vyhody a nevyhody.

Ostatní audio software, obecná diskuse
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Vista 32 nebo 64 bit ? Vyhody a nevyhody.

Příspěvek od nunu » 21 lis 2007 19:41

Ma v dnesni dobe smysl kupovat 64 bitovy system ??? Muze mi nekdo osvetlit pro a proti?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 21 lis 2007 19:47

Pro (pro uzivatele electrozone podstatne veci, vynechavam podporu extremne velkych blokovych zarizeni a podobne, skoro nikdo tady to nevyuzije) - hlavne podpora vice nez 4GB pameti (u windows kdo vi proc vice nez 3GB pameti), u 64-bitovych aplikaci mozny mensi narust vykonu (ne u 32bitovych aplikaci pod 64-bitovym systemem, tam to muze byt i opacne)

Proti - nutnost 64bitovych ovladacu (nicmene dnes uz snad neni takovy problem), nektere 32bitove aplikace maji pod 64-bitovymi wokny problem.

Osobne bych doporucil zustat zatim u 32-bitove verze, pokud nemas hodne pameti a na 64-bitu prejit az skutecne pocitis nutnost. Do te doby treba bude vse odladene, pripadne prepsane primo pro 64 bitu.

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 21 lis 2007 19:58

ted mi do skoly prislo nejaky cislo computeru, kde rikaji, ze jestlize vylozene nemas aplikaci, ktera to potrebuje, tak se na to vykasli. A pry i s tou pameti jsou nekdy problemy

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 21 lis 2007 20:06

Bylo mi receno technikem ze Visty 64 bit umej v pohode 32 bit aplikace a prej jestli mam ovladace pro visty ( prej staci ovladace pro visty 32 bit ale to se mi zda divny ) tak na Visty 64 bit muzu vklidu prejit... mluvil o nejkych Vista 64 bit Ulitimate....
prej windows XP 64 bit neumej poradne 32 bit aplikace....
cekam az vyjdou drivery pro POCO a hned to zkusim ty Visty 64 bit..

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 21 lis 2007 20:13

ekeaze: oni možná budou ty 32bit drivery fungovat, ale možná ne...mě třeba nefungovaly ani 64bit drivery a to se týkalo televizní karty, Leadtek TV2000XP, jedna z nejpoužívanějších TV karet co existují...no a Vista 64bit to nainstalovala a potom to sice šlo, ale dělalo to šílené problémy, že mizel obraz, soft mrznul a tak dále...no a to dělaly certifikované drivery pro vista64...jo, nemají to ještě doladěný, takže bych tak dva roky minimálně počkal a i potom na tom půjde spíš jen ten novej HW, ten starej asi ne...
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 21 lis 2007 20:21, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 21 lis 2007 20:17

ekeaze píše:Bylo mi receno technikem ze Visty 64 bit umej v pohode 32 bit aplikace
Obecne by mely, ale v praxi to uz tak ruzovy zdaleka neni ;)
ekeaze píše:a prej jestli mam ovladace pro visty ( prej staci ovladace pro visty 32 bit ale to se mi zda divny ) tak na Visty 64 bit muzu vklidu prejit... mluvil o nejkych Vista 64 bit Ulitimate...
Ne, potrebujes 64bitovy ovladace a je uplne jedno, jakou edici mas (jestli home, business, ultimate nebo enterprise). Pri priznive konstelaci hvezd ti nektery 32bitovy ovladac fungovat muze ;), ale nespolehej na to a spis pocitej s tim, ze ne (bude to jeden z tisice a vsichni nad nim budou badat, jak je to mozny :)
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 21 lis 2007 21:27, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 21 lis 2007 20:23

aha... takze to chce asi vyzkouset ... technik nejspis mluvil jen teotreticky a ne moc prakticky :)
no neco jsem slysel o service packu 1 pro visty... ze ma vyjit nekdy tak pak to snad mit smysl bude...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 21 lis 2007 20:25

ekeaze: tak Visty podle me smysl maji, po pocatecnim odporu zjistuju, ze zas tak spatny nejsou (mam je na jednom stroji v praci) a po vypnuti aera jsou i rychlejsi nez xpcka na tomtez stroji (subjektivne). Jestli ale mluvis o 64-bitove verzi, tak pokud nemas pres 3GB pameti, tak ti nic neprinesou, jen problemy (dokud nebudou aplikace, kdere je budou vyzadovat).

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 21 lis 2007 20:57

jasny pockam az v prosinci budou poco drivery pro visty a vlitnu do nich... sic sem chtel 4gb ram a proto 64 bit , ale jestli to neni jistota tak 3gb postaci bohate...
technik rikal ze visty normalne pouziva a byl taky celkem spokojenej...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 21 lis 2007 21:18

Aby to nevyznelo jinak nez jsem myslel - jestli potrebujes 4GB ram, tak do 64bit klidne jdi, pamet je padny duvod a pokud ti vyrobci potvrdi, ze tve aplikace pod nimi budou fungovat a nechystas se kazdou chvili instalovat neco jineho, neni ceho se bat.
Psal jsem to spis proto, ze hodne lidi si 64bit Visty porizuje, aniz by je potrebovali (proste jenom proto, ze 64bit je vetsi, krasnejsi a radostnejsi nez 32bit a hlavne musi byt "in" ;) ) a pak jsou prekvapeni, ze jim hodne veci nefunguje, pricemz si mohli poridit pro jejich ucely bezproblemovejsi 32bit verzi.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 21 lis 2007 21:35

oki ... ja to chci jen na muziku .. zadnej internet, site... pouze zvukovka, poco , a kontrolery-klavesy... 4gb ram chci hlave ze nema pro mne cenu dokupovat 2x 512mb... mam nejaky crosairy DDR3 1333mhz a je to fakt palka, navic neni takovej cenovej rozdil mezi 2x512 a 2x1gb... takhle jedu uplne krasne na 96khz a ty 4gb by se hodily.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 lis 2007 22:13

ekeaze : prave internet a siete nebudu problem .. ale ta muzika problem moze byt .. trebars niektory plugin ti bude robit problemy a zrovna ho budes potrebovat .. atd atd .. ja som to vyriesil tak , ze som nainstaloval aj 32bit aj 64bit .. 64bit som zatial moc neskusal .. Nuendo 4 uz by malo byt bez problemove ale dako neni cas to otestovat ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 21 lis 2007 22:24

aha .. jsme myslel ze kdyz pojede bez problemu daw aplikace tak pak pojedou normalne i pluginy...

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 22 lis 2007 09:41

ekeaze píše:aha .. jsme myslel ze kdyz pojede bez problemu daw aplikace tak pak pojedou normalne i pluginy...
naopak, pluginy nejsou na daw aplikacich prilis zavisle... pisu ted o standardu VST teda...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 lis 2007 10:58

nooly : ale 32bit alebo 64bit moze byt rozdiel .. alebo nie ?

Odpovědět