Vista 32 nebo 64 bit ? Vyhody a nevyhody.
Vista 32 nebo 64 bit ? Vyhody a nevyhody.
Ma v dnesni dobe smysl kupovat 64 bitovy system ??? Muze mi nekdo osvetlit pro a proti?
Pro (pro uzivatele electrozone podstatne veci, vynechavam podporu extremne velkych blokovych zarizeni a podobne, skoro nikdo tady to nevyuzije) - hlavne podpora vice nez 4GB pameti (u windows kdo vi proc vice nez 3GB pameti), u 64-bitovych aplikaci mozny mensi narust vykonu (ne u 32bitovych aplikaci pod 64-bitovym systemem, tam to muze byt i opacne)
Proti - nutnost 64bitovych ovladacu (nicmene dnes uz snad neni takovy problem), nektere 32bitove aplikace maji pod 64-bitovymi wokny problem.
Osobne bych doporucil zustat zatim u 32-bitove verze, pokud nemas hodne pameti a na 64-bitu prejit az skutecne pocitis nutnost. Do te doby treba bude vse odladene, pripadne prepsane primo pro 64 bitu.
Proti - nutnost 64bitovych ovladacu (nicmene dnes uz snad neni takovy problem), nektere 32bitove aplikace maji pod 64-bitovymi wokny problem.
Osobne bych doporucil zustat zatim u 32-bitove verze, pokud nemas hodne pameti a na 64-bitu prejit az skutecne pocitis nutnost. Do te doby treba bude vse odladene, pripadne prepsane primo pro 64 bitu.
Bylo mi receno technikem ze Visty 64 bit umej v pohode 32 bit aplikace a prej jestli mam ovladace pro visty ( prej staci ovladace pro visty 32 bit ale to se mi zda divny ) tak na Visty 64 bit muzu vklidu prejit... mluvil o nejkych Vista 64 bit Ulitimate....
prej windows XP 64 bit neumej poradne 32 bit aplikace....
cekam az vyjdou drivery pro POCO a hned to zkusim ty Visty 64 bit..
prej windows XP 64 bit neumej poradne 32 bit aplikace....
cekam az vyjdou drivery pro POCO a hned to zkusim ty Visty 64 bit..
ekeaze: oni možná budou ty 32bit drivery fungovat, ale možná ne...mě třeba nefungovaly ani 64bit drivery a to se týkalo televizní karty, Leadtek TV2000XP, jedna z nejpoužívanějších TV karet co existují...no a Vista 64bit to nainstalovala a potom to sice šlo, ale dělalo to šílené problémy, že mizel obraz, soft mrznul a tak dále...no a to dělaly certifikované drivery pro vista64...jo, nemají to ještě doladěný, takže bych tak dva roky minimálně počkal a i potom na tom půjde spíš jen ten novej HW, ten starej asi ne...
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 21 lis 2007 20:21, celkem upraveno 1 x.
Obecne by mely, ale v praxi to uz tak ruzovy zdaleka neniekeaze píše:Bylo mi receno technikem ze Visty 64 bit umej v pohode 32 bit aplikace

Ne, potrebujes 64bitovy ovladace a je uplne jedno, jakou edici mas (jestli home, business, ultimate nebo enterprise). Pri priznive konstelaci hvezd ti nektery 32bitovy ovladac fungovat muzeekeaze píše:a prej jestli mam ovladace pro visty ( prej staci ovladace pro visty 32 bit ale to se mi zda divny ) tak na Visty 64 bit muzu vklidu prejit... mluvil o nejkych Vista 64 bit Ulitimate...

Naposledy upravil(a) Kermitak dne 21 lis 2007 21:27, celkem upraveno 2 x.
ekeaze: tak Visty podle me smysl maji, po pocatecnim odporu zjistuju, ze zas tak spatny nejsou (mam je na jednom stroji v praci) a po vypnuti aera jsou i rychlejsi nez xpcka na tomtez stroji (subjektivne). Jestli ale mluvis o 64-bitove verzi, tak pokud nemas pres 3GB pameti, tak ti nic neprinesou, jen problemy (dokud nebudou aplikace, kdere je budou vyzadovat).
Aby to nevyznelo jinak nez jsem myslel - jestli potrebujes 4GB ram, tak do 64bit klidne jdi, pamet je padny duvod a pokud ti vyrobci potvrdi, ze tve aplikace pod nimi budou fungovat a nechystas se kazdou chvili instalovat neco jineho, neni ceho se bat.
Psal jsem to spis proto, ze hodne lidi si 64bit Visty porizuje, aniz by je potrebovali (proste jenom proto, ze 64bit je vetsi, krasnejsi a radostnejsi nez 32bit a hlavne musi byt "in"
) a pak jsou prekvapeni, ze jim hodne veci nefunguje, pricemz si mohli poridit pro jejich ucely bezproblemovejsi 32bit verzi.
Psal jsem to spis proto, ze hodne lidi si 64bit Visty porizuje, aniz by je potrebovali (proste jenom proto, ze 64bit je vetsi, krasnejsi a radostnejsi nez 32bit a hlavne musi byt "in"

oki ... ja to chci jen na muziku .. zadnej internet, site... pouze zvukovka, poco , a kontrolery-klavesy... 4gb ram chci hlave ze nema pro mne cenu dokupovat 2x 512mb... mam nejaky crosairy DDR3 1333mhz a je to fakt palka, navic neni takovej cenovej rozdil mezi 2x512 a 2x1gb... takhle jedu uplne krasne na 96khz a ty 4gb by se hodily.
ekeaze : prave internet a siete nebudu problem .. ale ta muzika problem moze byt .. trebars niektory plugin ti bude robit problemy a zrovna ho budes potrebovat .. atd atd .. ja som to vyriesil tak , ze som nainstaloval aj 32bit aj 64bit .. 64bit som zatial moc neskusal .. Nuendo 4 uz by malo byt bez problemove ale dako neni cas to otestovat ..