Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaká VST forma mikrofonního předzesilovače nebo jestli existují jen HW předzesilovače?
Pokud by žádné VSTčko neexistovalo a doma HW Preamp nemám, tak dal by se použít klasický Kompresor?
Jde o nahrávání zpěvu.
Díky Atoss
VST mikrofon preamp
-
- Profesionál
Re: VST mikrofon preamp
z principu to nejde -- nabiras bez preampu signal s tak nizkou modulaci, ze i pry vysokym (24bit) rozliseni a naslednym digitalnim zesileni nedostanes pouzitelnej signal.Atoss píše:Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaká VST forma mikrofonního předzesilovače nebo jestli existují jen HW předzesilovače?
Pokud by žádné VSTčko neexistovalo a doma HW Preamp nemám, tak dal by se použít klasický Kompresor?
Jde o nahrávání zpěvu.
Díky Atoss
teda omlouvam se, jestli delas do grindcoru a pribuznejch zanru. tam je to asi spis vyhoda nebo tak neco.
pak jsou teda ruzny 'warming' pluginy nebo primo impulzy preampu jako nebula, ale tam nejde o funkci preampu, ale dodani nejakyho specifickyho zkresleni, barvy konkretniho preampu -- pro tvuj ucel teda irelevantni.
Spis nez do grindcoru do nejakyho vintage 8-bit game soundu
. Nehlede na virtualni phantom
huuuuuuu.

No ono mám mix, který jakýsi preamp má, ale není to nic extra. Signál se ale zesílit dá, takže úplně nepoužitelnej asi není. Spíš jsem myslel, jaký pak použít nástroj (VST), abych ten zvuk vylepšil (hlavně myslím dynamicky). Používá se klasický kompressor nebo nějaké jiné efekty?
A když už jsem otevřel toto téma, tak jestli je pak nějaký nástroj na procesování hlasu, případně jaké efekty se používají? Nemám s tím žádné zkušennosti, tak potřebuju něco nasosat
Omlouvám se, asi jsem se v prvním příspěvku nevyjádřil jasně.
A když už jsem otevřel toto téma, tak jestli je pak nějaký nástroj na procesování hlasu, případně jaké efekty se používají? Nemám s tím žádné zkušennosti, tak potřebuju něco nasosat

-
- Profesionál
takze preamp mas (a phantom na tom mixu bude v tom pripade urcite taky).Atoss píše:No ono mám mix, který jakýsi preamp má, ale není to nic extra. Signál se ale zesílit dá, takže úplně nepoužitelnej asi není. Spíš jsem myslel, jaký pak použít nástroj (VST), abych ten zvuk vylepšil (hlavně myslím dynamicky). Používá se klasický kompressor nebo nějaké jiné efekty?
A když už jsem otevřel toto téma, tak jestli je pak nějaký nástroj na procesování hlasu, případně jaké efekty se používají? Nemám s tím žádné zkušennosti, tak potřebuju něco nasosat![]()
no a dal uz je to jen na tvoji fantazii a odvaze vrstvit retezce desitek pluginu, bussu a sendu. :] hlavne zalezi, kam s tim miris, jestli je to voiceover do reklamy, delavaji se tomu jiny veci (brutalni limitace, zdvih vejsek), nez kdyz je to treba vokal do skladby, jestli je do ksichtu, nebo jestli je to skladba o rytmice, zalezi na stylu a milionu veci, to sou veci esteticky, takze tezko strilet naslepo. takova jedina rada najistotu asi bude zbavit se veci pod cca 60Hz, tim nic nezkazis.
Kompresor, eq, de-esser, limiter... s nima poresis vsechno, co s hlasem je treba. Je jich hodne i zadara, tady byla sekce, ktera se venovala freewaru, pohledej.
OK, pohledám. Ještě mi poraďte nějaké vhodné VST na oříznutí těch 60 Hz, to bude asi nějaký filtr, že? 

filtry casto bejvaj soucasti EQ... HP (highpass) na to potrebujes... nekdy se reze i vejs nez 60, jindy nerezes vubec
takto, su vst, ktore simuluju vintage preampy, ktore ide pouzit pokial je tvoj preamp sterilny a cisty, co obvykle peramp z moderneho mixpultu je
trebars toto
http://www.mcrow.net/Preamp%20Emulator%20VST.htm
takisto bootsyho veci farbia podobne ako lampove preampy, atd
ale zaklad je, ze MUSIS mat nejaky preamp, ktory ti fyzicky zosilni signal, takze per se tie vst nie su nijake preampy
trebars toto
http://www.mcrow.net/Preamp%20Emulator%20VST.htm
takisto bootsyho veci farbia podobne ako lampove preampy, atd
ale zaklad je, ze MUSIS mat nejaky preamp, ktory ti fyzicky zosilni signal, takze per se tie vst nie su nijake preampy