VST mikrofon preamp

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Atoss

VST mikrofon preamp

Příspěvek od Atoss »

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaká VST forma mikrofonního předzesilovače nebo jestli existují jen HW předzesilovače?
Pokud by žádné VSTčko neexistovalo a doma HW Preamp nemám, tak dal by se použít klasický Kompresor?
Jde o nahrávání zpěvu.

Díky Atoss

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Re: VST mikrofon preamp

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Atoss píše:Ahoj,

chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaká VST forma mikrofonního předzesilovače nebo jestli existují jen HW předzesilovače?
Pokud by žádné VSTčko neexistovalo a doma HW Preamp nemám, tak dal by se použít klasický Kompresor?
Jde o nahrávání zpěvu.

Díky Atoss
z principu to nejde -- nabiras bez preampu signal s tak nizkou modulaci, ze i pry vysokym (24bit) rozliseni a naslednym digitalnim zesileni nedostanes pouzitelnej signal.

teda omlouvam se, jestli delas do grindcoru a pribuznejch zanru. tam je to asi spis vyhoda nebo tak neco.

pak jsou teda ruzny 'warming' pluginy nebo primo impulzy preampu jako nebula, ale tam nejde o funkci preampu, ale dodani nejakyho specifickyho zkresleni, barvy konkretniho preampu -- pro tvuj ucel teda irelevantni.

matucha

Příspěvek od matucha »

Spis nez do grindcoru do nejakyho vintage 8-bit game soundu ;). Nehlede na virtualni phantom ;) huuuuuuu.

Atoss

Příspěvek od Atoss »

No ono mám mix, který jakýsi preamp má, ale není to nic extra. Signál se ale zesílit dá, takže úplně nepoužitelnej asi není. Spíš jsem myslel, jaký pak použít nástroj (VST), abych ten zvuk vylepšil (hlavně myslím dynamicky). Používá se klasický kompressor nebo nějaké jiné efekty?

A když už jsem otevřel toto téma, tak jestli je pak nějaký nástroj na procesování hlasu, případně jaké efekty se používají? Nemám s tím žádné zkušennosti, tak potřebuju něco nasosat :D

Omlouvám se, asi jsem se v prvním příspěvku nevyjádřil jasně.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Atoss píše:No ono mám mix, který jakýsi preamp má, ale není to nic extra. Signál se ale zesílit dá, takže úplně nepoužitelnej asi není. Spíš jsem myslel, jaký pak použít nástroj (VST), abych ten zvuk vylepšil (hlavně myslím dynamicky). Používá se klasický kompressor nebo nějaké jiné efekty?

A když už jsem otevřel toto téma, tak jestli je pak nějaký nástroj na procesování hlasu, případně jaké efekty se používají? Nemám s tím žádné zkušennosti, tak potřebuju něco nasosat :D

Omlouvám se, asi jsem se v prvním příspěvku nevyjádřil jasně.
takze preamp mas (a phantom na tom mixu bude v tom pripade urcite taky).

no a dal uz je to jen na tvoji fantazii a odvaze vrstvit retezce desitek pluginu, bussu a sendu. :] hlavne zalezi, kam s tim miris, jestli je to voiceover do reklamy, delavaji se tomu jiny veci (brutalni limitace, zdvih vejsek), nez kdyz je to treba vokal do skladby, jestli je do ksichtu, nebo jestli je to skladba o rytmice, zalezi na stylu a milionu veci, to sou veci esteticky, takze tezko strilet naslepo. takova jedina rada najistotu asi bude zbavit se veci pod cca 60Hz, tim nic nezkazis.

matucha

Příspěvek od matucha »

Kompresor, eq, de-esser, limiter... s nima poresis vsechno, co s hlasem je treba. Je jich hodne i zadara, tady byla sekce, ktera se venovala freewaru, pohledej.

Atoss

Příspěvek od Atoss »

OK, pohledám. Ještě mi poraďte nějaké vhodné VST na oříznutí těch 60 Hz, to bude asi nějaký filtr, že? :D

matucha

Příspěvek od matucha »

filtry casto bejvaj soucasti EQ... HP (highpass) na to potrebujes... nekdy se reze i vejs nez 60, jindy nerezes vubec

kexik

Příspěvek od kexik »

takto, su vst, ktore simuluju vintage preampy, ktore ide pouzit pokial je tvoj preamp sterilny a cisty, co obvykle peramp z moderneho mixpultu je

trebars toto

http://www.mcrow.net/Preamp%20Emulator%20VST.htm

takisto bootsyho veci farbia podobne ako lampove preampy, atd

ale zaklad je, ze MUSIS mat nejaky preamp, ktory ti fyzicky zosilni signal, takze per se tie vst nie su nijake preampy

Odpovědět