Dospěl jsem nedávno po testech k zajímavému závěru.. a to k tomu, že AU na MACu mi shazují méně DAW než-li ta samá mutace ve VST platformě.
Konkrétně nejvíc padá Ableton a Cubase kvůli FabFilterum, LFO Tools, ReFX Nexus, Z3ta+ 2. Ableton ale umožňuje i AU verze plug inů a ty jsou o dost stabilnější navíc se neprojevuje tolik problém s bugy v grafice např. FabFilter při přepínání typu filtru u Pro-Q.
Docela zajímavé zjištění. Sice už jsem dávno vyrostl z toho, že mít všechen software koupený = že bude vše fungovat a že MAC je jistota, která nepadá,
ale ty AU se docela daji.
Jaké jsou vaše zkušenosti?
VST versus AU - Stabilita
Re: VST versus AU - Stabilita
Na Mac-u mam Ableton, vst - au nevidim rozdiel. Mne napr. Fabfilter ide vst uplne super bez padania takisto akoby som mal au. Vlastne AU ani neinstalujem, pri moznosti vyberu. Kedze projekt v Abletone mam vst, ked robim upravy mimo domu (PC) tak v pohode nacitam aj na WIN vst a tiez to ide rovnako v pohode.
LFO Tools, Nexus, Z3ta nepouzivam.
Co vsak pada je TAL-plugins v abletone, yosemite. ale to zacalo az ked som dal yosemite.
LFO Tools, Nexus, Z3ta nepouzivam.
Co vsak pada je TAL-plugins v abletone, yosemite. ale to zacalo az ked som dal yosemite.
Me proste ableton obcas spadne. Mam standard edici 9ky nejnovejsi update. To same u plug inu, mam vse nejnovejsi. Jen me to stve jou to desetitisice za SW. Nicmene AU pomaha. Takze mam ted treba 1crash za tyden prace. To se da. Jinak mam Mavericks. Yosemite sem mel taky, ale zatim nechci upgradovat dokud ty audio softy nebudou vychytanejsi. Zajimave je, ze padani se projevuje vetsinou pokud prehravam usek v sequenceru a chci pridat efekt nebo novou vst stopu. Pokud neprehravam pri pridavani, tak je sance na soadnuti nizsi. Fakt haluz.
VST versus AU - Stabilita
Ono Ableton je strasny CPU zrut. A preto, vsetky problemy mi padli silnejsim - vykonnejsim CPU. Na 4core 3.4ghz som pad nemal ani 1... A to som santil kvalitne. Ale na MBP s 2core 2.66ghz si musim davat pozor, vtedy aj mne drbol ked 4 bar som efektoval delayom.
Je este taka kvazi "priana umera"
ak nezatazis ableton na viac ako 50% (ten bezec hore) nepadne a je skalopevny 
Je este taka kvazi "priana umera"

- Jirka Štolfa
Hmm, tak o už o něm ani neuvažuju (sem přemýšlel, že bych přešel). Já kotlím Studio One až úplně na krev a nepamatuju si že by mi spadlo. Teda teď jsem měl pár pádů, ale to jsem měl otevřených 5 projektů naráz, to normálně nedělám.
Každopádně ve stabilitě bych neviděl mezi AU a VST rozdíl. Je pravda, že většinou používám AU. Ale měl jsem teď jednu zkušenost, že v AU verzi Predatora mi lupala automatizace a ve VST ne. Takže Predator používám ve VST verzi.
Každopádně ve stabilitě bych neviděl mezi AU a VST rozdíl. Je pravda, že většinou používám AU. Ale měl jsem teď jednu zkušenost, že v AU verzi Predatora mi lupala automatizace a ve VST ne. Takže Predator používám ve VST verzi.
No tak me zatim ableton drzi na MAC ze vseho nejvic. Myslis, ze Mac Pro six-core 3,4ghz, 24gb ram a SSD na to nestaci?
)

Hehe, tak to musi fachcit skvelo
- Pierre niko
Ja diky prechodu na Mac a na LPX zazivam slast z nerusene prace a pohodovou workflow i pri narocnych projektech. Cubase nacpanej VSTckama mi na PC padal celkem pravidelne pri relativne obdobne zaneprazdnenosti systemu. V mem pripade je to asi relativni z duvodu podstatneho navyseni vykonu kompu, ale jednoduse ted neresim nic, nez muziku. Ja to teda vnimam: LPX s AU - stabilni.