Vypalování v Sony CD Architectu

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Michal Hodan

Vypalování v Sony CD Architectu

Příspěvek od Michal Hodan »

Prosím o radu!
Vytvořil jsem v CD Architectu 5,2 projekt - jde o sestřih klavírní soutěže něco přes 82 minut - a počítal jsem, že než rozdělit část na 2 CD, koupím 90 min media a bude...
Ale ono není. Koupil jsem Verbatim 90 min a CD Architect mi hlásí, že na vloženém disku není dostatek místa. Koukal jsem do nastavení, ale nic co by tento problém mělo řešit jsem nenašel, resp. to co jsem přenastavil nazabralo. Nechce se mi projekty předělávat kvůli 2 minutám, už tak je celá soutěž na 23 CD. Jinak mě tento soft moc vyhovuje. Myslím, že jako jediný řeší problém editace a pálení v jednom.

Díky za jakoukoli odpověď.
M.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

michal : tiez mi ten software vyhovuje .. neni v nastaveni nastavenie overburn ?

kexik

Příspěvek od kexik »

tak, na palenie cez 700MB musis mat zapnuty overburn mode, inak ti nepomoze ze mas 90min medium. prehrab menu, ten soft nepoznam... viem ti povedat, kde to najdes v nero burning rom, keby si sa to rozhodol vzdat s architectom. ale musi to tam byt, je to o triedu lepsi soft ako nero (aspon papierovo)

Michal Hodan

právě že v menu nic takového není, nicméně možný problém by mohl být ještě někde jinde - totiž v nero info tool mi to špatně identifikuje typ cd včetně délky, to znamená, že ho asi má vypalovačka (Sony Q30A) nerozpozná. Jen teď nevím, co s tím. Klidně koupím novou, ale potřebuju mít jistotu, že ta to v tom Architectu vypálí bez problémů-resp. že rozpozná tato média.
Jinak CD Architect je dost odlišný od ostatního "burning" softwaru - umí totiiž přímé zpracování zvukových souborů včetně natrackování, crossfadování, efektování a exportu track listu a mnoho dalšího...
Ale má i spoustu svých chyb...

kexik

Příspěvek od kexik »

joooj to hned povedz ze mas sony.... sony ako spolutvorca red book standardu overburn bojkotuje... minimalne starsie sony modely to nevedeli

Michal Hodan

No ona je to stejně prý uvnitř lite-on, ale je fakt, tohle má na svědomí firmware, což je sony. A když už jsme u toho, za jakou vypalovačku bych měl vyměnit? Je lepší na audio CD CD-RW nebo DVD-RW?

díky

Michal Hodan

Mimochodem toto je sebechvála nebo spíše specifikace CD Architectu ze stránek sony

CD Writing

Burns disc-at-once premaster CDs for professional replication

USB, FireWire, SCSI and IDE/ATAPI CD-R and CD-RW drive support

Overburn support of 80 minute and other size CD-Rs

Buffer underrun protection

Test burn mode

PQ list verification for Red Book compatibility prior to burn

kexik

Příspěvek od kexik »

michal hodan: server cdr.cz.
je dost mozne ze pojde firmware crossgradnut na liteon, alebo upgradnut na verziu, ktora overburn vie... najdes tam aj testy a odporucania napalovaciek pre rozne ucely a priority, recenzie medii atd. vynikajuci zdroj v tomto smere, tuto to nema zmysel dalej velmi rozvijat

Odpovědět