Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 131
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Příspěvek od MartinT » 03 úno 2014 10:48

Zdravim vas kolegove,
Chci se zeptat jestli se v dnesnich dnech (2014) vyplati kupovat uad1e v ultra paku za nejakych 7-8 tis. ? Mam moznost ji koupit a nejsem si jist, ty plaginy jsou pry vazany na tu kartu takze presun uctu se nekona. Je mi jasne ze ty plaginy co tam jsou jen tak nesezenu za tu cenu, ale nejsem si jist jestli se to vyplati. Je prece jenom 64bitova a uad ukoncil podporu uad1 takze kdyz budu chtit poridit uad2 a fungovat na 64bitech tak bude potreba upgradovat software kde uz uad1 neni podporovan a tim padem plaginy z ultra packu uad1e nejedou. Vyplati se dnes ci nikoliv a mam radejc sahnout po uad2?
Dik
M

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Příspěvek od Hammond » 03 úno 2014 11:01

Toto by mna tiez celkom zaujimalo, nakolko som sa tym zatial velmi nezaoberal. Aktualne pouzivam UAD1 a mam XP/64bit. V blizkej dobe ale planujem upgradovat, takze zrejme pojdem na Win8. Znamena to, ze bude ta UAD1 pre mna uz nepouzitelna?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Příspěvek od Pytkin » 03 úno 2014 11:34

UAD1 by sa mal dat preniest na iny account .. a vyuzivat licencie z toho accountu .. cize kto neni narocny , tak by to este vedel pouzit ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Příspěvek od delay » 03 úno 2014 11:58

Zásadní problém v tom není, jediným důvodem ke koupi jsou ty pluginy, karta jako taková nebude mít dostatečný výkon. Osobně mám taky pouze UAD-1, tak nějak mi to stačí, ale na poctivou resp. phodlnější míchačku je potřeba UAD-2...

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 131
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Re: Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Příspěvek od MartinT » 03 úno 2014 12:57

Supr diky za odpovedi, me bylo recene ze kdyz ty pluginy jsou vazany na tu kartu tak ze nejdou prenest jinak by mi to pry takhle pod cenou nikdy neprodal. Je to tak? Delal to takhle driv uad?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Příspěvek od Pytkin » 03 úno 2014 13:16

martinT : no .. ked predavas kartu , tak predavas bud len kartu , alebo kartu aj s licenciami .. neda sa previest ale cast licencii .. cize bud vsetky alebo ziadna .. ak ten clovek ma na konte aj daku inu uad kartu (mozes mat 4xUad1 + 4xUad2) , tak by mu na konte ziadne licencie neostali .. ale ako som pisal .. staci ked najdes niekoho , kto ta "prichili" na svojom konte ..

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Re: Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Příspěvek od greezmen » 03 úno 2014 13:28

hlavny problem s UAD 1 je ze nezvlada 64 bitove systemy. koncom roka mi prisiel mail od UAD ze sa uz nedaju dokupit nove pluginy nane ale ked som skusal cez ich stranku neprotestovalo to ale nekupil som nic iba som skusal.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Příspěvek od Hammond » 03 úno 2014 13:32

Ja ale chodim s UAD1 na 64bitovom systeme (XP)

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Re: Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Příspěvek od greezmen » 03 úno 2014 13:39

Pravdepodobne so spetnou 32 bitovou podporou .na OSX 10.7.5 fungovala ale na novsom nie. a na WIN 7 mi tiez nesla na 64 bit mozno to tiez bolo treba prepnut na 32 az sa to da ale uz dlho jazdim iba mac takze neviem. jednoznacne na najnovsich OSX mi kartu nenajde.
edit: podla stranky 64-bit operation

(All) UAD-1 Powered Plug-Ins are 32-bit only.
(Mac) Device drivers for UAD-1 are 32-bit only.
(Win) Device drivers for UAD-1 are 32-bit and 64-bit.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Příspěvek od delay » 03 úno 2014 13:55

MartinT píše:Supr diky za odpovedi, me bylo recene ze kdyz ty pluginy jsou vazany na tu kartu tak ze nejdou prenest jinak by mi to pry takhle pod cenou nikdy neprodal. Je to tak? Delal to takhle driv uad?
Pokud ti prodává pluginy s kartou, tak nechápu, to pak musí zrušit svůj účet nebo ti prodat jen kartu bez pluginů - pouze se základními jako Pultec, 1176 LE atd. jiná věc je, že jsem někde četl, že od nového roku má UAD-1 nějaké omezení, možná se to týká i tranferu, každopádně si dej bacha, abys přesně vědět, co tě čeká, jinak bych do toho nešel.

Vlastně, tady je mail, co mi došel, tak koukni, vypadá to, že tranfer už nepůjde...:

Dear UAD-1 / UAD-2 Owner:
We just wanted to send you a friendly reminder that we will be shutting down the UAD-1 registration / authorization servers, card transfer functions, and support as of December 31st, 2013. We will also be discontinuing the sale of UAD-1 plug-ins in our online store.
If you are not currently using your UAD-1 card, and/or you would like to upgrade it to a more powerful UAD-2 SOLO, DUO, QUAD or OCTO — or Apollo Interface — we have a great limited-time offer:

Purchase and register any new UAD-2 device (PCIe, Satellite, or Apollo) on or before December 31st, 2013, and you will automatically receive a $200 plug-in coupon in your my.uaudio account upon registration. This coupon is redeemable toward the purchase of any UAD plug-in in our online store by February 28, 2014.*
Remember, your UAD-1 plug-in licenses automatically cross-grade to the UAD-2 versions — free of charge — when you upgrade to a UAD-2 or Apollo.
Don’t want to upgrade? No problem. Please note that, in every other way, your UAD-1 card and plug-ins will continue to work exactly as they always have. After December 31st, you will still be able to download your final UAD-1 authorization file, but you will not be able to make any changes to it — including adding plug-ins and/or transferring card ownership.
Whether you choose to upgrade, or to continue using your UAD-1, please know that we appreciate your support for Universal Audio.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Příspěvek od Pytkin » 03 úno 2014 14:30

aha... takze transfer UAD1 skoncil .. cize kupovat ho uz je hlupost ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Příspěvek od delay » 03 úno 2014 14:33

Třeba není, ty pluginy na tom dál fungujou, ale když dokoupíš UAD-2, tak se to nespojí :/

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Příspěvek od Pytkin » 03 úno 2014 14:46

no ale uz sa to neda transferovat .. jedine , ze ti da ten clovek aj jeho ucet .. kde ma mozno ale 4 kusy UAD2 a moc to nebude chciet .. a podobne ..

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 131
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Re: Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Příspěvek od MartinT » 03 úno 2014 16:29

Aaaha, supr diky moc za info. V podstate pokud budu delat na uad1 a nebudu chtit upgradovat tak je to v poradku. Ale do budoucna to vidim spis blede a neprodejne i kdyz je to za smesnou cenu v podstate za tyhle plugs.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Vyplati se v dnesni dobe UAD 1e

Příspěvek od Pytkin » 03 úno 2014 17:48

martin : ale ak to kupis , tak ti to nebude mat ako previest .. potrebujes aj konto k tej karte ..

Odpovědět