WaveLab 5 a pálení CD

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

WaveLab 5 a pálení CD

Příspěvek od Jens Ludwig » 18 led 2008 01:49

Ahoj,
narazil jsem na problém s WaveLabem 5 při pálení montáže Write CD - wavelab neumí najít Device.. - pokud však dám Tools -> CD/DVD Info, tak to najde obě mechaniky v pohodě... (NEC DVD-RW ND-3520A, NEC DV-5800).. zkoušel jsem hledat v options, zda tam není nějaké další nastavení či přiřazení mechanik, ale nepochodil jsem. Napadlo mě, jestli WaveLabu nevadí, že chci pálit CD kompilaci pomocí DVD-RW mechaniky a tak jí nechce brát v potaz - další CDR mechanika se mi do kompu nevejde - už na ní není místo.. máte s tímto někdo zkušenosti???
předem děkuji za odpovědi...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 led 2008 01:55

ja myslim ze DVD-RW mechanika by nemala vadit .. mal by zvladat napalovat na nu .. skorej by som to videl na problem v dakom nastaveni .. viac ti poradit neviem .. nemam tu wavelab ..

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Příspěvek od Jens Ludwig » 18 led 2008 01:59

já si taky myslim, že by byla chujovina, aby to CD pálilo jen pomocí CDR a DVD pomocí DVDR mechanik, ale nastavení sem prolez všechny dostupný a nikde to tam nebylo.... Jinak zatím díky - uvidíme, jestli se ozve někdo, kdo wavelab má

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 18 led 2008 06:58

tam musis nastavit driver pro tu urcitou mechaniku.. jsou tam i universalni (kdyz tam nenajdes primo pro tu svoji tak zvol nejaky univerzalni priblizny speciofikaci ty mechaniky).... to nastaveni se dela kdyz otevres nabidku programu (start), tak v zalozce kde mas wavelab je i spousteci soubor pro nastaveni driveru, tet bohuzel nevim jak se to presne jmenuje, ale hned jak otevres tu zalozku tak hned uvidis ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 led 2008 07:59

plus ked to zlyha, nic ti nebrani vyrobit wavelabom image a ten vypalit hocakym inym softom. k strate kvality ani obsahu pritom nedojde, je to len dlhsie

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 18 led 2008 08:21

Adresář Wavelab -> Tools -> CDR, použít program "dvreg.exe" a vybrat pro mechaniku správný driver. Případně updatovat ASAPI - ke stažení na stránkách Steinbergu.

P.

Odpovědět