Windows Home Edition / Dual Core CPUs

Ostatní audio software, obecná diskuse
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Windows Home Edition / Dual Core CPUs

Příspěvek od Poshook » 19 říj 2006 15:39

Tak ako je to s tou podporou multi core? Potrebujem kupit oficialne WinXP a stale som v rozpakoch, pretoze som tu niekde cital, ze HE nemaju tuto podporu. Dnes som bol pozriet v Sharku a je tam kopec notebookov s Core Duo, ktore maju v zakladnej vybave Win XP HE...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 19 říj 2006 16:08

HE podporuji jeden dvoujadrovy procesor.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 19 říj 2006 16:55

pripadne jeden stvorjadrovy? v buducnosti chcem prejst na Intel Quadro

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 19 říj 2006 17:31

Vzhledme k tomu ze windows zjistuji CPUID, ktere je u dual-core spolecne pro celeho svaba, tak by to jit mohlo, ale to fakt nevim, jenom tipuju, stejne tak to jit nemusi, vzhledem k tomu ze prvni quad core procesory Intelu maji byt pouze dva dual-core v jednom pouzdre... Nevim, nechci tipovat.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 19 říj 2006 18:12

poshooku: pokud vim, tak zadna sibila sem nechodi... ne vazne, tohle urcite nevi ani bill gates ;)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 19 říj 2006 20:25

Kermitak píše:HE podporuji jeden dvoujadrovy procesor.
Osobne vyzkouseno. Jedou mi 2 jadra na Houmech.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 19 říj 2006 20:51

to som rad, musim to uz konecne kupit .)

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 19 říj 2006 21:36

mě taky jedou dvě jádra na houmech, ale čtyři, to fakt netušííím :-)

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 22 říj 2006 21:18

fova píše:
Kermitak píše:HE podporuji jeden dvoujadrovy procesor.
Osobne vyzkouseno. Jedou mi 2 jadra na Houmech.
... jak se to pozna ? Taky mam dvojjadro tak bych to rad nejak testnul ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 22 říj 2006 22:03

CTRL+ALT+DEL, Performance. Mal by si tam mat dve okna CPU Usage History a tam mozes pozerat do uplneho vitazstva

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 23 říj 2006 22:07

... hmmm to nemam:

Obrázek

Je to potreba nekde zvlast zapinat nebo konfigurovat ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 23 říj 2006 22:08

... jo mam ... cekal jsem je nad sebou a oni jsou vedle sebe. Aha, ok, diky ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 23 říj 2006 23:10

Jen doplnujici info: Ty mas zobrazovani obou jader zapnute, ale nekdo to muze mit vypnute. Zapina se to pres Zobrazit/Historie vyuziti CPU/Jeden graf na jeden procesor.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Příspěvek od Prvotsky » 14 lis 2006 21:27

Ctrl+alt+del jen jednou a mám to okno rovnou...

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Příspěvek od Prvotsky » 14 lis 2006 21:29

Sorry. Nečetl sem pozorně předchozí diskuzi :shock:

Odpovědět