Windows Vista SP1 - mate ho niekto?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Windows Vista SP1 - mate ho niekto?

Příspěvek od Poshook » 13 kvě 2008 21:45

skusenosti?

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 13 kvě 2008 21:50

Mám asi týden a nevypozoroval jsem žádnou změnu... 10 let starej G4 Mac (s OS X Tiger) co mám vedle startuje (a vypíná) pořád výrazně rychleji. :roll: Kámoš referoval, že jemu to zrychlilo kopírování... to jsem nesledoval.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Příspěvek od Symphonic » 13 kvě 2008 22:00

Mám asi týden a nevypozoroval jsem žádnou změnu... 10 let stara 486 co mám vedle startuje (a vypíná) pořád výrazně rychleji. :roll:

Jo a kopírování (zejména mezi počítačema po síti) to fakt zrychluje.

shafa
Příspěvky: 162
Registrován: 27 úno 2005 18:29

Příspěvek od shafa » 15 kvě 2008 16:07

At si kdo chce co che rika, SP1 je znat.
Start systemu, vypinani systemu, pristup k siti atd...
dokonce i nemistna aktivita HDD je pryc...

Bude to opet otazka HW a nainstalovanych aplikaci.
Ja instaloval SP1 na cistou instalaci woken.
Na zajety okna bych si to asi netroufnul...

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 15 kvě 2008 16:09

Nojo, na cistou instalaci... Celej den instalovat a pak jeste tyden vychytavat co mi kde chybi :roll: Nenavidim to.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 15 kvě 2008 16:21

uz sa to tu niekde riesilo v nejakom threade nie ??

mne sa SP1 doinstaloval sam automaticky (na normalne wokna v prevadzke s kompou nainstalovanych aplikacii a predhcadzajucich updatov) - zbehlo to pomerne rychlo... po instalacii botuju wokna o nieco rychlejsie a subjektivne mam pocit ze aj niektore aplikacie (fotoshop, flash) startuju rychlejsie... kazdopadne k zhorseniu nedoslo ziadnemu... takze v podstate fajn...

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 15 kvě 2008 17:25

<<napsali>>
Moje 20 let stara kalkulačka se také zapíná a vypíná rychleji. To je fakt hodnoceni s dobrým argumentem :-(

Na stejném Thinkpadu R61 jsem měl Vista Business bez service packu a teď tam mám Win XP SP3. Možná to staruje rychleji, ale někdy mám pocit, že Vista byla při používání více programů a jejich přepínání rychlejší a pohotovější.
Proč jsem měnil? Kvůli Proteusu X a ovladačům zvukovky, nyní možná přejdu zpět. Tož tak
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 15 kvě 2008 17:29

ja som mal predtym notebook

core2duo 2.2 ghz, 2 GB ram, 160 gb disk a win XP sp3

teraz mam

core2duo 2.4 ghz, 2GB ram, 1gb flashram, 240 gb disk a vista home profesional 32bit

a vsetky programy startuju VYRAZNE rychlejsie (fotoshop CS3 nabehne do 6 sekund), markatne je to hlavne pri opatovnom spusteni aplikacie co uz raz spustena bola ... dalej predtym som mal problem v cubase 4 pri zapnutom multiprocessignu (an na fore cubase.net s tym par ludi malo problem) s dropoutami aj pri prakticky nulovej zatazi cpu - pod vistou problem zmizol... startuje subjektivne rychlejsie nez XP na starom kompe

ale treba povedat za mam toho poinstalovaneho pekne vela, a navyse kopu freewaru (ale zase az na fotoshop a flash ziadny warez:)) takze system mam pomerne dost zaneseny.. a napriek tomu to ide svizne ...

takze ja som s vistou spokojny .. a servispack 1 nic nepokazil skorej naopak.. takze ja osobne doporucujem :)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 13 čer 2008 13:05

Ahoj. Tak už jsem taky majitelem Vist 32 bit Ultimate Edition. (Mám QuadCore, 4GB RAM, 3X HDD SATAII, RME 9652, UAD-1, Novation, deska Asus Commando, VGA 8500GT)

Instalace systému proběhla za 8 minut. Práce s disky je rychlejší (až 85 MB za sec), výborný je resource monitor, kde můžete sledovat HDD aktivitu, dobře jsou udělané logy. Líbí se mi indexování a vyhledávání, to funguje fakt pěkně.

Co mě hodně sedí, je nastavování frekvencí pro přehrávání systémových zvuků. Mám 48 kHz převodníky, ale Cubase jede na 44kHz, ve Windowsu jde nastavit rovnou 44 kHz pro každý výstup zvlášť. Takže mi i systém hraje na 44kHz a je po problémech. Všechno funguje jak má.

Aplikace Atmosphere, Trilogy, Wavelab 5.0 rozchodit jdou,
Nefunguje Editor pro Nord G2 Modulator, Emulator X2, Pluginy od Waves (Diamond Edition), API jdou.
USB s AKaiem S5000 vykazuje dropouty (ale jiným lidem na fórech to nedělá, takže to budu řešit)

Celkově je Vista oproti XP opravu dál, ovládání mi víc sedí.

Visty nemám připojené na síti, pohrál jsem si se službama, vyhodil všechno, co se týká sítí, zatím jsem se dostal na 44 procesů při samotném běhu systému.

Paměť se zobrazuje jako 4GB, ale aplikace ji prý dělí na dvě vrstvy. Tzn. Cubase může využít jen 2 GB. Tomu moc dobře nerozumím. :( 4 GB by byly o dost lepší...

Problém je ve Windows Media Centeru. Pokud chci přehrávat videa (mpg), zadrhávají se, zcela nelogicky a náhodně (není to ten chráněný obsah?)

Funguje i MidiOx...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 čer 2008 14:41

ondrash : 8 minut . ja som visty istaloval asi 30 .. jaj teras si vsimam ze ty to nemas na NTB .. potom OK :)

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 13 čer 2008 15:14

Tak jsem se vrátil Vista Bussines SP1 a jsem spokojen
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 13 čer 2008 17:10

ondrash: nordi vraj chystaju driver pre vistu takze trpezlivost :)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 13 čer 2008 20:34

dendy píše:ondrash: nordi vraj chystaju driver pre vistu takze trpezlivost :)
Včera jsem jim napsal, jak to vypadá s verzí pro Vistu a dneska jsem od nich dostal hesla pro přístup k beta verzi. :wink:

Tomu říkám správná firma. :lol:

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Příspěvek od Symphonic » 13 čer 2008 23:16

Ondrash píše: Paměť se zobrazuje jako 4GB, ale aplikace ji prý dělí na dvě vrstvy. Tzn. Cubase může využít jen 2 GB. Tomu moc dobře nerozumím. :( 4 GB by byly o dost lepší...
Mam pocit, ze je to dano tim, ze je to 32bit aplikace. Ty maji obecne limit dostupne pameti 2GB. Operacni system 32bit ma teoreticky limit 4GB ale realne dokaze obvykle vyuzit min. Aby mela Cubase k dispozici vic, potreboval bys 64bit Visty a 64bit verzi (binarni) Cubase.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 14 čer 2008 00:56

Symphonic píše:
Ondrash píše: Paměť se zobrazuje jako 4GB, ale aplikace ji prý dělí na dvě vrstvy. Tzn. Cubase může využít jen 2 GB. Tomu moc dobře nerozumím. :( 4 GB by byly o dost lepší...
Mam pocit, ze je to dano tim, ze je to 32bit aplikace. Ty maji obecne limit dostupne pameti 2GB. Operacni system 32bit ma teoreticky limit 4GB ale realne dokaze obvykle vyuzit min. Aby mela Cubase k dispozici vic, potreboval bys 64bit Visty a 64bit verzi (binarni) Cubase.
Jojo... tak to je asi fakt. Ale do 64bit Vist si asi netroufnu. Na druhou stranu by to na výkonu mohlo být znát hodně ne?

Odpovědět