Zvuk pluginov v HOST aplikaciach

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Zvuk pluginov v HOST aplikaciach

Příspěvek od bassline » 27 pro 2005 12:06

Zaujima ma jedna vec. Ovplyvnuje kvalitu zvuku nejakeho pluginu host aplikacia, v ktorej ten plugin pracuje? V standalone rezime ma plugin zrejme kvalitu zvuku taku aku mam mat, ale po spusteni v nejakom hoste uz ta jeho kvalita zvuku je podmienena aj kvalitou enginu hosta? Je to tak?...cize teoreticky menej kvalitny host moze zvuk pluginu zhorsit?

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 27 pro 2005 12:11

teoreticky hej ;)

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 27 pro 2005 12:16

Teoreticky ano, ale v praxi by som chcel vidiet toho machra co si trufne pri "blind teste" povedat ze pocuje rozdiel, pripadne este aj uhadnut ze hento je soud Junglist na Fruity a to druhe je Junglist cez Cubase.

Najskor by to musel by nejaky host s poriadne dojebanym enginom, ktory by zvuk zhorsoval, inak si neviem predstavit rozdiely. Fakt len teoreticke.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...mix

Příspěvek od bassline » 27 pro 2005 12:21

Okej...a aka ja situacia pri mixe?....tam tiez nie su rozdiely postrehnutelne?

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 27 pro 2005 12:31

Mix ci sekvencer, ved to je jedno, tak ci tak engine zmiesava zvuk, je jedno ci realtime pre playbacku alebo pri mixdow-ne do WAV-ka.

Mozno ze niektore maju moznost nastavit kvalitu, napriklad FL ma niekolko urovni kvality mixdownu, pricom tie "lepsie" su BRUTALNE pomale a rozdiel si este nikto nevsimol, to sme tu uz tiez kedysi okecavali. Po novom ma FL studio tie moznosti aj pri prehravani, ale hovorim, pocutelny rozdiel veskery zadny.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 27 pro 2005 12:31

poznam par manikov, ktori iny soft ako ProTools ani nezapnu prave z dovodu o ktorom pises. co sa tyka mna, pouzivam cubase, no nemyslim si ze to zneje nejako horsie, aj ked priamo som to neporovnaval. no pokial nie si nejaky vysinuty audiofil, tak to neries :lol:

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 27 pro 2005 12:34

niektory ludia tvrdia ze fruity loops ma "maksi zvuk" (ked sa vyhneme takymto samanskym pojmom ktore osobne moc nemam rad tak to prakticky znamena ze pri mixe pouziva nejake techniky na obohatenie zvuku o parne harmonicke frekvencie okrem ineho), naopak ze reason ma tvrdy "digitalny" zvuk - ale to je kanal, mne sa uz stalo ze na track cisto z reasonu (vratane vsetkych generovanych zvukov) mi niekto povedal "to je fruity urcite, ma to taky makky fruitacky zvuk" a naopak na track z fruity "to je urcite reason, ze?" takze odvtedy sa nad tym len pousmievam :))

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 27 pro 2005 13:09

dendy píše:odvtedy sa nad tym len pousmievam :))
jediny sposob ako si zachovat zdravy rozum a hlavne odstup...

uz som zazil audiofilov ktori porovnavali napalene CD s originalom a este na to boli aj hrdi. ak je tu niekto taky tak sorry, ale tri roky v takom prostredi mi stacili a fakt to nemusim

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 27 pro 2005 13:21

dano píše: uz som zazil audiofilov ktori porovnavali napalene CD s originalom a este na to boli aj hrdi. ak je tu niekto taky tak sorry, ale tri roky v takom prostredi mi stacili a fakt to nemusim
no pozor tu moze vzniknut problem.. ak sa pali CD so zapnutim "preemfazy" player ti automticky pri prehrvani zapne "deemphase" filter ktory do vyrazne stahuje frekvencia nad 15kHz (to je koli starym prehravacom z roku 0, stahoval sa tym sum lebo vtedy prevodniky sumeli, cize CD s vylisovalo zo zosilnenymi vyskami, zaplo sa mu nastavenie "preemfaza" a player automaticky odfiltroval vysky aj spolu so sumom... dneska sa to prkticky nepouziva ale ak si napalis normalne CD a omylom to nechas zapnute vysledok ta prekvapi :))

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 27 pro 2005 14:01

Presne tak, haluze a samanstva neriesit.

BTW dendy, ty si hovoril "vytahovanie parnych harmonickych frekvencii", tomu nerozumiem co to znamena?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 27 pro 2005 14:16

Hawkens píše:Presne tak, haluze a samanstva neriesit.

BTW dendy, ty si hovoril "vytahovanie parnych harmonickych frekvencii", tomu nerozumiem co to znamena?
to je psychoakustika/matematika ;) velmi zjednodusene povedane : ked rozlozis signal (zvuk) cez fourierovu transformaciu na dielcie zlozky dostanes zakladnu sinusovku a jej parne a neparne zlozky (nasobky) (harmonicke) - cim viac tam mas tych parnych a menej neparnych, tym prijemnejsie znie uchu dany zvuk ... na tomto principe funguju enhancery - obohacuju spektrum prave o tie parne harmonicke (okrem ineho, samozrejme) ....

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 27 pro 2005 15:17

Aha, myslel som si nieco take. Proste taky potichu zabudovany enhancer alebo exciter :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 pro 2005 15:34

dendy : videl si daky program , ktory by pri kopirovani audio cd umoznoval zapnut preemfazu ? alebo ktory by ju defaultne zapinal , pri paleni audio cd z wavov ??

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 27 pro 2005 16:59

Pytkin píše:dendy : videl si daky program , ktory by pri kopirovani audio cd umoznoval zapnut preemfazu ? alebo ktory by ju defaultne zapinal , pri paleni audio cd z wavov ??
sonic foundry CD architect, Nero Burning ROM, ... kazdy druhy len niekedy je to zasite v nastaveniach ;) len som to spomenul lebo teoreticky moze stat tento problem...

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 03 led 2006 10:41

mnoo imho v tech SW mixerech nejake nepatrne rozdily sou.. napr. u me v renoisu prehrava s kubickou interpolaci, ale kdyz rendruju, rad vyuziju sluzeb slozitejsi, osmibodove...

Odpovědět