1GB RAM-dual 2x512MB nebo 1x1GB? WIN 64-bit, časování RAMky

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

delay : no .. problem to neni .. ale ked kupis rychlejsiu , pojde pomalsie .. nevies nastavit na rozne pamate ine casovanie .. cize musis nastavit casovanie podla najpomalsej pamate ..

delay

Příspěvek od delay »

Pytkin: Chápu. Hlavně díky za tvé odpovědi a důležité informace.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

delay : ale v zasade to problem neni .. jedine ze by si kupil 4x1G CLV3 a stare CLV5 predal .. ono to casovanie ale neni zase az tak zasadne .. viac podstatne je , kolko fyzicky pamate je .. cim viac , tym lepsie .. hlavne ak pouzivas virtualne samplery a podobne ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

a stymi 64bit windowsami to neni velka slava .. Trebars ja teraz riesim novy DAW .. A zistil som ze je to velka bieda .. Nuendo sice ide pod 64bit ale stale je len 32bit .. Az N4 bude 64bit (jesen 2007) .. UAD len teraz spravili beta verziu driverov aj na 64bit .. Powercore neni 64bit ani neplanuju .. Vraj mozno Vista .. RME len teraz vo februari spravili podporu aj na 64bit .. Cize to bude urcite chvilu nepouzitelne , kym to doladia .. Cize nezostava nic ine , nez ostat pri XP 32bit ..

delay

Příspěvek od delay »

Pytkin:
V těch operačních pamětech ještě malinko plavu. Kupoval jsem asi před měsícem Kingston dual 2x1GB 800 Mhz CLV5, přitom v systému (v různejch utilitách a v BIOSu) se to tváří jako 667 Mhz, nechápu proč???
Musím to nastavit v BIOSU na 800Mhz a někde jsem vyčetl, že bych snad měl zvednou napájení z 1.8V na 2.0V... Ale pro mě je to tak trochu dobrodružství, protože v podsatě nevim, co dělám.
---
Jasný, že největší problém bude asi se softem. Třeba ECHO Audio uvádí na svých stránkách, že budou 64bit drivery pro zvukovku Layla 24/96, takže to je opravdu fajn...

kexik

Příspěvek od kexik »

mne tiez bios spozna 333 ddr1 clk2,5 ako 400 clk3
treba to rucne donutit ist spravne, automat len hada
to napajanie by som na zaciatok nechal na pokoji

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

delay : jo jo .. auto detekcia sem tam nejde .. to nevadi .. treba to nastavit manualne a vsetko je OK .. s voltazou by som tiez radsej neexperimentoval ..

delay

Příspěvek od delay »

kexik: Já sem to pro začátek nechal napokoji celý :-)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

safra, teď jsem opravdu zděšen...ptal jsem se prodejce, jestli když si k mé 1GB DDR II 800 MHz koupím tu stejnou paměť od stejného výrobce, prostě úplně stejnou, jestli to půjde v dual-channelu...řekl mi, že to lze zaručit pouze u dual-channel kitu testovaného výrobcem a to se mi opravdu nelíbí - přece nemám na to, si kupovat za 10000,- paměti (když chci nakonec mít 4GB), paměť jsem vždycky doplňoval do PC postupně, ne naráz...má s tím někdo zkušenosti, mám se bát to koupit? v čem je riziko že to nepůjde? v revizi paměti nebo v čem?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nebud zdesenej, podle me to se stejnou pameti pujde.. ehm dneska vyzkousim s zeppelinama co jsem pokoupil :)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

biscuit: nj, já si myslím že na 99% to půjde, ale když mi ten trotl řekl, že to jít nemusí, že to nezaručí, tak co s tím potom budu dělat...fakt mám o tom pochybnosti, jestli prostě nezůstat u toho 1GB a nekoupit radši větší HDD, který taky potřebuju, je to prostě dilema, mě to nikdo nezaručí, je to vopruz...zeptám se ho, jestli vrátí prachy když mi to nepůjde, tak to by mě uklidnilo, ale o tom silně pochybuju, spíš by mě nechal si vybrat něco jiného, třeba ten HDD, no uvidim...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nathanael : no ... bezne kupujem dve rovnake pamate (nie dual kit) a funguje to .. ak ale kupis jednu a za rok druhu .. tak je to otazne .. fungovat by to malo ale ruku do ohna za to nikto neda .. skorej by som sa bal ci za rok ta pamat fakt bude rovnaka .. ine chipy tam mozu byt .. i ked parametrami moze byt totozna ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jak sme tu riesili ty pamate .. akurat som zistil zaujimavu vec .. mam tu SUN servery .. dva dualcore opterony .. 4G ram .. a XP64 ukazuje 4G ram .. a mam tu jeden TYAN .. tiez dva dualcore opterony .. 4G ram .. a XP64 ukazuje 3.25GB ram .. divne ..

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Pytkin píše:nathanael : no ... bezne kupujem dve rovnake pamate (nie dual kit) a funguje to .. ak ale kupis jednu a za rok druhu .. tak je to otazne .. fungovat by to malo ale ruku do ohna za to nikto neda .. skorej by som sa bal ci za rok ta pamat fakt bude rovnaka .. ine chipy tam mozu byt .. i ked parametrami moze byt totozna ..
Hlavně celá ta myšlenka koupit novej počítač, dát tam conroe a jánevimcoještě a pak šetřit nějaké dvě tisícovky na RAM, je trochu ujetá. To bych tam snad radši dal celerona, než tam cpát malou RAMku do singlu.

Odpovědět